dilemma

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
saris
dilemma

har ett dilemma som jag inte vet hur jag ska förhålla mig till....Han har bestämt sig för att försöka sluta dricka/droga ett tag men det har inte gått så bra...nu har han självmant börjat ta antabus och ska på sitt första NA möte på måndag, jag är otroligt stolt över honom och glad för han skull och fortsätter stötta honom så som jag har lovat ... nu till dilemmat.. jag är emot alla droger av alla slag, alkohol, cannabies kokain osv... men nu säger han att han kommer sluta dricka MEN ta ett bloss nån gång i månaden när han blir sugen på att dricka och för att inte få sina " dampryck" som han kallar det...då han fullständigt tappar det och dricker o knarkar i dagar..... men då slutar han ju inte helt.... det är hans kortsiktiga mål, hans långsiktiga är att lägg av helt... hur ska jag förhålla mig till detta...? visst blir han verkligen inte lika hemskt och dålig om han tar ett bloss, men de ju fortfarande droger !!!! kluven.... jag vill stötta honom så mycket jag kan men så svårt när jag vet att han inte dricker men ist kan ta ett bloss....behövde ventilera bara..

Carina
Värderingar

Hej Saris!

Har läst några andra inlägg du skrivit på andra ställen och det ser ut som att din partner kämpar på med NA möten och personer där han kan kontakta. Superbra! Risken finns att det blir svårare för honom att bli av med sug (och ev. "dampryck" som du skriver) om han då och då använder droger. Men genom att prata med andra som har/haft liknande upplevelser på NA så kommer han säkert få höra om strategier för att hantera detta.

Du skriver också något annat väldigt viktigt i detta inlägg, nämligen att du är emot alla droger av alla slag. Jag tolkar det som att det skaver i dig att han vill ta ett bloss några ggr i månaden. Ingen kan råda dig vad som är rätt och fel i detta fall då det handlar om dina värderingar. Vad du tycker är viktigt, hur du vill leva, vad du tycker är ok eller inte hos de människor du har nära dig. Hur skulle du hantera det om någon av dina andra vänner vill röka på då och då?

Ledsen om jag inte kan ge några raka svar på din fråga, men hoppas att du hittar en väg som följer din inre kompass.

Allt gott!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet