Trött i huvudet

23 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Linda...
Trött i huvudet

Mitt ex eller vad jag nu ska kalla honom . Har supit bort 5 år av vår relation..från första dagen vi sågs tills nu. Jag har kämpat och kämpat och stått ut med så mycket, så man skulle kunna göra en skräckfilm av tiden med honom . Varför ?? !! frågar jag mig om och om igen. Rädd för ensamheten . Svar ja. Tappat all självresepkt och självförtoende : svar Ja.

Denna mannen har jag hållt på med . Kämpat emot den där jävla flaskan. Ärligt talat har jag nästan aldrig sett honom nykter
Helg : börja dagen med några 7.2 er så man är i form . Konstant drickande hela dagen. Somna i soffan för att sen vakna och dricka till 05 på morgonen.
Och helst skall man vara på krogen. Eller ha folk hemma varje helg ( gubben är över 50 år ) hans vuxna son har bett han dra. Och hans mamma dricker han tillsammans med och då blir det familjedrama vill kag lova .

Där har man stått med skiten upp till öronen. Känner mig arg . Utmattad och jävligt ledsen ...

Nordäng67
Skönt...

att du har tagit dig ur detta och starkt av dig! Har ett liknande förhållande bakom mig! Fattar inte heller vad jag höll på med! Slet som ett djur för att få honom sluta supa, förlät saker som jag inte borde förlåtit! Men man blir helt geggig i huvudet och tappar bort sig själv! Tog slut innan jul och nu jobbar jag med mig själv istället! Heja dig du kommer klara detta och gå stark ur det! Kram

Linda...
Tack för ditt inlägg. Vissa

Tack för ditt inlägg. Vissa stunder är man som en ledsen hund. Men orkar inte kämpa mer . Har blivit tagen för given för länge. Hur länge sedan var det som du tog dig ur din relation ?

Nordäng67
Det var...

ganska exakt fem månader sedan som jag avslutade vårt förhållande! Har varit upp och ner och hit och dit under dessa månaderna! Bäst för mig funkar det att bryta helt och inte ha kontakt med honom! Blev som att vara ihop med två personer, saknar den nyktra personen mycket men INTE den berusade. Ser man till helheten så har jag det mycket bättre utan honom! Han erkände att han är alkoholist men ville inte göra något åt det! Tvärtom skulle omgivningen anpassa sig och ta hänsyn! Han slätade över dåligt spritsinne med ”men du vet ju hur jag blir när jag är full, inget att bry sig om”!

Dionysa
Respekt som brister; inåt och utåt

Ja, det är sorgligt och svårt med människor som tror sig veta hur andra människor känner och vad de bör tycka och tro. Som inte kan respektera andra och ta ansvar för sitt eget liv och leverne. Som först och främst har en kärleksrelation med a!

Nordäng67
Ja....

och jag tror att det ”hat” (kändes som det när han var full och elak mot mig) man kunde utsättas för egentligen bottnade i självhat som han ville göra sig av med! Så sorgligt på många sätt! Självhat och dålig självkänsla är ju något man kan jobba med! Om man verkligen vill! Att ösa ur sig/frigöra ångest/vara elak när man är full är en ”Quick-fix” som ”hjälper” för en liten stund! När mitt ex var full och elak märkte man att han kände sig typ maktfull! Morgonen efter kallsvettades han och försökte släta över men tror bara att han hade ökat på självhatet lite till och självkänslan minskat! Känner så mycket empati med honom och alla andra som har detta problem! Men tyvärr kan man inte hjälpa eller läka någon annan! Det blir skadligt för en själv att försöka göra det!

Linda...
Ja just det där släta över .

Ja just det där släta över . Jamen det var ju bara fyllesnack mm. Jag brukar säga den onyktres ord . Är den nyktras tankar . Tänk vad energi de tar. Man är som en blöt trasa .

Linda...
Hur mycket skall man tåla.

Hur mycket skall man tåla. Man har blivit så jävla illa behandlad av ett fullblodsfyllo. Ändå är det som att hälla vatten på en gås. Han ringer mig och talar om för mig vilken skit jag är. Han t.o.m räcker över luren till nån fyllekärring som börjar gapa . Det är han som har valt skitlivet. Och jag vill inte ha med det att göra mer. Noll respekt. Hur skall man agera ?

Mia80
Har inget bra svar

men skickar styrkekramar. Låter som du har en jobbig kväll...och haft ett antal jobbiga år. Hoppas du kan få lite lugn och ro framöver.

Har också tänkt så om att den onyktres ord är den nyktres tankar.

Min man skulle aldrig tala till mig på samma sätt när han är nykter. Det känns som han håller inne känslor och tankar och så kommer allt fram när han dricker.

Jag har frågat rakt ut varför han stannar med mig när han uppenbarligen stör sig så mycket på mig. Men nej, så är det inte menar han. Vet inte vad jag ska tro.

Linda...
Tack för din styrkekram. Till

Tack för din styrkekram. Till slut tappar man ju självförtroendet med en sådan man . Mitt ex gjorde allt som stod i hans makt för att förinta mig. Hoppas och tror att karma biter honom i baken . Den kommer vara hård och rättvis. Du ska inte behöva ta elakheter när han är onykter du heller . Dricker han ofta ?

