Hej! Jag vet inte om jag kan skriva om det här på detta forum men vet inte vart jag ska vända mig.

Jag har under väldigt många år festat på benzo och alkohol. De senare åren har jag mer och mer valt att sitta hemma själv för att ta piller och dricka. I oktober slutade jag med benzon men har fortsatt dricka. Har dock varit rädd att fastna i ett alkoholberoende så har mest druckit folköl men det har blivit en hel del folköl, nästan varje dag och en del annat däremellan (mycket vin) men blir ju såklart aldrig full på folkölen så sällan jag dricker mig berusad.. det kanske främst är anledningen till att jag dricker som oroar mig lite- att dämpa ångest och abstinens.

Hursom så går jag igenom en separation nu också o har en personlig kris (ett åtal över mig) samtidigt som jag är väldigt ensam efter att ha isolerat mig så många år... kort sagt så känns det som jag håller på att fullkomligt tappa det. För några dagar sen var jag ändå fast besluten att gå ut med en kompis för jag ville bryta isoleringen men något gick fel den natten. Vi drack en del, några starköl och några glas vin, och dagen efter vaknade jag med en sådan ångest och panik som jag aldrig någonsin upplevt innan (då har jag ändå upplevt en hel del). Jag stod inte ut så drack den dagen också och tog sen sömntabletter. Sen drack jag ett sexpack folköl och en halv vinflaska på måndagen och samma på tisdagen. Paniken höll i sig hela dagarna och jag kan inte beskriva det på nåt annat sätt än att jag kände som jag höll på att falla i nåt vanvett, paniken och känslan som jag blev levande begravd..

Har läst att man kan få utsättningssymtom av benzo långt efter och att de kan utlösas av alkohol. Jag mår fortfarande dåligt, overklighetskänslor och fruktansvärd ångest. Har skakat i flera dagar o frossar om natten, vaknar helt blöt. Är yr och har ont i muskler, nacke, axlar och käken(?). Saker ser konstiga ut, som jag ser det från ett annat perspektiv..utanför på nåt sätt.

Vet inte riktigt vad jag vill fråga egentligen - kanske om någon känner igen sig? Och tror ni man kan få såna här problem efter långvarigt drickande även om det inte är att jag druckit så mkt? (har också druckit mest på kvällarna och inte på dagarna) Allså kan det vara så att jag mår dåligt dels pga av alkoholen? Har bestämt ha en vit period nu.. Försökte dricka en folköl i onsdags men fick hjärtklappning med en gång(?!)

Innan jag började med benzon var jag nog ganska känslig för alkohol, men de gjorde att jag kunde dricka massa och inte bli bakis heller..Hur har ni som druckit en längre period mått när ni slutat? Förr har jag bara mått bra av att inte dricka nämligen o nu helt plötsligt mår jag skit.. ioförsig bara gått två dagar sen jag drack:/ Tror jag är lite förvirrad i vad som kan vara rester från benzon o vad som är alkoholen o vad som bara är allt det jobbiga i mitt liv, kriserna, o det som jag förträngt i flera år med benzo o alkohol..

RogerRogerRoger

Ring alkoholhjälpen och där får du vägledning.
Jag tror det är många som kan relatera till det du har skrivit och det brukar räcka med en separation för att man ska må väldigt dåligt. Medicin behöver trappas ner för att kroppen ska vänja vid mindre doser och att sluta tvärt med Benzo och gå över till alkohol är inte bra.
Jag har upplevt det du beskriver när jag var ung vid 23 års åldern och då festade jag hårt och var nyseparerad och var alkoholist utan att själv förstå det.