Hej, jag har en medelålders kvinna med en son med särskilda behov. Under sju år har jag överkonsumerat vin för att fly känslor, lyfta mig till någon sorts mental frihet och orka/stå ut utan stöd från anhöriga (inklusive pappan) och samhället. Nu fungerar jag inte längre, jag har blivit nedstämd, svajig i humöret och fått fobier med panikkänslor. Jag såg en föreläsning om irreparabla skador på vissa delar av hjärnan och är livrädd att jag inte ska kunna komma tillbaka till samma kognitiva nivå som innan det gick överstyr. Hit orkade jag skriva just nu.

Ellan

till forumet. Hjärnan och kroppen reparerar sig väl när vi väl väljer nykterheten. Den behöver lite tid och omsorg. Känner du att det är dags att bryta det destruktiva drickandet?
Kram
Ellan

O-rolig

Tack, ja det är dags nu. Men jag har en omgivning med beroendeproblematik och det är sommar. Jag funderar på att gå på ett aa-möte men är rädd dels att någon skulle känna igen mig dels att jag inte skulle passa in.

Vaniljsmak

Jag har själv ingen erfarenhet av AA. Mitt liv ser så ut att de inte finns tillfällen. Reser för mkt, jobbar långa dagar när jag är borta och bor för avsides när jag är hemma. Men jag har läst många andra som går på deras möten och det verkar vara bra. Jag tror du som ensamstående skulle må väldigtbra av att hitta gemenskapen i en sådan grupp!

Välkommen till forumet, ni nya?..Jag har varit med på aa-möten i lite olika städer..Alltid välkommen, framförallt som ny..Mycket fin stämning och igenkänningsfaktor..Pröva, ni har allt att vinna, inget att förlora..Annars har ju kommunen beroendeteam eller liknande..Det finns hjälp och goda möjligheter att bli av med missbruket, men inte beroendet..Kram