Jag blev medlem här för drygt ett år sedan. Har aldrig skrivit något, bara läst. Om jag skrev skulle jag ju bli tvungen att erkänna för mig själv att jag har har alkoholproblem. Som så många andra har jag försökt i flera år att kontrollera mitt drickande och trott att jag kan dricka på helgerna. Ni vet ju hur det går, eller hur ? Nu har jag en vecka bakom mig där jag klarade tre helt alkoholfria dagar och fyra där jag drack en folköl på kvällen för att klara av att hålla mig borta från vinet. En vecka utan att sätta min fot på systemet…. Det har inte hänt på många år. Nu är jag på vecka två och ska försöka klara att inte köpa folköl. Igår drack jag colalight och det funkade. Jag funderar mycket på om det är abstinensbesvär jag känner av? Är fullständigt "däckad" när jag vaknar på morgonen, känner mig värre än bakfull fast jag inte druckit. Total hjärndimma, musklerna värker som om jag hade träningsvärk. Känner också att jag är väldigt spänd i alla muskler på natten. Det tar mig flera timmar att liksom "vakna till " efter att jag gått upp. Någon som känner igen det här? Skruttet

Mirabelle

Hej! Jag är på spiknykter dag 24. Jag känner igen varje symptom du beskriver. Blev helt bestört över kroppens starka reaktion. Såååå himla mycket hade jag inte druckit så jag förväntade mig det. Riskbruk under en längre tid, men inte mer än många jag känner som inte anser sig ha några som helst alkoholproblem... Vilket gift vi har hällt i oss! Allt det där har gått över nu iaf :) Fortsätt bara håll ut, så får du se :)

Nyttan

Jag känner igen allt. Det blir en otrolig reaktion i kroppen men det går över. Det blir bättre om du håller ut. Jag mådde lite bättre efter två veckor, ännu lite bättre efter tre veckor och nu inne på fjärde veckan nykter så har det värsta släppt men muskelspänningarna jobbar fortfarande om än lite mindre, Jag har lovat vara snäll mot min kropp så jag tvingar mig inte till träning men jag tror att mild fysisk aktivitet är nödvändig att möta upp med. Promenad, stretch, yoga , simning kanske - till att börja med. Vissa tar kosttillskott men jag har valt att äta mer grönsaker och frukt än tidigare. Om du kan så gå och få massage.
Håll ut - vinsterna är så mycket större när du kommer igenom.

Skruttet

Å tack Nytta och Mirabelle för era svar !!! Ni anar inte vad det gör mig glad att det finns någon som "hör" mig. Jag känner mig väldigt ensam i detta . Min man vet, men ingen annan. Jag trodde inte att jag skulle må så dåligt " för sååå mycket har jag väl inte druckit". Jag får hålla ut några veckor till och hoppas att symtomen ger med sig. Idag är jag helt nykter, ingen folköl hemma heller och det känns så skönt. Har längtat efter vin intensivt hela dagen.Jag vill belöna mig själv, toppa känslan av att jag varit "duktig" och städat. Nu sitter jag här och skriver istället och vet att jag gjorde rätt val. Idag. Börjar förstå att jag måste slåss mot detta VARJE dag och det känns rätt tungt. Jag vill bara bli befriad från mitt begär, med en gång, men så funkar det ju inte tyvärr. Nyttan, du skriver om motion. Jag har inte heller tvingat mig att börja träna, jag vet att jag inte orkar göra för stora förändringar på en gång. Det viktigaste först. Tog en kort promenad och det var skönt. Tack för ert stöd. Det värmer fast vi är främlingar för varandra. Kram Skruttet.