Ja, jag är tillbaka här igen. Lägger mig platt nu, inga krusiduller. Jag kan inte dricka alkohol. Och jag ska inte dricka alkohol. Jag ska göra allt jag kan för att klara det här.

nydag2018

Som du själv säger; du varken kan eller ska dricka alkohol. Låter ju så otroligt enkelt egentligen, men icke.
Jag har inga jättekunskaper om medicin och hälsa men jag skulle inte tro att du hunnit få några permanenta skador. Vi är i samma ålder jag och du, jag är några år äldre dock, och jag började också dricka när jag var 15 och har sedan dess fram tills för snart ett år sedan druckit stora mängder. Ibland varje dag. Har också upplevt problem med minnet och motoriken men sedan jag slutade dricka/har druckit mindre så har jag blivit återställd. Vi får hoppas på att detsamma gäller för dig.
Se till att kämpa på, faller du så reser du dig igen! Jag har "misslyckats" många gånger och tagit återfall men så länge man alltid försöker och gör sitt bästa så är det en vinst.

det är märkligt hur man ena dagen som idag, hatar alkohol och vill aldrig mer se det, medans imorgon kanske jag förnekar alla konsekvenser, och allt ont som har hänt och inbillar mig att det inte är någon fara med mitt drickande. men det enda jag kan försöka göra är att ta en dag i taget. men blir fan livrädd när jag tänker på att ta ett återfall.

som du säger, det enda jag kan göra är att försöka

Faller hårdare för varje gång, tar längre och längre tid att resa sig. Har varit nykter ett par dagar nu. Tänkte skriva upp fördelarna med att vara nykter

Fördelar
*jag har kontroll
*är omtyckt och älskad/jag sårar ingen
*jag behöver inte oroa mig/jag mår bra

Det är dom viktigaste fördelarna med nykterheten för mig

nydag2018

Det stämmer absolut för mig i alla fall. Förut var jag väl lite bakis på förmiddagen dagen efter men sen kunde jag dricka igen på eftermiddagen. Nu för tiden så blir jag liggande minst 2 dygn efter jag druckit med skakningar, illamående, magproblem och annat skit. Utan att kunna äta något, brukar försöka dricka lite läsk eller vatten men skakar så mycket och mår så illa så det är svårt. Tyvärr förtränger min hjärna detta och minns bara det bra och roliga med alkoholen..

Ellan

Nya tag och nya möjligheter. Känner igen känslan av att ha en djävul och ängel i huvudet. Numera förknippar jag djävulen med mitt beroende. Den finns kvar men är minimerad och knappt synlig. Dock är jag vaksam för jag är fullt medveten om att den finns kvar... Nog om det. Du är tillbaka. Jag tänker så här; vad kan du göra denna gång för att lyckas som du inte gjorde förra gången? Du skriver att du vill göra allt du kan för att lyckas. Har du människor runt dig som förstår vad detta handlar om?
Kram
Ellan

Hej Lundgrens! Även om det är fint att se dig här igen så blir jag lite ledsen, jag ville gärna att det skulle fungera för dig... Kanske är det nu dags att du på allvar söker hjälp utifrån? Det finns sätt men du måste hitta dem. Du behöver ta kontrollen tillbaka men det är ju inte alltid det går på egen hand. Hitta en omprogramerare för hjärnor... Frågar samma sak som Ellan, har du människor runt dig som är insatta på riktigt i din situation och som faktiskt skulle kunna hjälpa dig om du tillät dem?
Kram❤️??‍♀️

Jag har väldigt lite tillit till svenska myndigheter. Tex när jag nämnde för en läkare att jag drack mycket, så var det första som dom sa var att dom skulle kontakta transportstyrelsen. Jag vill inte bli dokumenterad som Alkoholist. Då jag vet vilka problem det innebär när jag tillexempel ska bli Pappa i framtiden osv. Mina närstående vet om situation, dom stöttar. Men dom har dåligt med erfarenhet kring detta så dom känner sig nog rätt så maktlösa

Har egentligen varit nykter i ett par dagar. Men tänkte börja räkna mina nyktra dagar idag. För tycker ändå att det känns skönare att börja räkna ifrån en dag som jag inte ligger och skakar och mår som alkoholen får mig att må.

Dag 1 idag ?

Det är lurigt med förändringar och att bryta gamla vanor. Hjärnan har en förmåga att köra in på gamla spår så fort man släpper garden en aning. Men nu är du här och tar nya tag igen! Starkt beslut!

Jag läste att du skrev tidigare att du inte litar på svenska myndigheter och inte vill bli dokumenterad som alkoholist. Det började klia i mina fingrar och jag känner att jag gärna skulle vilja tipsa om lite andra alternativ, hoppas du tycker att det är ok. Om du inte är intresserad så kan du sluta läsa nu! ;-)

Man kan få hjälp utan att vända sig till en myndighet, exempelvis:
* Privatpraktiserande terapeut med kunskap om alkoholproblematik
* Delta i AA-gemenskapen och hitta en sponsor som stödjer
* Delta i programmet via webben som du kan hitta har på Alkoholhjälpen, då du har en rådgivare som stöttar
Osv... Det finns mer hjälp men jag stannar där.

Om du har läst så här långt så önskar jag dig en fin helg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Se på dina egna rader. Mogna unga fina insiktsfulla människa.
"Pappa i framtiden"........

Det där värmde mitt hjärta.
21 år och redan insikt om att alkohol och Pappa i framtiden inte är en bra kombination.

Idag har jag börjat i programmet här på Alkoholhjälpen, ska bli intressant hur det kommer funka ☺️

Tänker lite på vad som är problemet med mitt drickande, det största problemet är nog att jag tappar kontrollen över mig själv och mina beslut när jag drukigt. Och att den kontrollförlusten sitter kvar även dagen efter vilket resulterar i ännu mera kaos. Och då låter det kanske konstigt att jag blir sugen på att dricka igen. Men jag tror inte att jag har ett större sug på alkohol än någon annan som dricker.
För jag är ju väldigt sällan sugen
förutom dagen efter T.ex.
Och ja det är klart jag blir sugen på en öl när solen lyser. Och det är efter den som det drar igång karusellen.

Lite otydligt, men hela situation är otydlig

Nykterhet=ensamhet?
Håller mig undan folk en sån här dag som idag, för att det är jobbigt att va med folk som dricker när man är nykter, och jag vet inte en enda i min närhet som inte dricker idag, det är rätt sorgligt när man tänker efter.

Det är skönt att Inte vakna upp bakfull denna soliga lördag. Känner ett lugn i kroppen av att veta att jag inte ska dricka ikväll.

Ångesten har släppt rätt så mycket sen sista fylleomgången.
Och det gör mig lite rädd. Man glömmer bort konsekvenserna så fort.

Är nog en klassiskt periodare. För när jag är nykter älskar jag egentligen nykterheten, eller ja iaf ett tag. Sen så efter ett tag så hatar jag nykterheten och livet känns meningslöst och inte värt att leva om jag ska va nykter.

Sen börjar allt om igen. Det är märkligt hur det fungerar

Mirabelle

MM startade en intressant tråd om periodiskt beroende. Du kanske kan känna igen dig där och få litet tillskott av tankar kring mönstret? Sedan säger jag som jag sagt förut, du är oerhört reflekterande och klok för din ålder. Det kommer gå bra det här!