Att vara envis är inte alltid bra. Jag drack mer eller mindre under 30 år. Reste mycket, många hotellnätter, snedsprång, osv. Men jag hade INTE alkoholproblem. Når så kokain också kom in i bilden kunde jag jobba ännu mer än jag gjorde tidigare. Kände mig som en odödlig superman. Efter hårt missbruk av allt under 6 månader så var jag nära döden, överdoser av både alkohol och kokain. Då ramlade poletten ner hos denna envisa dåre, så här kan jag inte ha det ju, jag har nog problem!!

Nu, 14 månader senare utan en droppe alkohol och inga droger så kan jag konstatera att jag valde livet. Människan kan vara extremt förnekande, speciellt om man var lika envis som jag. Vissa (som jag) måste bara komma på det själv. Det hjälper inte vad omgivningen säger.

Så släpp envisheten ibland:)

Tack för dina ord! Det förmedlar så mycket hopp. Och grattis till livet du valt!

Önskar dig ett fantastiskt 2018!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Andras ordnapelar ingen roll, tyvärr måste man göra om sina nisstag tills man förstår själv vilken väg man måste gå. Blandmissbrukar jag med, kämpar efter ett nytt återfall, tack för ditt inlägg, gav mej hopp och en gnutta styrka :) ha en fin dag