Jag vet inte hur jag hamnade här. Jag hade en skyddad uppväxt och var överöst med kärlek från familj och vänner, men när jag 13 år gammal blev full för första gången var jag som besatt. När jag fyllde 18 festade jag som om det inte fanns någon morgondag och som 20-åring började jag varva utgång med att dricka hemma.
Idag är jag 25 och har knappt några vänner kvar. Jag har satt mig i situationer på fyllan som varit direkt farliga. Har blivit våldtagen, gjort bort mig så att jag legat och ångestskrikigt dagen efter och jag faller upprepande ner i depressioner.
I höstas fick jag reda på att levern var något förfettad och fick rådet att inte dricka mer. Men det har jag gjort. Ca 6 liter vin (om inte mer) i veckan och nu är jag livrädd att det är kört. Kan det vara försent för min kropp att återhämta sig? Jag känner mig svag som en femåring, har ofta ont i magen och njurarna och känner att jag lixom börjar bli... Korkad? Har alltid haft läshuvud och nu är det som bortblåst. Nu för tiden kan det gå åt en hel box på rn dag. Jag häver i mig som om det vore vatten. Jag ser ingen framtid längre. Bara ångest och skam. Inga barn. Ingen man. Kanske inte ens vänner.
Jag har mycket kontakt med vården som verkar väldigt oroliga för mig. Har försökt med både antabus, kbt och 12-steg men inget fungerar. Varför har inte vården lagt in mig? Ska man be om det?
Sitter och väntar på att livet ska rycka in nu. Antingen i form av ett mirakel eller att jag sjunker så djupt ner att jag måste välja mellan liv eller död.

Jag tar bort det åt dig. Fint att du är här och skriver. Det ger oss chansen att ge dig stöd.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Jag känner din ångest ända hit bort.... snälla du ge inte upp... du har hittat HIT!!!!! SÅ STARKT att våga skriva här... att våga säga som det ÄR!
Ja vännen... ring vården och säg som det är... att du måste få hjälp... du kommer få det... det FINNS EN VÄG UR DETTA... Du har tagit första steget.. jag sänder dig all styrka kraft värme och omtanke.. det är INTE FÖR SENT!!!!! fortsätt skriv här... och hämta en kanna ISKALLT vatten... bälga i dig vatten... låter kanske fånigt men jag tycker det hjälper ibland.. kramar till dig.. vi finns här..

jag gissar att du ändrade innehållet till detta? du har nu fått ett fint svar här ser jag så jag låter denna tråd vara kvar, om du inte vill att jag tar bort den ändå?

Rosette
Alkoholhjälpen

Här inne finns bara en sak.. VÄRME... här får man vara vem sjutton man vill.. och framför allt prata helt fritt om relationen till Alkohol... du ÄR inte ensam... <3 noterade att du skrev att du hade en läshjärna innan men att den känns försvunnen ( på ett ungefär :))... tro mig.. den finns där.. men den e sövd av ditt A intag... när du slutar dricka.. för det kommer du att göra.. kommer din hjärna börja återhämta sig och du kommer se saker i ett nytt ljus... jag vet bara av egen erfarenhet hur min egen hjärna känns efter bara några dygn utan A.... som om ett lock lyfts bort.. jag jagar den känslan.. jag önskar så att du ska börja jaga den också... ska vi jaga tillsammans? :) ... Fundera så håller vi kontakten här :)... Det GÅR att ta sig ur.. du KOMMER kunna det! Jag tror på dig! Kram

Tess45

Jag kramar dig i tanken. ❤❤❤
Var snäll mot dig själv och sök hjälp på avgiftningen.

Halihalo

Hur går det för dig? ♥️ Blev medlem här idag pga av de situationer ja utsätter mig för.
Ramlade inatt , har ont i hand och panna men har inget minne av det.
Svartnar alltid !

Btt

Det gjorde ont i mitt hjärta att läsa din situation.
Det är som du själv säjer farligt
Denna sida hjälper på många sätt
Men jag" fick ont i magen" av det du berättar tycker du ska söka akut hjälp fysiskt och psykiskt nu, inte lita till denna sidan bara.
Be om hjälp ❤ är mitt råd

Halihalo

jag vågar inte <3 Jag vet inte var jag ska vända mig och jag vill inte att någon ska få reda på mitt problem.

DetGårBättre

Antingen vill du förändra ditt beteende och gör det på egen hand med risk att spela upp filmen "Måndag hela veckan". Eller får du kapitulera och bara ge upp och få hjälp! Finns inte så många fler alternativ - ja fortsätta gasa på med bilen rakt in i en bergvägg möjligen...