Ändrar detta för usch, vad falskt det känns. Jag har aldrig kunnat dricka måttligt och kommer nog aldrig kunna göra det heller.

Mirabelle

Du har inte misslyckats, utan hittat ett sätt som inte funkar. Du fortsätter att söka det som fungerar för dig. Så länge du strävar efter att få kontroll över din alkoholkonsumtion har du ju inte gett upp :) Varje glas du väljer att inte dricka räknas, i hälsa mätt. Jag har inga bra råd, men jag hejar på dig :)

Tofslan

Jag har inte gett upp än i alla fall! En liten minskning är bättre än ingenting. Som du säger... varje glas man inte dricker räknas.

Tycker det är väldigt starkt att du väljer din väg. DIN väg. Ibland ÄR man INTE redo att ta steget fullt ut... ibland kanske det inte ens behövs.. snarare kanske man behöver som du skriver... föra dagbok.. ( precis som med kost) och sen titta tillbaka för att utröna ett mönster.. jag håller med att det kan verka omöjligt att sluta helt.. där är ju jag.. också.. men låt oss då tillsammans.. ( om du vill).. försöka räkna mindre glas istället för vita dagar.. jag tror att de vita dagarna ändå kommer göra sig gällande om vi testar det här.. de gånger.. vilket numera är mycket ofta... som jag lyckats stoppa mig själv från okynnesglasen.. så mår jag mycket bättre.. och det leder i sin tur till att jag nästa gång drar åt svångremmen ännu mer... ( typ... ett glas till middagen.. och sen stopp)... så smyger sig stoltheten på.. jag blir nöjd över mig själv.. jag gläds åt min preliminära kontroll.. och en glad cirkel skapas... istället för en ond... kanske är räkna dagar inget för oss men bra för andra.. jag vet inte.. alla sätt är BRA sätt kan jag tycka... hur som, låt oss se hur mycket vi kan begränsa oss? :) jag tror på dig. Du har insikt. KRAM

Tofslan

Precis så som du skriver! För min cirkel här på forumet har varit att jag försöker avstå helt och sen faller jag efter ett par veckor, håller mig borta härifrån ett par månader och sen repeat. Vill inte ha det så längre. Jag vill kunna stanna upp och tänka, ändra rutiner och skaffa nya men allt kan inte gå på en gång.

Mitt mål är att dra ner på alkoholen så mycket som möjligt men det är ingen press och inget tidskrav just nu. Det enda jag ska hålla är att skriva ner de dagar jag dricker och hur mycket jag dricker. Men det gör jag inte här, utan i min privata dagbok. Här är mer för reflektion och för att få/ge stöd och råd :)

Jag blir också stolt ifall jag bara tar ett, eller två glas. Vill känna så och inte som att börja om på nytt igen. Det är en resa liksom...

Kram till dig också!

Vad kul att du är här igen. ♡

Känn dig inte misslyckad, det hjälper inte ett dugg, tvärtom! Lätt att säga, jag vet, men det går så mycket lättare om man istället försöker fokusera på det som fungerar. Och det har du ju lyckats med. För dig funkar det bättre att dra ner på drickandet än att tänka alkostopp. Allt som är mindre än mycket är bra. Kanske blir du motiverad att hålla uppe helt ett tag längre fram. Det viktigaste är att det känns rätt för dig.

Önskar dig lycka till! ♡ Kram

Förresten, hur har det gått med huset?

Jag har samma mål o för också dagbok. Igår gick det verkligen inte bra. Drack massa själv här hemma. Massa skam o ångest idag. Ringde ett par gamla fd dejter på fyllan. Usch. Mår inte bra idag.

Ron32

Ok du drack för mycket igår, men du visar att du är mänsklig med rätten att få misslyckas! Vi är inte perfekta. Huvudsaken är att vi reser oss igen efter varje fall. Idag är en ny dag som vi fortfarande kan göra något bättre av. Kram och lycka till.

Maja07

Jag är helt inne på era spår. Inte totalt alkostopp men minska mängd och tillfällen! Vi hjälps åt!!!! Lycka till!

Tofslan

... eller ja, typ.

Det har blivit alldeles för mycket alkohol de senaste dagarna. Alldeles för många röda streck i min dagbok. Jag vet ju att jag dricker mer när jag har ångest och saker händer/förändras i mitt liv men ändå. Måste på något sätt kunna handskas med livet utan att dricka. Frågan är hur, haha. Efter några dagar av drickande så hamnar jag i typ "depression" tillstånd där jag klankar ner på mig själv, säger till min man att han kan hitta någon annan, att jag är en dålig/tråkig/hemsk fru etc. Spiralen fortsätter och fortsätter. Varför säger han inget? Eller är det inget problem med vad jag gör? Så känns det ibland. Jag tror inte jag skulle palla om han betedde sig som jag gjorde. Underligt.

Ni som skrivet här får absolut hänga på min trasiga resa. Varje glas mindre som vi dricker är en vinst.

Vinäger <3 vi flyttar in imorgon! Jag är ängslig, glad, förväntansfull och hoppfull. Vill så gärna att det ska bli bra.

Tofslan

Hej Jasmine, hur mår du?

Jag mår skit idag. Tänker att "såhär kommer det att vara resten av livet" inget blir bättre. Jag är en för svag människa.

Jag mår inte heller bra... ligger i soffan och deppar. Längtar efter mina barn och får ingenting gjort. Mår dåligt efter för mycket vin igår.

Varför mår du dåligt? Vill du berätta? Svag? För att du inte kan motstå A eller tänker du på något annat.

Du behöver givetvis inte svara om du tycker det är för privat. Kram!!

Tofslan

Ja, för alkoholen och typ allt. Men det är ju ångesten som kommer av att dricka för mycket, som vi båda har. Borde egentligen packa men jag orkar inte. Min tolerans är sjukt hög just nu. Skrämmer mig lite...

Jag har bestämt mig för att bara vila idag, äta godis och se på TV. Trots att jag har massor att göra. Kan packandet vänta tills imorgon?

Har förresten läst i din tråd att du vill dricka mindre, men inte sluta helt. Jag har försökt det en tid, men igår spårade det. Jag vill inte längre vars styrd av A. Om du kan tänka dig några vita dagar kan vi försöka hjälpas åt?

Tofslan

Vill inte heller vara styrd av A... men ibland känns det utom min kontroll. Ångest - dricka - ångest - dricka etc etc etc. Vet ej om jag kan vara helt vit den kommande veckan pga av stress, ångest, sociala events osv. Kan vi ta det senare? Haha, du ser. Så jävla korkad. Men lycka till du <3 vita dagar är allt jag vill ha också.

Förstår den känslan så väl... Men, som sagt, jag kom till en gräns igår och överträder jag den kommer jag aldrig att förlåta mig själv. Jag bara MÅSTE sluta dricka. Skriv här även om du inte har vita dagar!!! Dricka mindre hjälper också! Kram