Vill bara fråga, går det att få någon att sluta dricka? Min sambo dricker varje kväll. Oftast efter barnen somnat, men jag finns ju fortfarande där. Han är en jättebra människa, pappa och sambo. Han gör allt för sin familj, jobbar hårt och hjälper andra i din närhet när det behövs. Men vareviga kväll ska det drickas. Jag växte upp med an alkoholiserad pappa så jag vad det handlar om. Dock är vår situation annorlunda, min pappa drack jämt och överallt, han kom full till alla tillställningar i skolan, födelsedagar osv. Vi fick som barn hjälpa honom upp när han ramlade och kunde ibland inte väcka honom för han var så berusad. Min sambo är perfekt, han sköter vårt hem, ser till att våra barn har allt de behöver och är med på allt i skolor och aktiviteter osv. Han tar hand om sig själv, motionerar osv. Han har ett bra jobb som han älskar och det går jättebra. Men under våra tio år tillsammans så kan jag nog räkna kvällarna då han inte suttit där med sitt glas vin. Ofta sitter han uppe efter vi andra gått och lagt oss och lyssnar på musik och dricker vin. Innan har jag tjatat om det och försökt få honom att inse att det inte är normalt, men det slutar bara med storbråk och inget ändras. Hur ska man få någon att inse att de har ett problem? Nu är jag så uppslukad av mina barn, men tänker på framtiden när barnen flyttar ut och det är bara vi...känns dom vi kommer leva separata liv under samma tak. Jag kommer ju inte vilja sitta hemma på kvällarna när han sitter och dricker. Jag dricker inte själv väldigt ofta. Hur lever man med detta? Om man inte vill lämna men heller inte acceptera...

sköter han alla delar i sitt liv! Men tror att alkoholism är en sjukdom som blir värre och svårare med tiden! Den eskalerar gärna! Drickandet tar ut sin rätt så att säga! En sjukdom som tar och tär både på den som dricker och på dom som finns runt omkring! Just nu kan han ”sköta” sitt drickande när barnen gått och lagt sig. Hur blir det inom en snar framtid när barnen kanske är uppe längre än vad ni är? Du kan inte få honom att sluta, han måste vilja själv! Kanske kan du be honom läsa här på forumet och även be honom läsa ditt inlägg! Tror att det är många som inte tycker de är alkoholister om de sköter ett jobb typ! De tror på allvar att en alkoholist sitter på parkbänken, inget jobb, lever på men utanför samhället! De lurar sig själva och andra men som sagt drickandet tar ut sin rätt! Fråga honom om han vill att era barn skall dricka som han gör i när de är vuxna. Om ni har en dotter, vill han att hon gifter sig med en man som dricker varje kväll! Han lägger ju automatiskt över allt ansvar på dig också. Om ni skulle behöva åka till sjukhuset så kan han inte köra. När barnen blir tonåringar och ska hämtas mitt i natten? Ska han sluta med sin ovana då och dela barnens tonårstid med dig? Prata och resonera med honom utan att vara anklagande (för gudarna skall veta att det är känsligt) Acceptera INTE detta!

Allmylove

Du är medberoende och behöver också hjälp!
Din sambo är inte perfekt, han tar inte hand om sig själv och andra!

Du behöver absolut inte göra valet att lämna din man - det finns hjälp att få! Kontakta din kommun, det finns mer hjälp att få än vad man tror men du måste själv ta tag i det!
Det är INTE skamligt att be om hjälp, din man har en sjukdom precis som alla andra sjukdomar!
Du har tagit ett stort steg genom att skriva här! Jättebra!

Din man och dina barn kommer att tacka dig i framtiden för att du varit stark och tagit tag i detta innan det går helt åt pipan!

Det kommer ofta smygande men "kung alkohol" tar ingen hänsyn !

misty65

Hej.

Är inne i ett skede där jag inte orkar ha det som jag har det. Hur lång tid har det tagit för Er att klara av en förändring.

Önskar dej god fortsättning.

Tösabiten

En som dricker för mycket måste själv komma till insikt om det. Visst du kan tala om det om och om igen men så länge personen själv inte ser det som ett problem så kommer ingen förändring. Min man har lyssnat på mig då jag tagit upp det, men jag får fortsätta ta upp det och det blir oftare så att han inte bryr sig. I början försökte han ändra sig men nu tror jag inte han kan eller vill. Har massor med motargument, ser inte problemet. Förstår din känsla om när ni en dag kommer bli själva och barnen har flyttat. Jag känner som du, vi kommer leva två separata liv under samma tak. Kommer kännas ensamt. Nu hsr man i alla fall barnen.