Jag har nu varit nykter i 3 månader tack vare behandling på kommunens beroendeenhet samt antabus. Min arbetsgivare (kommunen) har upprättat ett behandlingskontrakt för mig som jag måste följa i 1 år. Ett villkor är att jag måste delta på minst ett aa-möte i veckan. Detta tycker jag är så jobbigt. Har varit där några gånger och det känns bara jobbigt. Det känns bra att lyssna på de andra men jag kan inte tänka mig att dela med mig. Känns dumt att säga varenda gång att jag väljer att lyssna. Känns inte som jag bidrar något till gruppen då men jag är så obekväm med att prata om min alkoholism med andra. Hoppas det släpper om ett tag. Tänker att jag delar med mig när jag är redo. Aa bygger ju på frivillighet och jag går ju dit för att jag måste. Känns fel men kanske kan jag tycka om det en dag! Behövde bara få det här ur mig.

till AA gör jag av egen fri vilja för att få medicin mot min sjukdom alkoholism. Jag gör kort sagt något som är bra för min egen skull och för att nån kommenderat dit mig. Jag vet ju att de som är med på mötet har samma sjukdom som jag själv och det gör det enklare för mig att prata om det eftersom alla vet hur det är.

Eftersom jag insåg att jag var tvungen att ändra mitt liv för att inte dö i sjukdomen så blev det enklare för mig. Och det har gett resultat.

Ge det en chans och pröva andra grupper tills du hittar nån som känns som en hemmagrupp.

Hej hej!
Måste kännas härligt att du har kommit så långt som du har gjort ?

Känner igen mig mycket i din text.Va själv där några gånger och kände och tänkte som dig. Och pga pressen och stressen att prata så va de en del av anledningen varför jag inte gick tillbaka (inte endast) Men pga du måste gå ditt vare sig du vill eller inte så försök att "stålsätta" dig. Ta åt dig de som hjälper dig med din nykterhet.Påminn dig själv att du är där för dig inte för någon annan.Så om du inte vill prata så gör inte det.För även om alla har samma problematik där så är man ändå olika.Vissa är mer öppna än andra och har inte problem att prata framför främlingar. Precis som du skrev så ska det vara frivilligt och om dom puschar så går dom emot de dom själv ska stå för.Jag blir faktiskt lite upprörd att du ska bli "tvingad" att gå dit om det inte känns bra.Absolut om de faktiskt finns andra sätt.Men man sätter AA på en pedistal. AA kan inget göra om man inte själv vill eller är mottaglig.De som är rätt för mig kan vara fel för dig och tvärtom.Man måste hitta sin egen väg som känns rätt och bra.Sen att man testar olika sätt är bara bra.Man lär sig alltid något.

Även om jag låter lite negativ så kan jag ge ett exempel. Jag känner en man som har gått på AA ca i 7-8 år. Han har endast delat en handfull gånger på AA .Han går endast ditt för att bli påmind hur livet va.Sen går han hem och lever det livet han har idag ! De är så AA är för honom.

Lycka till ❤️