Hej. Har skrivit här förut men det har inte gått så bra ännu. Mitt drickande ser ut som följande, jag dricker ca 2-3 gånger i månaden men då massor. Jag har druckit i snart 10 år, vardag som helg. Jag blir inte bakis längre, jag får abstinens som håller i sig ca 2 dagar efter att jag druckit. Jag skakar, mår illa och mår fruktansvärt dåligt rent allmänt. Jag har insikter i att jag har problem och jag vet att jag snart kommer att dö av mitt drickande om jag inte slutar. Jag har gått hos beroendevården, fått mediciner och terapi och allt möjligt men det hjälper inte. Jag dricker inte för att jag mår dåligt, jag dricker för att komma bort från en tråkig vardag. Två veckor kan det gå och sen är jag tillbaka och dricker igen. Min toleransnivå är otroligt hög och jag får minnesluckor varje gång jag dricker, ändå lyckas min "autopilot" dricka ännu mera som jag inte minns något alls av. Jag vill inte dricka, men jag kan inte låta bli. Folk säger att jag ska skaffa en hobby, ta en promenad, hitta på saker, och jag gör det men det hjälper inte. Någonstans finns ändå en lucka som går att fylla med alkohol. Snälla hjälp mig, jag vill inte dö av alkohol innan jag ens hunnit fylla 25....

Hur många gånger du än faller, försök igen! Såg nåt amerikanskt program på tv idag, handlade om nykterhet och återfall. Huruvida det är sant eller ej sades det där att det är mycket få personer som lyckas sluta på första, andra eller tredje försöket. Upp till nio återfall är inte alls ovanligt innan man slutligen lyckas. Ser väl självklart olika ut från person till person. Men det viktiga i den tanken är som jag ser det att det inte finns några ”omöjliga” fall.
Bra att du är härinne och skriver. Fortsätt med det, vi stöttar dig! Kram! ❤️

nydag2018

Är det något jag verkligen tagit med mig från beroendevården så är det att man inte klarar det ensam. Jag ska verkligen klara detta, jag måste det. Kanske finns det en mening med allt. Jag ska försöka sova nu och sen läsa igenom andra trådar på forumet, och givetvis uppdatera här. Återigen ett stort tack för era ord, det betyder så mycket ?❤

nydag2018

Nu två dagar utan alkohol, drack i fredags. Fortfarande illamående men skakningarna har gett med sig. Förstår inte hur jag tänker när jag dricker, DET ÄR INTE VÄRT DET!! Svårt att förstå uppenbarligen. Var bättre förr, när det handlade om vanlig bakfylla, det gick ju lätt att förebygga genom att äta innan man gick och la sig och dricka vatten. Men det kanske är tvärtom, kanske bättre att det är såhär. Imorgon kommer jag att vara människa igen, och jag vet ju att jag klarar mig jättebra 1-2 veckor, det är efter det som det kommer att bli jobbigt men jag MÅSTE sluta nu. Over and out för nu! Vi hörs.

Skönt att din abstinens verkar släppa! Vedervärdigt, jag vet. ? Men nu fixar vi detta. Nu räcker det med att må så här dåligt för en löjlig drycks eller ett fånigt rus skull! Nog nu! ?????? ?

nydag2018

Miss Mary Poppins: Jo det är ju så, vårt drickande ser olika ut, men innebär i slutändan detsamma. Skönt att vara upptagen med annat, mitt problem när det blir så är att jag kanske någon/några dagar senare tycker att jag förtjänar att dricka eftersom jag varit så duktig och jobbat så länge någon dag tidigare. Där är iaf för mig något att se upp med, kanske är samma sak för dig?

Vinäger: Tack! Jag tyckte namnet kändes ganska härligt faktiskt. En ny, fin dag! Jag har som sagt varit här och skrivit tidigare men då under annat namn, slutade skriva när jag började gå till beroendevården. Dom var helt fantastiska där (de flesta) men det funkade inte riktigt ändå så nu är jag tillbaka här och hoppas och tror att det ska gå bra. Något man förstås måste kämpa för men det ska jag göra!

