konfrontera honom

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
saris
konfrontera honom

Hej! mitt första inlägg här vet inte riktigt hur det funkar så ska försöka hålla mig kort och tar gärna tlll mig tips och råd.

Min FD sambo som jag varit ihop med sen 2015 från och till har stora alkoholproblem. han är 33 år och dricker och tillsammans med drickandet tar andra droger. Han har flera gånger velat sluta men har inte kunnat göra det och de gånger han försökt be om hjälp eller behandling har hans tvillingbror (samma problem som han) övertalat han ur det och fått honom att tro att han inte har något problem. Jag flyttade isär från honom för ett år sedan men har fortfarande honom i mitt liv. det enda han pratar om är att han vill inte leva det livet längre och vill sluta dricka och knarka men när det väl gäller och han ber om hjälp ska alltid hans bror dra han ur det, han bor med sin tvilling. hans pappa var en alkoholist och mamman är tablett beronede, han har träffat sin pappa en gång och har knappt kontakt med sin mamma. jag har sagt till honom flera gånger att han måste sluta om vi två ska ha en framtid och han har försökt och kunnat ibland med hjälp av antabus hålla sig i veckor, men sen är han där igen. ibland /oftast säger han att han vill sluta men när han är i skiten så kan han säga att han inte vill sluta dricka helt... velat bryta allt kontakt med honom flera gånger men jag tror verkligen på att han vill sluta, men bara att han tyvärr inte får rätt verktyg och är väldigt svag.... nu har han varit bortrest och ska komma hem. har bestämt att en gång för alla prata med honom, ta han i handen på ett möte eller vad som och stötta honom OM han vill sluta....vet inte bara HUR jag ska prata med honom så att han inte känner sig påhoppad...tillägger att han blev av med sitt jobb samtidigt som vi splittra så han har varit hemma 1 år .

Rosette
Hej och välkommen till Anhörigstödet Saris!

Du berättar att din FD sambo har problem med både alkohol och olika droger. Han har försökt att sluta flera gånger och lyckats kortare perioder, det går upp och ned för honom och senaste året har det eskalerat om jag förstår dig rätt och han har inte arbetat. Du hör fortfarande att han vill och du vill försöka ett sista försök att få honom till hjälp.

Det hörs att du gjort och gör mycket för honom, samtidigt är du också tydlig med vad som krävs om nu ska ha en framtid tillsammans med honom, att han förändrar och tar hjälp.

Nu har du hittat hit till anhörigstödet och tagit modet att skriva, bra gjort! Hoppas du hittar en del som blir hjälpsamt för dig här inne. Ibland tar det lite tid innan man får svar i sin tråd och man kan behöva skriva flera gånger.
Fint att du är här så vi kan ge dig stöd.

Vänligen
Rosette
Anhörigstödet