Vi har varit tillsammans länge. Vi har gemensamma barn och han hade barn sen innan.
Han dricker i perioder och när han dricker dricker han bara på helgerna. Han anser att 50cl öl räknas som en öl så om han dricker 10 33cl har han egentligen bara druckit 5. Han säger att alla på hans jobb dricker på fredagarna så varför ska inte han? Han blir aldrig direkt elak utan brukar somna och sen sova som om han vore död. Jag har i flera år hotat med att lämna men börjar inse nu att det här snart inte går längre. Jag har tappat livslusten, ingenting är kul och jag känner mig som en sämre och sämre mamma för det här äter upp mig. Jag har ont i magen när jag jobbar kväll på helgerna för jag vet att han dricker fastän han lovat att aldrig göra det mer då han gjorde det förut och det höll på att gå åt helvete. Jag är tydligen en jävla surkärring och han "tar ju bara några öl".
Förra helgen sa jag att jag hittat en lägenhet, att jag skulle flytta. Han svarade med att vi inte kan sälja huset utan att bli skuldsatta för det är inte värt likamycket som vi har lån på och att han skulle ta livet av sig om han inte får barnen. Jag tänkte " men gör det då för fan" för mitt liv skulle vara så mycket enklare utan honom. Och det skrämmer mig för egentligen älskar jag ju honom. Han menar att alla som säger att han har problem är dumma i huvudet och om jag har råkat berätta om någon av mina vänner som håller med mig så är dom dumma i huvudet och han accepterar inte att jag umgås med dom.

Jag behöver hjälp att ta mig ur det här och vill helst ha svar från folk som faktiskt har suttit i samma sits med barn inblandade. Min sambos barn kommer hata oss båda om vi går ifrån varandra.

Hej "So tired of this"! Vad bra att du hittat hit och att du söker kunskap och stöd!

Jag passar på att puffa upp din tråd så du förhoppningsvis får svar från andra medlemmar. Ibland kan det ta tid för trådarna att komma igång, hoppas du har tålamod. Men under tiden, läs och skriv gärna i andra anhörigas trådar - det kan också vara väldigt värdefullt.

I din text så anar jag också en viss psykisk "utpressning", såsom att han säger att han skulle ta livet av sig och att han inte accepterar att du umgås med dina vänner. Därför tänker jag att du kan säkert ha stor nytta av att ringa Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50, dit kan du ringa anonymt.

Med hopp om att du hittar en väg som känns bra för dig!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Linda0509

Lever i en liknande situation som dig.
Levt med en man i nästan 10år vi har 2 gemensamma barn och ett varsitt från tidigare förhållande.
Haft ett väldigt bra liv tillsammans tills för ett par år sedan när jag märkte att han börjat dricka mer. Har ju tyvärr blivit medberoende och blundat alldeles för länge för sanningen.
Han resejobbar och är då borta en vecka o andra ledig hemma. Hela den veckan dricker han oftast i garaget så att jag inte ska se men märker ju direkt när han druckit.
Vårat förhållande har tagit väldigt mycket skada av detta men de kan han inte se eller förstå.
Har försökt många gånger att få honom att inse att han har problem och söka hjälp men han anser inte att han har det, att han kan vara utan om han vill.

Har hamnat i ett läge nu vart jag konstant har ont i magen o mår dåligt över detta.
När han är på fyllan så får jag konstant höra att de är mitt fel att han dricker, att han inte får tillräckligt med sex eller uppmärksamhet.
Känner mig så arg o ledsen att han får förstöra hela våran familj och att han inte ger mig nått annat val än att ta barnen o sticka snart.

Har försökt söka hjälp hos både familjerådgivningen, kurator o de har ju hjälpt mitt mående men jag når inte fram till honom.

Står just nu i vägskälet att flytta...

Livet är bra s…

Känner så igen mej i det du skriver. Blir så arg av att någon kan göra så mot någon annan som han en gång älskade. Man måste ställa krav att han håller sej nykter. Om han vill leva med dej så måste han respektera dej och inte göra så att du mår dåligt. Lycka till.

Jaana

Sitter i samma båt vet varken ut el in
Jag skulle klara va ensam ekonomiskt men allt annat vi har 2 gemensamma barn o 2 som e mina sedan tidigare
Han har nu äntligen däckat efter ett storbråk som han knappast kommer att minnas imon men som sliter itu mig i bitar
Borde lämna el rättare sagt sparka ut honom
Får sova på saken o hoppas jag finner ork imon å ta det medans barnen e i skola o dagis

Styrkekramar

so tired of this

Han lovade bättring. Han skulle ta tag i sina problem. Igår somnade han när 1,5 äringen var vaken med honom. Jag la stora. Hörde att lilla pratade och sprang ut i tv-rummet för pappan svarade inte. Han låg avdäckad i soffan. Lilla satt och lekte bredvid och försökte visa saker. Berättade det här imorse och fick inte en reaktion. Ikväll är hans vän här. Sambon somnade 21:30. Dom drack självklart. Jag borde sagt nej men jag vill inte vara den där griniga kärringen och hellre att han dricker med någon än att dricka själv. Vännen berättar när sambon somnat att han har en flaska sprit gömd i garaget. En hel liter. Gick ner och hittade flaskan. Min mamma har länge sagt att någonting stämmer inte? Man blir inte sådär full som han blir på ”bara några öl” men jag har sagt att jo, han blir det. Nu har jag förklaringen. Vi är mitt uppe i en renovering. Kan ju inte lämna nu? Speciellt inte när det är min bekanta som ska göra hälften av jobbet. Så lätt det hade varit att bara gå nu, när han är såhär. När han ljuger IGEN! Kan inte konfrontera honom utan att sätta vännen i kläm heller. Är så tacksam att han berättade. Lade tillbaka flaskan. Ska se om det försvinner mer inom närmsta tiden. Gör det de ska jag ställa honom mot väggen och sen lämna. Såhär kan jag inte ha det mer.

Bor tillsammans med min vuxna son och min man som tar sig en sup så fort han vaknar på helgen och ibland under veckan. På helgen sover han mest hela dagarna och är mycket agressiv i sina diskussioner mot oss. Känner att jag måste få veta hur jag ska bete mig mot honom då han hela tiden ljuger mig i ansiktet att han inte druckigt men ändå så vet både min son och jag att han druckigt.
Skulle behöva råd hur jag ska bära mig åt för jag klarar inte detta länge till