Japp så fick det bli. Min andra tur med antabus. Har varit nykter i en månad. Missbrukat i 20 år. För att våga, för att dämpa. Och oftast i smyg. Med hundratusen hemska minnen om tillfällen jag gjort bort mig, förstört fester o kalas, högtider, däckat osv. Nu är det slut på det. Fyller 40 i år. Trebarns mamma. Stadigt jobb men allt annat än stadig inombords. Mår fruktansvärt dåligt av antabusen , men hellre det än tanken på fylleångest. Skammen dagen efter. För att inte tala om minnesluckorna.. Måste klara det här!

Välkommen hit Mammanochskammen. Vilket nick-namn du hittat på åt dig själv. Kan tänka mig att många kan känna igen sig i ditt namnval. Hoppas du hittar mycket inspiration och stöd här på forumet. Finns så många kloka människor här som har kommit långt på sin resa eller nyligen tagit de första stegen.

Det låter som att du har kommit till en punkt där du bestämt dig för att du inte vill ha det på det sättet längre, med fylleångest och skam. Du tar över ratten och styr nu, dit du vill!

Önskar dig en fin helg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hej och här finns en till mamma men som skammen släppt taget om lite. Jag har varit nykter sen juli förra året. Minnena av den mamma man varit som aktiv går inte att sudda ut men genom att hålla sig nykter avtar den krampaktiga skammen och nykterheten förhindrar att den byggs på vilket för mig varit och är så viktigt!!! Jag hoppas du får känna detta du med, både du och dina barn är värda det. Du är värd att leva utan skammen ständigt närvarande. Här är du inte ensam, vi är tyvärr många med liknande historia. Skriv vad du vill, att dela med andra gör att bördan lättar en aning!♥️
Kram Amanda

Ellan

Hej och välkommen hit!
Jag är mamma till två och numera en nykter alkoholist. Skammen jag upplevde tidigare var brutal men nu är den mer hanterbar. Jag kan aldrig förändra det som varit men jag gör idag allt för att inte hamna där igen. Vi finns här om du vill dela med dig, ha stöttning eller bara skriva av dig.
Kram
Ellan

Jag har ätit antabus länge nu men jag mår inte dåligt av den men jag mår bra av att slippa tänka på alkoholen.