Dionysa
Låter som osäkra män

... därav behovet att utöva makt och kontroll på alla sätt. Att förnedra och trycka ned den "älskade" som man så innerligt behöver, kan som bekant vara ett sätt.

Mia80
Han dricker

I genomsnitt varannan dag kanske. Men senaste tiden har han faktiskt försökt anpassa hur mycket och vad han dricker, till det bättre. Så jag ser att han försöker.

Det var också ett tag sedan han fick ett värre utbrott. Dock har han mycket negativa känslor som bubblar som gör honom arg, men i dessa fall inte på mig.

Hoppas det fortsätter i samma riktning. Men man oroar sig alltid.

Linda...
Hej . Ja du har rätt i grund

Hej . Ja du har rätt i grund och botten väldigt osäkra män . . Suck säger jag. Dom kan man inte ändra på men hur ska man förhålla sig till en man som inte verkar ha nån ånger .

Dionysa
Personer som saknar skuld-

Personer som saknar skuld- och skamkänslor ska man man undvika!!

Linda...
Den var bra personer som

Den var bra personer som saknar skuldkänslor skall man undvika . Klockren ☺

Linda...
När ska man gå frid. Det kan

När ska man gå frid. Det kan gå dagar som jag inget hör iftån fyllot. Men då har han lattjo lajbans med sina supar kompisar . Sen blir även det tråkigt och då ska det ringas till mig . Jag vill inte höra skiten . Vill inte veta nåt . Samlar mig själv att inte svara .eller ringa upp. Nu kan han inte skylla på spriten bara. I grund och botten är han nog en psykopat . Ingen som helst konsekvens tänk alls.

Nordäng67
Om du bara visste...

hur många diagnoser (amatör) jag ställt på mitt ex! Tyckte han (när han var full) stämde in på allt från psykopat, narcissist, borderline you name it! Tror supandet förstör psyket på dom! Sen kan man undra vad som kom först, hönan eller ägget! Mådde mitt ex psykiskt dåligt som ung och började supa eller tvärtom!? När han var nykter hade han visserligen ett helt annat sätt och språk mot mig men med lite luft emellan inser jag att han va tusan inte helt vanlig då heller! Så egoistisk och självcentrerad jämt faktiskt! Kunde inte ens sätta sina barn i första rum liksom! Försök att inte fundera på hans problem utan fokusera på dig själv! Vet hur svårt det är men det går! Innan googlade jag jämt på ”hur får man sin man att sluta supa, han blir elak mot mig när han dricker, antabus, mm”! Kollade min sök historik häromdagen, betydligt trevligare saker, typ normala saker! Blockera honom, han verkar vara riktigt elak mot dig! Klarar själv inte av att ta det steget men det skulle hjälpa mig tror jag! Har bestämt att nästa gång han skriver något elakt så blockerar jag! Får se om jag lyckas! Kram

Dionysa
Narcissismen och den högkänslige

Ute och surfade på begreppet narcissism i går, och hittade en artikel som handlade om hur dåligt högkänsliga personer och narcissister går ihop. Intressant och viktig läsning blev det:
http://www.hsperson.se/narcissism
Kan tänka mig att en och annan narc. gärna tar till a för att bibehålla sin uppblåsta självkänsla, och när skuld- och skamkänslor kanske saknas så går det ju finemang att fortsätta köra över sina närmaste hjälpt av a.

Linda...
Tack snälla Dionysa . Det

Tack snälla Dionysa . Det skall bli spännande att läsa om . ☺

Annher01
Känner igen lite av allt ni skriver

Ens självförtroende tar ju slut om man inte bryter. Spela polis vara bestämmande mot ett föremål å det är flaskan. Till slut blir alla metoder effektlösa å hans respekt för mej är borta. I och med att han behandlar mej respektlös allt jag säger kräver osv. Är ju ändå betydelselöst. Jag låter han gå å göra vad han vill. Slipper iaf bete mej på ett vis som inte är jag. Slipper i af vara orolig. Måste ha ett eget liv med mina två barn. Livet är för kort för att dricka bort iaf mitt. Han får väl bestämma vad som är viktigt för honom. Sorgligt men sant. Problemet äger han. Kram

Annher01
13 år ihop med kärlek

13 år ihop med kärlek

Linda...
Visst är det sorgligt. Du

Visst är det sorgligt. Du skriver 13 år med kärlek ? Förstod inte riktigt☺

Linda...
Idag rinner tårarna av ren

Idag rinner tårarna av ren förtvivlan. Jag vet inte vad kag ta vägen. Förnedringen fortsätter. Igår ringer han och beodrar mig att komma hem till honom och grilla . Nej nej nej säger jag dels för att jag inte vill. Och dels för att jag ska jobba natten . Bra säger han då går jag ut och raggar då. 😕 suck säger jag bara. Gubben är 50 år. Idag väcks jag av att han gör en fickringning antagligen. Hör hur det vrålas och skålas fnitter bland alkisar både män och kvinnor. Det vänder sig i magen . Jag mår illa . Hela min kropp blev helt matt . Hur mycket skit ska jag ta total förnedring. Och han bryr sig inte ett skit. Hur sjuk får man vara. Han har ju stannat i utvecklingen och super ner sig i botten. Men en sak är säker ..jag lyfter aldrig upp den fan en gång till. Aldrig .