Ligger i skilsmässa och mår förjävligt rent ut sagt. Nu har jag druckit flera dagar för att döva smärtan. Inser ju att det är helt fel väg att gå. Har försökt att bryta drickandet men jag kan inte. Nu känner jag att jag måste ha hjälp. Jag tror att jag behöver bli inlagd. Har sån grov ångest och självmordstankar.

Så nu ber jag er om er erfarenhet att söka akut hjälp?

Det är mycket som inte går din väg nu du är i en väldigt tuff situation och behöver stöd och hjälp. Du har förmågan att kunna söka den och modet att berätta hur du har det. Nu funderar du på att söka hjälp akut och vill höra lite om erfarenheter här.

Nu beror det lite på vart i landet du är, ibland är det uppdelat så alkoholen är på ett ställe och psykiatri ett annat, ibland är det under samma tak. Är du orolig att du kan ha risk för svår abstinens är det bäst att först ringa en beroendeakut/beroendemottagning.

Samtidigt vet du ju bäst hur du mår, och vad du helst skulle vilja ha för stöd nu. Att skriva här var ett steg för dig, bra gjort!

Det finns stöd och hjälp att få när du vet vad du vill ha och du kommer må annorlunda även om det inte känns så just nu.

Om du vill läs lite under vår "akut-flik", där finns lite kontaktuppgifter och kanske något som kan vara hjälpsamt i ditt beslut vart du vänder dig för stöd:
https://alkoholhjalpen.se/akut

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen