Har varit tillsammans med en alkoholist i tre år. Och varje gång han dricker så blir han så fruktansvärt elak. Vi bor inte ihop så under den tiden han dricker så gör han oftast slut och åker hem. Men då börjar det hemska på sms. Han kallar mej och mi a barn för allt som finns. Han tyckte att min son skulle dö så jag fick lida ordentligt. Han börjar oftast och prata med andra tjejer under den tiden han dricker och sen säger han att det bara är vänner. Fast han har träffat dom på tinder. Nu sist så hotade han att döda mej. Så jag gjorde en polisanmälan. Jag gjorde även slut med han då. Men nu till min oro. Jag mår så jävla dåligt. Trodde jag skulle må bättre när jag slapp honom. Men har så svårt gör att bygga upp mej igen. Känner mej så liten.

Vad bra att du gjort slut och gjort en polisanmälan. Vilken fruktansvärd situation och person du haft att göra med. Kanske kan du få lite bättre råd och tips på anhöriga-sidan. Finns väl lite kontaktuppgifter även på denna sida för dom som levt med missbrukare. Du verkar ha levt under stor press ett tag, kanske gå och prata med någon terapeut?
Lycka till på din väg!

Macadi

Det är oerhört jobbigt att lämna ett destruktivt förhållande. Ditt ex har ju misshandlat dig psykiskt och brutit ner dig. Du behöver hjälp för att bygga upp din självkänsla igen - annars är risken stor att du går tillbaks till honom.
Tag kontakt med vårdcentralen direkt och hör vad de har för möjligheter att hjälpa dig. Ägna dig åt dig själv och barnen och tyck för guds skull inte synd om ditt ex! Ta inte kontakt med honom och om han ringer så var rak och tydlig med vad som gäller och gå inte in i diskussioner med honom.
Destruktiva förhållanden är livsfarliga och så svåra att ta sig ur men det går - jag lovar!

Bib

Inget onormalt eller konstigt att du känner på det sätt du beskriver Smultron! Vi är inte vaccinerade mot verbala övergrepp och det gör alltid mer ont när någon vi älskar gör oss illa. Så starkt och bra att du avsäger dig och dina barn en sådan destruktiv relation. Bara det vittnar om att du har en sund självkänsla. Det faktum att han har tinder när ni varit samman i tre år, säger väl allt. Mitt råd är att söka proffshjälp så att du får handfasta råd att motstå vidare kontakt. Det är ju så svårt när kärleken finns där, jag vet, men ett måste. Alkoholister med elakt beteende är livsfarliga för den som älskar och ensam är det tufft att få rätsida på allt. Ta hjälp!