Hej! Jag blev tipsad att vända mig till denna sida då många har erfarenhet av alkohol och allt som hör till. Jag är en tjej, ung vuxen, som börjar fundera lite över sättet jag dricker på. Har alltid, sedan jag var 14, velat dricka väldigt mycket och blir gärna så full som möjligt dvs. jag slutar ofta inte dricka när jag har börjat. Eftersom att jag är väldigt rastlös och har mycket ångest i nyktert tillstånd så är det väldigt skönt att få komma ifrån dom känslorna ibland.

Detta har lett till ganska mycket konsekvenser när det blivit för mycket och jag kan ju bara säga att polisen fått använda lob ett flertal gånger på mig. Dock vill jag tillägga att detta inte går ut över min vardag på något sätt, det klart man ställt in någon plan ibland för att man är bakis men det känner säkert dom flesta igen sig. Däremot får jag ju inget körkort vilket är en negativ påverkan och kanske lite mer ovanligt. Jag kan känna ett sug efter alkohol ibland men absolut inte någon form av abstinens, oftast när jag äter på restaurang så väljer jag hellre alkoholfritt till maten för jag strödricker med bara ett eller två glas. Ska också nämna att ibland går det hur bra som helst att dricka, om jag verkligen bestämt mig för att jag måste ta det lugnt så gör jag det men då är det i princip det enda jag tänker på med, att jag oroar mig för att tappa kontrollen, men det brukar inte hända i dom fallen.

Det jag skulle vilja göra är att kunna dricka utan att det ibland ska gå överstyr. Antar att jag måste ta itu med mig själv för att det ska gå. Jag ska bland annat till en psykolog snart och då kanske det kan vara tillfälle att nämna det om det är tystnadsplikt. Nu är det ju mycket fylla och fest, likadant för de flesta av mina vänner, men jag antar att det lugnar ner sig när man blir äldre. Tror ni jag har en chans att ändra på detta om jag sätter igång snart?

God jul!

Vapenlös

Hej! Jag tror absolut att du har en chans att ändra på detta. Jag personligen fick efter flera misslyckade försök inse att jag behövde bryta med alkoholen helt. Och det var så skönt att få slippa att hela tiden tänka på alkohol på middagar osv. Men som du säger så behöver du nog ta itu med ångesten och hitta andra strategier för att hantera den, oavsett. Jag tänkte skriva mer men hinner tyvärr inte nu! God jul! :)

Flygarn

Hej! Jag skulle vilja kunna dricka framöver också men i mindre omfattning. Jag dricker alldeles för ofta. Då jag arbetar skift blir det att jag dricker i stort sett alltid när jag är ledig. Måste kunna ha längre uppehåll från drickandet. Börjar tappa min självdisciplin helt. Råd snälla?

DetGårBättre

Skippa helt i tre månader och se vad som händer med dig? Ta ett nytt beslut sen hur du vill ha det.

Rausch

Skippa all alkohol i tre månader och se vad som händer. Jag har bara goda erfarenheter av att avhålla sig helt ett tag. Och med det menar jag minst en månad, men hellre ett halvår. Brukar tänka på de som är gravida, så varför inte köra på nio månader! Du kommer inte ångra dig!
Kämpa på!

olfors

Dricker te, vatten, kaffe, öl och även tyvärr vin i för stora klunkar. Försöker tidvis att alltid ha vatten till middag med vin. Funkar ett tag men snart tillbaka igen. Till de stora klunkarnas maraton. Letar men kan inte formulera mitt eget agerande. Förstår helt enkelt inte varför.

Aldrig tänkt på det men jaggörnprecis lika dant. Kaffe te vin öl ich allt. Äter nig fort med. Fort full blir jag säger fotadtbpang innan jag är beredd över huvudtaget. Ska funderablite mer kring detta.

Sara1212

Hej!
Vet inte om du fortfarande går in på detta forum men skriver ändå. Jag har exakt samma problem som dig tror jag, är 21 år och blir vidrigt packad när jag väl dricker, forstätter att dricka även när autopiloten är igång (ser detta på kortet) och som pricket över i:et blir jag ofta personlighetsförändrad. Blir du också det? Jag har också två lobbar sen i somras, men vänta, kommer man aldrig få kunna ta körkort eller försvinner lobbarna efter ett tag? Du säger att du klarar av att dricka ibland, jag tycker att jag också kan det, men är det inte så att man oftast inte klarar av det? Jag håller ständigt tag i dom gångerna då jag faktiskt har klarat av att hantera alkoholen som bevis på att jag kan dricka, men då ser jag ju inte helheten egentligen. Jag dricker nog också av samma anledningar som dig, tristess, ångest, komma bort från sig själv och sin vardag. Det går verkligen att gräva långt in i varför man dricker, det finns massor med anledningar. Jag mådde verkligen allra bästa när jag inte drack, visst det var trist men det var så mycket bättre än att vakna upp på morgonen och inse att man måste rätta till all skit man har gjort på fyllan och att vissa saker inte kommer gå att rätta till. Är det så att ditt drickande inte har lett till några större konsekvenser i din vardag så är det as bra. Jag är jätte avundsjuk att du har blivit förskonad från det. Men det sker konsekvenser iallafall som påverkar hur du mår i din vardag eller?

När jag tar uppehåll och dricker för första gången så klarar jag alltid att bibehålla en perfekt berusning genom hela kvällen, dock fortsätter jag att dricka i flera veckor efter det så det är inte något att skryta om haha. Så ett tips är väl att dricka en gång i månaden och verkligen hålla sig till det. När det blir för ofta så är det nog svårare att inte bli för packad. Träna, ät nyttigt och drick så sällan du kan. Jag tänker inte säga att det är bäst att sluta för det vet du, dessutom känner jag mig som en hycklare för att jag själv inte kan sluta dricka just nu. Ha det fint! ?