Är jag helt ute och cyklar med mina misstankar? Jag har barn med en kvinna , vi har haft ett stormigt förhållande här länge nu, vet sen tidigare att hon gått på AA som är ju bara bra om man haft det problem.
Men det började redan när vi träffades mina misstankar att hon ljög om varför hon gick dit, hon menade att de va pga ett ex som hon ville hjälpa och det var en lögn tydligen, sen här så har jag hör hur hon sluddrar på telefonen , jag hittat flertalet gånger vin dunkar i soporna , som hon menar är flera månader gamla, sett i hennes ögon hur ofokusera de är , ni vet när man träffar kompisen på krogen som börjat lite tidigare att dricka.
Men hon vägrat att erkänna att hon dricker och hon är väldigt bra på att prata för sig.
Kan jag ha så fel ? Kan jag vara så ute och cykla.

Dotter.till.al…

Nej, du har inte fel. Lita på din känsla, du är ju inte dum!
Hon vill såklart övertala och manipulera dig, det tillhör sjukdomen. Låter tyvärr som att din sambo har fått ett återfall.

Troligtvis ljuger hon. Jag ljuger när jag blir konfronterad. Det är så oerhört pinsamt. Kanske ljuger hon också för sig själv. Om du ska få henne att prata om det kan du inte försöka få ett svar på om hon dricker eller inte genom konfrontation. Det är inte det som är intressant (och du vet nog svaret). Eftersom hon tidigare gått på AA så finns hopp om att hon har insikt. Du skriver att ni har ett stormigt förhållande, kanske behöver ni hjälp i samtalet. Kanske räcker det att du konstaterar att du vet, och sen håller tyst... det är ett oerhört effektivt sätt att få människor att prata. Protesterar hon, bli inte arg, utan upprepa det du vet. Hänvisa henne hit till beroendesidorna. Här kan hon få hjälp och stöd. Du skriver att ni har barn. Var håller de hus?
Det kan ju vara så att hon inte dricker, men ja... jag satsar på att du har rätt. Vad vill du mer med detta?

med stormigt känns igen....eller passionerat som man gärna blandar ihop det med! Även lögnerna känns igen! Har haft ett förhållande med man som dricker! Lita på din magkänsla! Önskar jag hade gjort det mycket tidigare! Bra att hon går på AA även om hon (kanske) ljuger om skälet! Är nog extra skamfyllt att vara kvinna och dricka! Som Sisyfos skriver: var håller barnen hus! Hoppas inte de också har det stormigt med henne!