Hej jag är ny här och är så glad att jag hitta hit. Jag är en 32år tjej som är gift med en 68 år. Snälla inte dömma mig nu.Vi har 2 barn tillsammans och har bott ihop i 13 år.
Jag vet inte var jag ska börja. Sedan jag blev ihop med honom vet jag redan från början att han har problem med alkohol. Han dricker dagligen men sköta sitt jobb. Till jag blev gravid har han lugnat ner sig och gick från sprit till öl.Men jag har en stor förväntan av honom.Trodde att han kommer sluta dricka.Men nej. När han har druckit blev han som en stor 6 årig som bara bråka och vill ha uppmärksamhet. Han kan inte umgås med andra människor utan alkohol inblandad. När han blev ful ramlade han alltid. Efter han har pensionerad sig blev han hel tid alkoholist. Han är inte delaktig i barnens eller nånting. Han dricka 1 låda 5,9% öl per dag. Sist hade han druckit och ramlat spydde och låg på sin spyr. Jag städade efter honom och bad han gå och duscha men det gjorde han inte. Jag blev arg känner mig äcklad av honom. Jag sover inte med honom på 3 år tillbaka pga lukten.
Jag har nu bestämt mig att lämna honom. Jag orkar inte mer. Jag vill inte mina barn ska ser allt sköt mer. Han är jätte snäll pappa men brist på ansvar. Han kan dricka 4-5 öl och köra bil för att lämna hämta barnen. För 4 dagar sedan tog jag upp att jag vill skilja och prata ut allting som jag känner och vad jag vill. Det är klart jag har gjort det förr också. Men varje gång han ber om ny chans så fallit jag för det. Men denna gång känner jag att jag har fått nog. Han grät och sa att om jag lämna honom kommer han att ta livet av sig som han säger varje gång jag sa att jag ska lämna honom.Han sa att jag fördärva barnen om jag lämna honom. Jag är så rädd att barnen kommer hata mig.De är 7 och snart 10 år. Snälla råder mig.Bekräfta att jag inte ta fel beslut.

inte dömer dig! Man kan inte råda någon annan tyvärr! Du måste känna efter och fatta ditt eget beslut! Men tycker att du verkar ha det helt förfärligt! Inte okej att va full och kräkas, särskilt inte när man har barn hemma! Vet inte om du har människor som kan stötta dig men var inte rädd för att be om hjälp utifrån! Detta är ohållbart för dig! Lider med dig!

Ket2528

Just nu är det som 2 person i mig. Den ena säga att jag behöver inte har det så och värt ett bättre liv och den andra säga ge han en chans till. Som jag känner nu 95% av hela mitt hjärta jag vill inte leva så här mer. Det äta upp mig själv. Jag mår dåligt. Nej Jag har ingen som kan stötta mig. Jag har fast jobb på 100% men är rädd att det ska inte räcka till.

värd ett mycket bättre liv och det är dina barn också! Ekonomi löser sig särskilt när du har jobb! Om du känner att du inte vill leva på det sättet så gör inte det! Hemskt för dig att ha detta i ditt och barnens liv!

Man45

Hej. Jag är själv alkoholist och har barn. Min fru förlät mig massor gånger och trodde på mina utsagor att jag skulle sluta. Hon försökte hjälpa mig i flera år, hon "påstod" att jag behövde hjälp.
När hon nu beslutat att flytta med barnen har jag vaknat och insett att jag har problem.
Tror ingen anhörig kan hjälpa, utan för egen del krävdes det att frugan tagit beslut att flytta.

Ket2528

Idag har jag pratat med honom. Han har gråtit igen och sa att han vill sluta dricka.Jag frågade om han komma säkra hjälp.Nej så han han kan själv. Men jag tror inte på honom. Han sa att han inte har nån problem med alkohol.Igår drack han 6 stark öl och idag när klockan var 10 hade han hunnit druckit 3 starka öl. När jag påpekade att han hade gjort ljuger han rakt på ansiktet på mig att han har inte druckit. Men jag hade bevis eftersom jag hade foto på ölen innan jag gick till jobbet och innan jag gick och lägga mig. Han grät. Jag känner mig som elak.Men tvivlar på om han kommer sluta på riktigt. Just nu letar jag boende aktivt. Men det ser mörk ut.

Annher01

Lämna honom medan du vet vem du är själv dom äter uppen/ din största uppgift är att ta hand om dina barn/det är din skyldighet det enda/han har ett eget problem att ta hand om tyvärr en djävuls sjukdom men människan är ofta svag inför detta/ stick innan det är försent lycka till

unicornio

Kanske kan du ta kontakt med Alanon? Där får du stöd som anhörig och du börjar förstå att om alkoholisten inte kan kontrollera sitt drickande så kan inte du det heller. Det går inte att bota någons alkoholism om inte alkoholisten börjar bota sig själv. http://www.al-anon.se/

ebbaebba

Jag läst lite här denna morgon och vill säga till dig att jag verkligen känner med dig. Så jobbigt, svårt och sorgligt det är, när någon som står en nära har problem och förändras av alkohol.

Att inte kunna slappna av och få lov att vakta, oroa sig och övervaka är inte en harmonisk tillvaro.

Jag hoppas att du har någon du kan och vågar prata med. Vänner eller någon granne, släkting eller arbetskamrat.

Det hjälpte mig så mycket en gång i tiden, att våga prata om det och få stöd.
Jag blev starkare av det och kunde lättare skilja på vad som är rätt att göra och inte.

Styrka och kram till dig.
❤️

Ket2528

Tack för alla för er stöd. Det har gått bra ett par dagar. Men idag är jag där i helvete igen. Han drack 10-12 öl. Vi bråkade. Han blev så upprörd så han har tagit propavan.Jag vet inte hur många men det låg 2 tumma kartor i papperskorgen. Det är 40 st. Men vet inte om han tog allting.Nu sover han och snarkar fortfarande. Jag slut i allt nu.Jag orka inte med honom mer. ?

Lillajulia

Fina du. Försök att hitta en plats där barnen kan vara. Vän eller familj?
Ta honom till ett aa möte.
Du ska inte behöva ta detta. Jag är själv nykter alkoholist och jag kapitulerade när jag med ljög om att jag hade druckit. Hemskt men det är en sjukdom och hjälp finns. Gratis. För både dig och honom.

Ket2528

Vad ska man tror.Nu är det snart 2 vecka sedan det händer. Jag ringde ambulans efter jag skrev här. Han hamnade på intensiven 3 nätter låg han där. Nu är han hemma igen. Sjukhuset anmälde oss till socialen efter som vi har barn . Nu efter möte med soc tackar han ja till behandling och soc kommer följa hans behandling. Det känns skönt men kan inte lita på honom till 100%. Jag kommer inte stanna kvar. Fågade soc om de kan hjälpa mig med lägenhet men fick svar nej.? Nu sitter jag här och vet inte om jag kommer någonstans.?

Tess45

Hur ser din situation ut nu?
Någon förnedring?

Kramar!