Spela upp min alkoholfilm

Inlägg från Jojo_ på Alkoholhjälpens forum:

Det är den första tiden som är jobbigast. Något som verkligen hjälper mig att stå emot alkohol är att "spela upp min alkoholfilm" i mitt inre när jag känner ett sug.

Jag ser mig njuta av ett glas kallt bubbel efter en jobbig arbetsvecka, helt plötsligt är hela flaskan slut och barnen sover inte ens än, jag öppnar nästa, tar en drink, mannen ber mig ta det lite lugnt när han slutar spela dator för en stund, men jag skiter i honom och tar en öl och slutar inte förrän jag däckar.

Dagen därpå ser jag alla fylle-sms jag skickat, vill att folk jag känner och folk jag knappt känner ska följa med mig ut och festa, har ångest som fan, minnesluckor och jag minns inte vilken tid barnen lade sig, sa jag ens godnatt? Skäms för fylle-smsen och att jag inte kunde dricka lagom denna kväll heller. Detta kan jag ju applicera på aw'n eller festkvällen ute också, kontentan och slutet är samma - att jag har tappat kontrollen över alkoholen och jag vill inte ha det så här. Mina barn ska inte behöva ha en sådan här mamma.

Efter "filmen" tappar jag sugen, för jag kan inte garantera att jag bara dricker två glas, jag dricker allt som finns för det mesta. Blir fullast. Pinsam. Dryg.

Foto: Avel Chuklanov, www.unsplash.com

tagg: