Jag skriver för sällan för att hålla liv i en tråd så det får bli små inhopp av mig i stället... som nu.

Jag har varit nykter sedan årsskiftet och under de här veckorna lämnat min särbo sedan fyra år tillbaka. Det beslutet var rätt men det för med sig konsekvenser, vi måste sälja vår gemensamma sommarstuga. Min oas, min dröm, mina framtidsplaner... Jag är där nu för jag bokade tid med en mäklare igår. Ska stanna till i morgon. Men det gör för ont. Att åka genom trakten som är så vacker. Jag hade så många fantasier kring den här platsen. Att kanske kunna bo här större delen av året när barnen är utflugna. Att hitta ett lugnare liv med fingrarna djupt nere i den sörmländlsa myllan. Men jag har inte råd eller tid eller kraft att klara det själv i den här fasen av mitt liv.

Och här fanns det vin. Så jag är tung i huvudet idag. Och jag kommer att dricka upp det jag påbörjat. För det var dumt av mig att tro att jag kan åka hit och ta en lugn helg när jag vet att om två-tre månader är det inte mitt längre.

Men. Jag försöker tänka att jo, det här var dumt och nu är jag svag. Men i morgon åker jag hem och där är jag stark. Och ett snedsteg här ska inte påverka min beslutsamhet hemma. Att dricka här en helg för att jag sörjer allt som inte kommer att bli är inte samma sak som att behöva dricka nästan varje kväll för att komma till ro. Och det sista gör jag inte längre. Det har jag besegrat. Eller hur?

nydag2018

Förstår din känsla, men samtidigt använder du nu detta som en anledning till att få dricka. Det känns farligt. Nästa gång är något annat orsaken till att "unna" sig vin.. Hoppas på det bästa för dig iaf, om du orkar så häll ut vinet! Det gör ingenting bättre att dricka det!! Lycka till, kämpa på!

Mirabelle

Mycket sådant har jag dämpat med vin... Det är väldigt lätt hänt att det bara rullar på. Du kommer att sörja ditt paradis länge. Även efter att du åkt hem. Var beredd på det, att sorg och förlust kommer ikapp och drabbar dig gång på gång på gång. Särskilt om du dämpat med alkohol. På något vis så "räknas inte" bearbetningen när man tagit alkohol till hjälp. Man fastnar i processen. Du kommer bli tvungen att möta förlusten nykter, många gånger, innan smärtan släpper sitt grepp om själen. Just nu vågar du inte. Du behöver bädda in själen i vin-lullull och skjuta uppgörelsen framåt. Fint så. Men du kommer att bli tvungen. Kram

Muskot

Nydag - du har så klart rätt att jag borde hälla ut vinet men jag fixar inte det nu. Jag kan inte sörja här. Jag borde kanske åkt hem direkt när jag insåg hur jobbigt det var. Men jag tror inte undanflykterna behöver bli många. Just nu är jag i kris, rejält. Det här är verkligen en livsdröm som falerar.

Så jag kommer lulla bort den här kvällen. Åka hem i morgon. Borra ned näsan i katternas päls och kanske gråta över det som inte blir. Och jag kommer att vara nykter nästa vecka. Det lovar jag mig själv.

Muskot

Efter att jag skrev inlägget igår stod jag en stund och tittade på slatten som var kvar i vindunken och på den oöppnade vinflaskan som stod bredvid i kylen. Och sen tömde jag dunken i slasken och stälde tillbaka flaskan i vinstället i vardasrummet. Och hälde upp ett stort glas cola zero i stället.

Så nu mår jag hyfsat bra. Sov uruselt som jag brukar göra när jag druckit men huvudet är helt ok. Och jag är nöjd över att jag kunde ta stopp på mig och inte fortsätta med en flaska till.

Jag ska ta hem kvarvarande vinflaskor till exet. Jag behöver ju åka hit några gånger till innan försäljningen och då vill jag inte att det ska finnas alkohol här.

nydag2018

Wow, så duktigt!! Blir riktigt glad av att läsa dina inlägg, otroligt starkt av dig! Både imponerande och inspirerande, fortsätt så ?

Mirabelle

Det gjorde du riktigt bra! Din plan för framtida turer ut dit låter hållbar. Fortsätt så :)

Muskot

Har en sån härlig, lugn och glad känsla i kroppen idag. Syster med familj har varit här, ätit middag, sett på mello, jag fick hjälp med att sätta upp några hyllor av svågern och hans borrmaskin. (Jag bad bara att få låna borrmaskinen för min har gått sönder av mina astunga betongväggar men svågern följde på något vis med på köpet...)

Jag har utökat familjen med två kattungar nyligen och det är så underbart att se hur barnen tar dem till sig, hur de leker och gosar och hur familjen växer.

Jag skulle verkligen inte vilja förstöra den här kvällen med att vara berusad. Den har varit helt perfekt.