Hej
Hittade äntligen en sait som kanske förstår mig....
Behöver er hjälp. Jag har en sambo och tre underbara barn. Vi har varit ihop sedan 19 år tillbaka med avhopp under 2 år pga att hans drickande blev allt mer påtagligt. Vi kunde inte umgås med andra vänner då han alltid blev för full.
Nu säger magkänslan att vi snart är där igen. Vi har haft stora diskussioner sedan i sommras. Vi gick till en familjerådgivare. Men där fick vi ingen hjälp för han ansåg att han inte kan hjälpa någon som förstör sin familj med alkohol. Han råd till mig var att du måste sätta ultimatum och du måste sätta ner foten och lämna honom. Men jag är inte där. Jag älskar honom för mycket. Jag ser detta som att min sambo har en sjukdom och denna måste gå att lösa tillsammans som en familj. Han behöver ju stöd eller?? inte en som lämnar honom när han har det som värst.
Han dricker aldrig sig dygnrak, bara så att han blir salongsberusad. Bara såpass att utomstående inte hade märkt. Men jag märker, jag ser. Hur han beter sig mot barnen. inte dumt utan annorlunda. Han gömmer och dricker i smyg.

När jag försöker att prata med honom så sluter hans sig direkt. Att prata har aldrig varit hans starka sida.
Efter sommaren tyckte jag att vi kommit en bit på vägen då han lovade att prata med närhäslan på jobbet. Men detta blev givetvis aldrig gjort.
I höstas blev hans mamma mycket sjuk i canser och då ville jag inte pusha honom ut för kanten . Men hela tiden är det något som går emot.

Det känns som jag lever med tre barn plus ett bonusbarn. Man får hela tiden passa för att kunna läsa av honom. Har han druckigt än? hur mycket?? osv.
Han är aldrig elak mot mig eller barnen. Tvärtom han är jättebra far.Han blir inte för full utan jag märker på hans kroppsspråk....

Jag har ingen att prata med känns så förnedrande. Kan inte med att diskutera detta med någon mest för att jag känner en förnedring att jag inte kan hjälpa honom på egen hand.

Så frustrerade hur går man vidare. Vad gör man ?????

Annher01

Min man är alkoholist/hans jobb krävde att han skulle gå behandling soo far so good/ han gick å det kändes som han fattat men ja har sen dess krävt ett nyktert hem det har funkat två återfall på första året min släkt å familj har jag aldrig druckit med/ värre med hans dom fattar inte ens/ i alla fall har det gått två år nu sen sist men min 16 åring mådde inte bra å jag fick ur henne att han druckit 10 gånger när jag jobbar natt/sagt å gjort pratade med honom/ å han förnekar inte så nu måste han flytta en sel av mitt ultimatum/ detta handlar inte om min kärlek utan hans sjukdom har tagit honom/ punkt då är det inte mitt fel om han drickeeutan jag skickar problemet dit det hör hemma hos honom/ jag har ansvar över tre barn ff boende hemma valet i det är enkelt minsa barn går först men inte lätt vi har varit ihop i 13 år/ har ett tidigare äktenskap på 18 år det var än värre med misshandel å fyra barn/ nej mitt människovärde kommer först jag är för gammal för å bråka nå mer orkar inte det

Annher01

ja förnedring är inte det enda du kommer att genomgå tyvärr men förväxla inte din kärlek med hans sjukdom beslutet ligger helt hos honom/ sen kasta inte bort ditt liv som jag gjort i för många år/ vill han inte leva nyktert kan du inte göra nåt åt det tyvärr