Jag kan bara inte sluta... Har försökt flera gånger nu och det går bara inte.

Det har dom senaste månaderna blivit mycket värre... Går inte en dag utan alkohol.

Kommer inte förklara min situation, den är ju som alla andras! Vi är magneter på problem när vi dricker och saker blir röriga och konstiga.

Liten stor

Har själv upplevt det och efter flera år tog jag kontakt med vården. Rekommenderas starkt. Bra att du tagit första steget och skriver här!

Emma79

Vill du verkligen förändra din situation, om du kommit till insikten “Nu fan gör vi något åt det här” så tror jag att du kommit helt rätt!

Att dela tankar och känslor med andra som förstår, känner igen men även ifrågasätter är oslagbart.

Välkommen hit❣️

John-Erik

Välkommen hit!

Försök och stålsätt dig. De första dagarna är värst. Tiden är din vän även om det känns tvärtom i början.
Men låt tiden bara passera så blir det bättre och bättre.
Det finns ju mängder med aspekter men det blir lätt till moralpredikande o.s.v.
Jag brukar tänka på att A är ett lösningsmedel på ett sätt och kroppen ska väl inte ha detta i huvudsak
utan egentligen då som en krydda vid vissa tillfällen. Lätt att säga så klart men eftersom mycket sitter i hjärnan
så är väl denna aspekt så god som någon.
Försök hitta din väg att gå. Läs här och följ de som har lyckats. De finns flera signaturer som skriver mycket
och beskriver väldigt målande hur dippar hanteras likväl som framgångar.

Stort lycka till!

John

Mirabelle

Du kanske inte var redo tidigare? Den här gången kanske du är det? För mig har nykterheten varit en resa in i mig själv. En slags omdaning av tankar, känslor, reaktionsmönster, normer och värden. Jag tror det är så att man måste vara beredd och villig att göra den inre resan för att ha en chans mot det lockande ruset på lång sikt. Att läsa och skriva här, ta del av andras tankar och dela sina egna, är en bra början. Välkommen!

Det är kanske som alla andras.Men de är ändå dina känslor och tankar och de ska du inte förminska eller ta bort. Dela av dig själv -Dina funderingar om saker och ting.Eller bara en vanlig dag.Att skriva av sig kan hjälpa oerhört mycket. Att få skriva ner sina reflektioner kan ge en annan syn/bild på saker och ting. Eller tips och råd ☺️

Kram

ingenmeralkohol

Nu har jag flyttat ihop med en kvinna och hennes 2 barn (+ mina 2 barn så blir vi 6pers vilket är lite för mycket för en asocial), säljer mitt gamla hus för tillfället och är jätteglad över mitt nya.

Det tog henne ca 2 dagar när vi bodde ihop innan hon fattade hur det var fatt med mitt drickande och hon har inte varit förmanande eller ifrågasättande på något sätt, jag är bara förvånad att hon inte märkt detta tidigare. Hon har frågat mig om vad jag försöker "dämpa" för ångest och hon har själv slutat dricka helt för att jag inte ska bli lockad.

Jag har däremot inte varit helt nykter hela tiden, jag har återfall då och då men nu kan det iaf gå en vecka mellan gångerna och jag känner mig mycket gladare och mer positivt inställd till aktiviteter utan alkohol.

Mina tankar är mer eller mindre mörka i allmänhet dock, många dagar när jag inte ser något positivt öht. runt mig, och jag har svårt att ta till mig vad folk säger till mig.

ingenmeralkohol

Fan ta mig! Klarar av att säga nej hela dagen till mig själv, och så 5min innan systemet stänger så går jag in genom dörrarna. Vill verkligen inte dricka mer.

...verkar finnas där vilket är toppen! Men du kanske skulle behöva hjälp av någon av de mediciner som diskuterats i trådarna här för att stå emot ett tag? Ge dig själv en chans att låta viljan ta kontrollen. Du visar ju en enorm viljestyrka när du säger nej många gånger under dagen men till slut tar viljestyrkan slut, inte konstigt alls. Ta nya tag och straffa inte dig själv, det är en sjukdom som tvingar in dig på bolaget. Men kämpa för att bli frisk.