Nån som har erfarenhet av Alanon

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Annher01
Nån som har erfarenhet av Alanon

Jag undrar om man skulle kunna delta i Alananon. Jag har lämnat min make för alkoholen, men efter det upplever ångest å mår dåligt. Bor i en liten stad å är själv klar med utbildning till behandlingspedagog. Alltså ska jag arbeta sim detta i framtiden. Men har därför inte lust att gå på alanon i min hemstad. Hur får man göra åka till en annan stad å delta eller? Nån som vet?

saris
hej

Jag tror inte att det ska vara några problem med att gå i en annan stad och delta, du kan ju kolla upp på nätet var och när andra komuner har möten sen är det väl bara att gå på ett möte..

saris
länk

http://www.al-anon.se/moteslistan/ här kan du kolla upp

Anthraxia
AA får man ju gå på överallt.

AA får man ju gå på överallt. Det borde vara samma sak med AlAnon :)

Adde
Det

är helt ok att gå på Alanon var som helst. Och har du inte funderat på att gå en Familjevecka själv på ett 12-stegs behandlingshem ?

Annher01
Jo såklart

När frågan om familjevecka kom upp när min man gick på behandlingshem då kände jag att jag var hemma å tog hand om barnen. Hur får msn kontakt med dessa veckor? Det var 2.5 år sedan, men idag har jag ett stort behov.

Ellan
Familjevecka

Hej,
När jag gjorde min behandling (ca 2 år sedan) så fanns det även familjeveckor. Dvs veckor för anhöriga och de i medberoende. För min del var denna vecka en av de bästa. Sök efter det på nätet, Nämndemansgården är ett alternativ men det finns säkert fler. Ett annat tips, som säkert har nänts här, är Djävulspodden som är högst aktuell just nu. Även jag som är beroende lär mig mycket genom den och har även upptäckt medberoendet hos mig själv.
Lycka till
Kram från
Ellan

Adde
Ett
Carina
Anhörigveckor på behandlingshem

Hejsan!

Vad fint att ni delar med er och tipsar varandra! Jag hoppas det är ok för er att jag hoppar in här och lägger till lite information. Gällande anhörighelger/veckor på behandlingshem så kostar de ofta en slant som ibland kan vara svåra för anhöriga att betala om man ska betala dem privat. Därför vill jag tipsa om några alternativ. Dels kan man ansöka om ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten för att få åka på anhörigvecka. Motivera på vilket sätt beroendeproblemet påverkar dig som anhörig och varför du behöver denna hjälp. Socialtjänsten bedömer då om de anser att det finns skäl att ge bistånd till detta.

Enligt Socialtjänstlagen 5 kap. 10 § har socialtjänsten i uppdrag att stödja anhöriga. Därför erbjuder många kommuner anhöriggrupper, kurser och individuella samtal. Om du vill veta vad din kommun erbjuder, ring och fråga efter anhörigkonsulenten eller de som arbetar med beroende och öppenvård hos din kommun.

Och så finns ju Alanon, och AcA, Co-anon, CoDa som är 12-stegsinspirerade. Lite olika på olika orter men alla är välkomna oavsett var man bor. Och förutom det så finns AHA (Anhöriga Hjälper Anhöriga) och AMD (Anhöriga Mot Droger). Och ytterligare vissa anhöriga vänder sig till Länkarna. Så det finns lite att välja på!

Hoppas du hittar ett anhörigstöd som passar dig!
/Carina