Hej!

Min sambo har problem. Han har alltid sen vi träffades för 2 år sedan festat, fredag och lördag, varje helg. Det såg jag då inte som ett problem eftersom det är de han och hans kompisar gör på helgerna. För ca ett år sen började det dock bli lite värre. Han däckade så hårt att han kissade på sig. Det hände inte bara en gång utan började bli en vana för varje gång han drack.

I somras sov vi över på en kompis landställe och han däckade i vanlig ordning, och kissade ner sig. Då var det inte bara jag som såg det, utan tre av våra vänner också. Han skämdes såklart otroligt mycket och efter det skärpte han sig verkligen. Jo jag hjälpte väl också till att påminna han att gå på toa innan han la sig, men mycket som ändrades var att han intr drack lika ofta och framförallt inte lika mycket. Jag tänkte då att det problemet var över och att han faktiskt förstod att det här var allvar, tills nu i vintras när det började igen.

Jag försöker prata med honom och han har försök få mig att hota honom genom att jag ska lämna honom om det skulle hände igen. Vilket jag aldrig skulle säga! Eller göra.

Men när det hände igen bara en vecka efter att vi försökt prata om det förstod jag att han behöver mer hjälp än bara från min sida. Jag pratade då med hans bror, som även är hans närmaste person efter mig, och men hans brors sambo. De sa att hans bror skulle ta upp det här problemet med min sambo för att förhoppningsvis hjälpa honom.

Detta har brorn inte gjort, utan min sambo går iväg till sin bror, för att dricka öl. Jag tog upp att han inte borde dricka och att jag berättat för hans bror om problemet och då blev jag istället den stora boven. Han tycker att jag har gått bakom hans rygg, inte varit ärlig och att jag är världens sämsta människa.

Vet inte vad jag ska göra.
Tack på förhand!

@Lina

Hej!
Jag tänker att du har gjort helt rätt! Han kanske inte tackar dig idag men en dag förstår han förhoppningsvis. Var stark!