Han dricker och kommer förstöra min dag (som är idag lördag). Jag ska träffa vänner för första gången på 1-3 År sedan.
Igår kväll började han dricka öl och fortsatte med vin. Och ringer sin fyllekompis som bor på annan ort och kan/pratar till kl. 4 på morgon men inatt var han ”duktig” till ca 2. Pratar så högt att han väcker mig flera gånger och till sist är jag galen för det är ju jag som ska upp och ta hand barnen och vara pigg.
Flera gånger, vi var bortbjudna, åkte själv jag med barnen iväg för att du var bakis. Eller de gånger jag ska göra något viktig då förstör du min natt och jag är så trött.

Har aldrig slutat lita på dig! Du drack när Barn 1 var liten och lovade saker som du inte höll. Kommer du svika både Barn 1 och barn 2 imorgon för du dricker och kan inte stoppa dig själv så fort du får i dig alkohol? Du har lovat barnen att bowla och sova i hotell med dem! Kommer du göra det?
DU gör aldrig något med barnen och imorgon ska du stinka alkohol och vara bakis/trött med barnen!?!
Vilken UPPLEVELSE du ger dina barn! Tänk på vilka minnen DU ger dina barn!

Borde aldrig ha gift mig med honom, borde aldrig skaffat barn med honom. Fan ta dig - du gör mig så jävla ledsen, du fattar ingenting hur du får mig att må.

så ledsamt att höra din historia, extra ledsamt när det är barn inblandade! Försök sätta gränser runt dig och barnen! Så lätt att skriva men svårt att göra, jag vet! Försök göra små saker som förbättrar ditt liv, det ger dig lite mer energi! Du får ex din nattsömn störd, går det att göra något åt det? Byta sovrum? Bättre sömn bättre ork! Lätt att allt bara känns som en hopplös massa men börjar man nysta och göra små förbättringar så är du snart på väg åt rätt håll! När du tänker ut förbättringar, tänk förbättringar där du inte måste blanda in din man, bara sånt som du kan kontrollera själv fullt ut! Du är inte ensam, här kan du läsa, lära, ge och få stöttning! Kram

Kampen

Så ledsamt att uppleva sveket. mot sina barn. Som Nordäng skriver, gör små förändringar för dig och barnen. Försök att inte ha förväntningar, försök att göra dig mentalt stark genom att tänka på det positiva. Det negativa förgör och suger all energi. Läs här på forumet och skriv av dig själv. För mig har forumet betytt att jag fått tillbaka känslan av att jag är viktig och att jag absolut inte är ensam.
Önskar dig kraft och styrka ?

Popcorn

Gått några dagar och är ledsen än. Tänkte på att han förstörd andra viktiga dagar för mig - (jag vet inte om jag vill berätta vad jag jobbar som) men jag hade datum då allt ska vara klart och inlämnat - en helg och jag tänkte att han tar hand om barnen. Fixar frukost, gör dem iordnng, lunch och går ut med barnen men så blev inte fallet - han förstörde min viktiga jobb med att dricka. Jag fick fixa barnen och jobbet - fan vad jag var trött. Fick ingen hjälp utav honom.
Han dricker inte varje dag - bara ibland och alltid för mycket.

Popcorn

Hur lämnar man någon man tycker om men gör mig ledsen?
Fan ta honom.
Vi har barn tillsammans - hur kan man inte vilja göra allt för sina barn?

att du känner dig ledsen och besviken på hur du och dina barn har det! För din egen skull: försök att fokusera och tänka på vad du kan göra åt det! Känner igen mig i din sinnesstämning, besvikelse och sorg! Men av egen erfarenhet vet jag att man endast tar sig framåt och vidare genom att göra konkreta saker. Försök tänka på vad du kan göra för att förbättra din och barnens situation. Kan vara små saker som gör att allt känns mycket bättre! Framför allt förvänta dig inte något som du nästan vet inte kommer att hända! Skapa dina egna förväntningar oberoende av din man som du inte riktigt kan räkna med! Han har, mot din vilja, fullt upp med sitt missbruk! Den dagen jag såg sanningen i vitögat blev allt lättare på något sätt! Tungt ja men jag insåg vad jag kunde förvänta mig! Då började jag också agera därefter! Kram till dig och dina barn!

Anxiete

Skicka en kram och en tanke till dej ?
Som andra sagt, det gör mej ont om dej och dina barn, man blir dubbelt sviken när man aldrig kan förlita sej på att den man valt att dela sitt liv med inte finns där när man behöver.
Kanske du kan ordna barnvakt (om det är möjligt) nästa gång du har något roligt eller viktigt inplanerat? Då vet du att barnen är trygga och du kan koppla av o koncentrera dej på ditt . Man önskar ju att det inte ska behövas men men...

att din man gör inte i enkom.
Han har tappat sitt förnuft pga att han är alkoholist.
Det enda du gör är jagar upp dig själv och gör dig själv förbittrad arg ledsen och ensam om du fortsätter sätta tilltro till att det ska bli bättre.

Tänk om du skulle göra tvärtom?
Ta för givet att han kommer att dricka eftersom han är beroende av alkohol och troligen inte har något val att avstå.
Han vill men kan inte.

Om du istället skulle tänka att han kommer att dricka och jag kan i förväg tänka ut vad jag måste göra för att ordna situationen där han borde och lovat vara nykter.

Om han då visar sig vara nykter så är det en bonus.
Något du kan glädjas åt,men inte ta för givet.

Han kommer att se att du "klarar" dig utan honom.
Att du tänkt till och garderat dig pga hans drickande.
Dessutom blir du inte irriterad och besviken för det som förmodligen kommer att inträffa.

Wi win för er båda.
Visserligen ger du honom fri lejd att dricka.
Men den rätten tar han sig ju ändå oavsett vilka hinder du ställer i vägen för honom

Jag vet att det är jättesvårt att tänka såhär.
Han borde ju,han lovade ju. Är han såhär dum så ska han minsann få lida av att jag blir förbannad och skäller på honom.
Den frustration man känner behöver ju få komma ut.
Men det är som att spilla vatten på en gås.
De kan inte ta emot det då de har ett tvång att dricka