Hej har varit nykter i 2 månader får hjälp med antabus och samtalsstöd det känns bra men jag ver att jag har en lång väg att gå .
Undrar om det är någon som Har erfarenhet av att dejting som nykter
Nästan alla profiler på dejtingsidor skriver att dom gillar vin krog middagar
Hur träffa någon som inte dricker ?

Jag gick med på dejtingsida.Hittade många män som var nykterister..Tyvärr så har vissa bytt beroende fast dom ljuger för sig själva och andra att dom är fria. .Jag tror ändå att det dyker upp kärlek till dom flesta som söker det..tids nog..Sen finns ju massor av människor som haft en aktiv alkoholist dom lämnat..Det kan ju vara lurigt om dom inte jobbat bort eventuellt medberoende..Nu när vi är nyktra så har vi tiden, lusten, och den rena kärleken att erbjuda en partner..Som inte solkas ner av fyllegräl, missunnsamhet och sjaskigheter...Kram

Gör mycket. Jag har dejtat under min nykterhet.För mig har det kännts spännade ?. Att få känna nervositeten i magen.Tankarna vad som kan ske och hur det känns osv. Och man kan lära känna någon och kunna prata utan att ha A i kroppen.Så för mig har de bara varit positivt.Jag har alltid varit ärlig direkt med att jag inte dricker osv. Och jag har bara fått bra respons och de har inte blivit en större sak av det.De är i sitt eget sinne/tankar som jag tror att man förstorar upp det. De är bara två st som ska träffas och lära känna varandra.Mer komplicerat behöver de inte vara ? Sen blir det som det blir.Inget är säkert vare sig med en nykter A eller någon som inte haft ett beroende.Men att få känna fjärilar i magen är inte fy skam ??

Jag mötte min man nykter. Det var via en dejtingsida och när vi skulle träffas förstå gången var naturlig med att jag inte drack alkohol. Jan frågade inte ens varför. Jag tror det var då jag bestämde mig för att det var Han jag skulle vara med. Jan var den första jag träffat som inte heller försökte övertala mig att dricka.
Någon kom "över på te" men hade ändå en flaska vin med sig. Den fick han dricka själv medans jag drack mitt te. Sen när han var berusad o dryg skickade jag hem honom. Trög kille, snacka om att göra bort sig..

Var ärlig från början, är mitt råd. Det går fint att gå ut och äta gott utan alkohol. Den som bara vill ha sällskap för att dricka vin är väl ändå intr något i längden.

Därtill var det härligt att veta att när jag blev kär var det äkta känslor och intr bara fylleromantik!

Lycka till .

AlkoDHyperD

Jag dejtar också nykter. Finner det spännande och lärorikt.
Just att dejta personer man inte känner sedan tidigar och heller inte har någon känslomässig anknytning till kan vara befriande.
Inget att förlora på att bara vara sig själv eller prova nya roller.
Spänningen i denna inre läroprocess överträffar det där vinglaset med hästlängder
Lycka till på resan :)