Aggressiv och otrevlig mot sin familj

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Daggan
Aggressiv och otrevlig mot sin familj

Min man dricker oftast på EM på helgerna och jag brukar oftast konfrontera honom eftersom jag o min son mår dåligt. Nu när något går honom emot när han druckit har han börjat bli väldigt aggressiv, skriker och det går inte att resonera med honom.
Undrar nu om det kommer att bli värre än detta eller är detta kulmen?
Skulle vilja ha råd vad jag ska göra vet inte om jag orkar mer bråk.
Tacksam för hjälp
Orolig.

InteMera
Nu kan jag bara prata av egen

Nu kan jag bara prata av egen erfarenhet men det kommer med största sannolikhet bli värre. Åtminstone kommer det inte att bli bättre. Den aggressiva sidan på fyllan är otrevlig och svår för oss anhöriga att handskas med. Jag tror faktisk någon som är lagd så att den blir arg och aggressiv full inte ändrar sig vad de än lovar nyktra, alkohol gör liksom dem sådana. Oftast får vi höra det är pga oss dom blir så arga för att vi retar upp dem, får dem att ställa till det - skulden för utbrottet hamnar på oss som inget hellre vill än att få dem att lugna ner sig. Hur man än försöker hålla sig undan och välja sina ord så ska det gapas och göras sönder saker och kommas med allsköns elakheter och påhopp. Och när det eskalerat för varje fylla så töjs gränserna, tyvärr tills första slaget kommer i många fall. Och där står man, överraskad och överrumplad även om man borde sett det komma. Men man vill tro ens närmaste har en spärr, men det är väl just det som får en att ha svårt att värja sig åtminstone första gången det händer. Och när det väl hänt är det nog svårt att få ett slut på det, även om våld inte förekommer så brukar nog orden bli allt hårdare och orsakerna till ilskan allt mindre. Är du beredd att fortsätta leva med någon som blir så arg med jämna mellanrum vad det låter? Du kan inte få honom att låta bli men du har ett val om du ska vara där eller inte.

Att konfrontera någon som är full, oavsett dom redan är arga eller inte, är nog lönlöst. Vänta tills dagen efter med dina åsikter och kommentarer. Och se för allt i världen till att du och sonen har nånstans att ta vägen den dag det blir så illa så du riskerar din fysiska hälsa för att han släpper alla spärrar. Och nej det är inte ditt fel han skriker och härjar, men du måste vara den ansvarsfulla och göra det som är rätt för din son och kanske åka hemifrån redan innan gapandet börjar. För han kan inte ta ansvar för sig i det läget, och utmana inte den inneboende ilskan utan sök dig därifrån istället. Kanske han efteråt kan prata om det eller lever han i förnekelse om vad han sagt och gjort dagen efter? Allt ska vara som vanligt när han snäpper ur tillståndet och nyktrar i?

Daggan
Det blir nog bara värre

Tack för ditt svar. Jo jag har nog mina aningar om att det blir värre. Jag brukar konfrontera honom då han är nykter. Vilket har hjälpt under veckan men till helgen är jag tillbaka på ruta ett igen. Funderar på att inte fira semestern tillsammans. Min son har också märkt att han blivit annorlunda sista månaden. Så jag får nog börja planera.

Rosette
Hej Daggan och välkommen till forumet!

Din mans alkoholvanor går ut över dig och er son. Det har eskalerat på senare tid och han kan bli aggressiv och du känner viss oro för att det kan bli värre. Du har fått svar här och kanske kommer det fler, klokt att du tog steget att skriva här på forumet.
Det låter som detta har varit såhär en tid, och att du börjar få nog, vill se en förändring, stämmer det?

Så som du får tips om kan det vara klokt att inte ta upp saker då han är onykter om det är en sådan typisk situation då han kan bli aggressiv. En del väljer också att ringa och prata med Kvinnofridslinjen, en stödtelefon. Det är anonymt och kostnadsfritt, öppet dygnet runt. Där kan man bland annat ta upp funderingar kring våld psykiskt eller fysiskt och få lite tips och råd om man vill. Telefon: 020-50 50 50

Men fortsätt gärna skriv och läs här, hoppas du hittar en del som blir hjälpsamt för dig!

Vänliga hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet