Var på fest igår och som vanligt spårade det ur.. Jag kan verkligen inte dricka normalt utan jag dricker alltid för mycket men jag vill inte vara så här vad ska jag göra?

DetGårBättre

Sluta dricka är enklast och där hamnar många förr eller senare. Alternativet är att jobba med beteendeförändringar. Varannan vatten, max fem öl etc... Vissa fixar det, de flesta inte... Brukar sluta likadant förr eller senare!

Vi är många som, liksom du, inte vill dricka för mycket men efter något eller några glas räcker inte viljan till gentemot alkoholen. Jag försöker inte längre dricka socialt eftersom det alltid misslyckades för mig. Ja, alltså utifrån min erfarenhet är det klokaste att helt enkelt tacka nej till alkohol.
Men du kanske tillhör en för mig ovanlig grupp som kan lära sig dricka socialt. Egentligen är det ganska enkelt att prova detta. Bestäm helt enkelt vid nästa festtillfälle eller barbesök att du bara skall dricka ett eller två glas och därefter sluta abrupt. Kan du vid upprepade tillfällen göra på det sättet utan ansträngning kanske du kan träna dig att dricka måttligt. Om inte, talar bakfyllan om för dig vad som är nödvändigt.
Lycka till
Ikaros

Vi är många som, liksom du, inte vill dricka för mycket men efter något eller några glas räcker inte viljan till gentemot alkoholen. Jag försöker inte sedan lång tid tillbaks dricka socialt eftersom det alltid misslyckades för mig. Ja, alltså utifrån min erfarenhet är det klokaste att helt enkelt tacka nej till alkohol.
Men du kanske tillhör en för mig ovanlig grupp som kan lära sig dricka socialt. Egentligen är det ganska enkelt att prova detta. Bestäm helt enkelt vid nästa festtillfälle eller barbesök att du bara skall dricka ett eller säg två glas och därefter sluta abrupt. Kan du vid upprepade tillfällen göra på det sättet utan ansträngning kanske du kan träna dig att dricka måttligt. Om inte talar bakfyllan om för dig vad som är nödvändigt.
Lycka till
Ikaros