Jag vet nog redan svaret på detta men behöver höra det tror jag.

Jag hade en depression för ca 1,5 år sen efter detta så har min alkoholkonsumtion ökat ganska mycket. Jag hade i augusti en vit månad då jag tyckte jag drack för mycket (det var inte jättelätt att sluta och tog ett tag). Efter den månaden så började jag dricka ännu mer och bestämde mig vid årsskiftet att jag skulle slita dricka igen för att jag förmodligen inte klarar av det, det tog 1,5 månader för mig att sluta ungefär och då var jag alkoholfri i 1,5 månad tills en dag som jag fick ångest och gick med detta hela dagen. När jag åkte hem den dagen köpte jag en flaska vin och drack, detta var en måndag. Sen drack jag en flaska tisdag och onsdag. Igår ( torsdag så köpte jag en box 6% och drack halva, nu sitter jag hemma hos mamma och har druckit 4 glas vin och känner knappt av det men känner att jag inte riktigt kan sluta. Detta kan ju inte vara normalt? Jag har väll aldrig riktigt tänkt på det eftersom jag nästan alltid kommit upp till jobbet, kan sluta för en period men det är alltid något som får mig att börja igen..

Hej! Välkommen hit! Du gör rätt i att reflektera över ditt intag. Där du är har jag också varit, jag lät det fortsätta och tillslut tog alkohol över allt. Jo, jag kunde också sköta mitt jobb och det tillät mig att fortsätta tyvärr... Tills jag under några år drack varje dag, hade minnesluckor i stort sett flera ggr i veckan. På fritiden valde jag bort ALLT som innebar att jag inte kunde dricka. Men jag lyckades ändå dölja det väl fast självhatet och sorgen åt upp mig inifrån. För över ett halvår sedan hittade jag hit och jag har inte druckit sedan dess. Den jag är idag är någon jag aldrig hyste hopp om att bli, idag mår jag väldigt bra, gillar mig själv och mitt liv är på väg mot något fantastiskt! Mina barn mår bra och jag finns där för dem.
Jag trodde jag drack för jag mådde dåligt och inte förtjänade att må bra. Men jag vet nu att jag mådde dåligt och hatade mig själv pga att jag drack... Mitt tips till dig är att ta ett halvår utan alkohol och utvärdera sedan. Det är fruktansvärt svårt men det går, kan jag så kan alla. Fortsätt skriv och läs här, här finns hjälp. Jag har detta forum att tacka för mitt fina liv jag har idag. Du har hittat rätt!
Många kramar och var rädd om dig!! ❤️
Amanda

Liselotten

Eftersom jag kan vara utan alkohol i perioder så tror jag att det är vissa saker som gör att jag hamnar i dessa situationer. Jag fattade inte att jag var i en depression och det har nog påverkat mig ganska mycket. Jag började gå hos en beteendevetare via jobbet för några veckorsen och ska ha ett rehabmöte nästa måndag, men vet inte om jag vågar nämna nått om just alkoholen. Mötet handlar mest om att jag varit väldigt låg ett tag och haft humörsvgningar och inte gjort mitt jobb till max (vilket chefen vet till viss del). Jag har börjat på antidepressiva men känner att dessa bara hjälper i vissa fall och vet knte riktigt hur jag ska förhålla mig till alkoholen, mina närmaste vet att jag dricker en del men inte hur mycket.

Mirabelle

Hej! Jag fick nyligen diagnosen utmattningsdepression med ångest. Där har jag hamnat av en salig röra av skitjobbiga orsaker. Men jag självmedicinerade länge med alkohol, för att ta udden av allt det jobbiga. Det handlade inte om några enorma mängder, kanske sammanlagt 2 flaskor vin/vecka (mer under semestrar, långhelger etc). Problemet var att jag inte kunde hitta mitt viloläge alls längre utan alkohol, och att jag bara ville ha mer och mer. Det var inte förrän jag hade varit nykter i ca tre månader som jag slutligen fick inse att jag var sjuk och behövde hjälp. Hur man ska förhålla sig till alkohol beror nog på målbilden. Min målbild är att aldrig använda vinlull som självmedicinering igen. Just nu är min strategi för att lyckas med det att inte dricka alkohol alls. Risken att hamna i en nedåtgående spiral är för stor. Kanske är faran över när jag är frisk från depressionen. Det får visa sig då. Jag tror iaf att det är väldigt mycket svårare att bli frisk från en depression om man dricker samtidigt, eftersom alkoholen ställer till oreda bland signalsubstanserna i hjärnan. Hur som helst, välkommen hit, och lycka till med dina funderingar!

Välkommen hit till forumet! Hoppas du kommer hitta mycket stöd i din process framåt!
Som du ser så har jag ändrat ditt "namn". Jag blev osäker om det var ditt riktiga namn du använde som "nick". Vi värnar om anonymiteten på forumet så därför ändrade jag. Men meddela oss om du vill ändra tillbaka!

Önskar dig en fin dag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet