Hej, jag har vänt mig hit för att jag behöver hjälp att sluta dricka alkohol.....hoppas få stöd och hjälp av er och "pepp" och givetvis finnas till för er andra. Jag dricker rödvin varje dag och även starksprit blandat vissa dagar. Då min man också dricker mycket så har jag misslycktas flera gånger att sluta dricka, men jag är orolig över mig själv och på sikt vad det kan göra med min hälsa. Så nu har jag bestämt mig för att sluta.

Janedoe0

Vilket bra beslut! Första steget i rätt riktning. Kram!

Jag och min man har också druckit mängder tillsammans i ganska många år. Nu är jag nykter men inte han. Vi älskar verkligen varandra och har ett fantastiskt äktenskap när han inte har druckit för mycket... Hans problem är det inte upp till mig att lösa men jag vet hur omöjligt det kan verka att sluta då man har en partner som dricker lika mycket och gärna som man själv.
Men omöjligt är det inte. För jag har gjort det. Jävligt svårt men inte omöjligt.
Om du vill kan du se om du kan hitta min tråd här, den heter ”Allt dåligt i mitt liv är direkt kopplat till alkohol”. Kanske kan den hjälpa dig kanske inte men du ska veta att du inte är ensam! Bara den vetskapen hjälper en hel del.?❤️
Amanda

Det går över och minskar med tiden men det är tufft, jag vet. Acceptera att suget finns där men låt din hjärna arbeta och kämpa emot, jag försökte varje gång när suget kom att tänka: "det är bara en kemisk reaktion, inte ett verkligt behov" Det hjälpte faktiskt och annat som kan hjälpa är att läsa här, dricka alkoholfritt, ta en timme i taget... Det är helt enkelt bara tid du behöver, tid utan alkohol som underhåller suget. Fortsätt slåss.

Du har tagit ett stort steg bara genom att höra av dig hit. Själv har jag haft väldig nytta av skriva här och få kloka råd! Du ansvarar för ditt liv och din man för sitt! Önskar dig lycka till Tombor