Igår hade jag en jobbig kväll med alkoholmissbruk. Jag somnade i soffan och när jag vaknade kom jag inte ihåg vad jag hade gjort eller sagt. Det har gått för långt.
Nu bestämmer jag mig för att sluta dricka.

Li-Lo

Hej

Ser att tråden inte fått fart än, det kan ta lite tid! Det låter som att du upplevt den berömda droppen som fick bägaren att rinna över. Dags för förändring. Vad fint att du hittat hit och vill dela dina erfarenheter mes oss.

Berätta gärna mer om hur det går för dig.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

JenniferZ

Välkommen hit!
Jag är också ny här. Det sägs ju att msn mådte hitta sin egen bottennivå. Kanske var detta din. Jag håller alla tummar och tår för dig!

Sandra E

Hej!
Jag är också ny här. Ser väl inte mig som en alkoholist (än), men vet att jag kommer bli det om jag inte slutar helt. Kan inte ta endast ett glas vin. Alkoholen är mitt sätt att koppla av och känns lycka. Men det kan även göra mig t en otrevlig individ, som inte ens är medveten om saker som sårar familj/vänner. Min familj har velat att jag ska sluta dricka under lång tid, men jag har blivit förbannad när de har tagit upp det m mig. Har egentligen vetat det innerst inne. Är trött på att känna mig förgiftad dagen efter, inte veta allt man sagt eller gjort och samt att ha blivit fet.

Elise64

Grattis, nu ser du och har kommit hit... läs trådarna, gör programmet, var glad att du har en familj som bryr sig genom att signalera kring din alkoholkonsumtion, berätta dina tankar för dem, dom kommer vara ett viktigt stöd! Lycka till och välkommen hit?‍♀️

Fröken L

Hejsan!
Är ny här, har läst vad ni skrivit & jag hoppas att ni lyckas.
Ni verkar vara starka i era beslut, undrar bara vad gör ni när ni blir sugna på ett glas vin framåt kvällen?
Själv så kan jag säga att jag är riktigt sugen på ett stort glas vin mellan 19 och 21 på kvällen.
Känner att jag kan unna mej detta då jag har arbetat, fixat färdigt hemma & man ska landa i soffan innan man går & lägger sej, ser detta som ”egentid” & ”lyx”.
Har 2 vuxna barn som inte bor hemma, ska snart bli mormor inom något år om dottern får som hon vill. Har en 15 åring hemma, och om jag ska hämta/lämna på helgerna så är det inget problem för mej att fylla på glaset med pepsi. Händer en helg i månaden.
Annars lyxar jag till det med detta vinglaset, kan bli två också ibland....
men nu till frågan: min andra hälft som jag lever med tycker att jag har problem, själv tar han gärna 2-3 öl precis vid samma tillfällen som jag tar mitt vin. Men han anser att detta glaset vin är ett beroende.. eller komma kunna bli det, men det märker man väl själv?

Btt

Jo men då är han lika beroende som du av lyxen ?
Guldkantslyxen blir fort ett behov fast det började så oskyldigt.