Maran: Ja abstinens är helt fruktansvärt, verkligen inte värt det!!! Ta sig ur en trist vardag finns det andra sätt att göra på, jag har bara inte hittat rätt väg ännu, därför jag har druckit istället det är ju hur enkelt som helst! Men det är ju så att den lätta vägen oftast inte är den bästa. Nu kör vi på, detta ska vi klara!

nydag2018

Nackdelen med detta forum är att allt handlar om alkohol, vilket säkert för en del gör det krångligt. Jag känner mig lite delad, dels så finns ju fantastiskt stöd av andra i liknande situationer men dels så blir det fruktansvärt många tankar på alkohol. Jag tänker att beroendet handlar om att tankarna på alkohol alltid finns där, och även om detta forum inte används för att planera framtida alkoholintag så är tankarna ändå på alkohol. Känns kanske för min del som att jag borde hålla tankarna borta från alkoholen och fokusera på annat men det blir lite krångligt när man läser och skriver här. Så jag är kluven. Jag vet inte just nu vilket som är bäst för mig. Jag får ta och analysera och fundera på vad som blir bra för min del. Skriver jag inte på ett tag så vet ni varför. Men nu är jag nykter och abstinensen har släppt, skönt. Ber mig själv; drick inte igen, det blir inte bra! "Bara dricka lite" funkar inte, så är det. Inse det kära hjärna.

nydag2018

Det har gått hyfsat med drickandet. Inga skandaler som det brukar bli, men tankarna på alkohol är där heeeela tiden. Ska jag dricka, ska jag inte dricka? Man kan bli tokig för mindre skulle jag säga.

nydag2018

Ska man se det som en bekräftelse på att man har problem? Hade det inte varit "så farligt" så skulle det inte vara några problem att låta bli. Då har man det ju svart på vitt att det är allvarligt. Hur som helst, jag är dödstrött på att vara alkoholist. Jag längtar sååå till den dagen jag ALLTID kan tacka nej till alkohol men ändå må riktigt jävla bra. Dit ska jag, nu!! Oavsett vad.

nydag2018

Att inte dricka mera. Mitt problem är att jag inte finner någon ro, alkohol gör det inte bättre men min hjärna verkar tro det. Allting som är "roligt" är liksom kopplat till alkohol. En grillkväll tex blir fantastiskt mycket trevligare med lite alkohol, men det stannar ju inte där. Det fortsätter hela natten och slutar i kaos, med abstinens och ångest efteråt. Men vad minns hjärnan? Jo det trevliga i början av kvällen. Så typiskt.
Nu är det dag 5 utan alkohol iaf och det känns bra, ska sysselsätta mig ordentligt nästa gång det kommer ett sug. Hoppas att det lättar ju längre tiden går.

anonym11208

men jag tycker så fort jag har bestämt mig för att INTE dricka så har jag liksom bestämt mig och då vet jag vad som gäller och jag tänker inte på alkohol just den kvällen.

nydag2018

Tack ? Jag kämpar på!

Vinärgott: Åh vad skönt!! Så är det inte för mig :( det är mer som att antingen dricker jag eller "så blir det inte så" och då blir det nästan alltid dagen efter istället..

En fördel nu är att jag inte senaste tiden druckit något på vardagar, utan bara på helgen. Det är ju inte bättre att dricka på helgerna, men det minimerar antalet dagar att välja på och det är super! Nu är det dag 6 utan alkohol och jag känner inget sug alls, jag ser dock fram emot helgen och att få ta det lugnt, titta på TV och äta gott ? Det känns så JÄVLA BRA!!! ???

nydag2018

Verkligen! Jag är jättenöjd, även fast det inte gått många dagar ännu.. Men det kommer bli många :) 7e dagen idag utan alkohol.
Trevlig helg allihopa ?⛄

nydag2018

Är varken pigg eller sådär jätteglad idag, men det beror förstås på vad man jämför med. Hade jag druckit i fredags eller igår så hade detta tillstånd räknats som oootroligt pigg och vid gott humör. Hade jag druckit så hade jag legat däckad tills imorgon eller tisdag förmodligen.
Ingen alkohol denna helg, dag 9 utan. Känns fortfarande mycket bra och lovande!

nydag2018

12 dagar nykter idag. Har inte haft något sug alls under dessa dagar, vilket är väldigt annorlunda mot hur det varit tidigare. Men jag är nöjd ?

Annsan

Heja dig! Önskar jag hade samma styrka som du. Är i en orolig fas och krånglar till det för mig!!
Jag blev peppad av dig!!!!!!

nydag2018

Annsan, så kul att du tycker det! Ibland är det kaos och då är det inte enkelt... Jag har försökt så många gånger och misslyckats, det viktiga är att man inte ger upp!

Tack så mycket Miss Mary. Ja, visst är det skönt! Riktigt härligt. Nu är det bara fortsätta på samma väg ? 13e dagen idag ?

nydag2018

24 nyktra dagar är jag uppe i nu. Drack dock två öl i lördags, men det var inga problem. Känns så skönt att inte vakna upp med abstinens och ligga och må dåligt i minst 2 dygn, inkapabel att göra någonting alls..