Har varit nykter i drygt 160 dagar nu men de senaste veckorna har jag känt att jag rör mig mot flaskan igen.

Jag försöker analysera vad det beror på, men det är av samma anledning som alltid, bara det att nu känns det svårare att stå emot.
En liten skiftning i mitt inre bara, precis som allt annat - när saker är i rörelse går det att skjuta ifrån sig känslan, men nån gång måste man stå still, och då kommer det tillbaks igen. Försöker dra fram alla gamla bilder av tråkiga saker som hänt när jag varit påverkad men det hjälper liksom inte - inte på det sätt jag vill att det ska hjälpa i alla fall.

Har funderat på medicin, antabus känns inte rätt - det känns snarare som en "fy dig" medicin - men jag har läst på om Naltrexon - den verkar passa när jag läst på angående den typ av eufori jag får av alkohol.

Några tankar och/eller åsikter?

Ja... en fundering. Antabus skulle hindra dig från att dricka. Med naltrexon kan man dricka, men visst funkar den så att man inte ska få nån kick"?
Det känns som att du verkligen, verkligen vill dricka och försöker hitta på olika sätt att göra det och ändå vara ansvarsfull. Gott så, men jag tror att det är en farlig väg att gå.
160 dagar är fantastiskt bra! Tycker inte att du ska testa, utan istället analysera den där skiftningen. Många säger att det är svårt i tremånaders cykler, du närmar dig ett halvår. Är du extra trött nu inför semestern? Av värmen? Av skiftningarna i klimatet? Är det nåt annat som händer just nu?
Vem är jag att råda, jag lyckas inte själv... men eftersom jag snubblar gång på gång så funderar jag mycket på varför och när. Jag önskar att jag hade haft 160 nyktra dagar nu. Här är det ok, men inte mer. Var borta igår, det fanns sprit och jag övervägde verkligen att smygsupa. Gjorde det inte, men bara att jag så fort jag såg flaskan tänkte att möjligheten kanske fanns... Man blir helt knäpp i huvudet av alkohol. Så jag avråder starkt dig från att testa... onödigt... Du har klarat dig så länge nu, låt inte den där lilla djävulen övertyga dig om att det går att börja exprimentera.
Antar att du önskar att nån ska sjunga naltrexons lov och du får legitimitet att testa. Jag vet av erfarenhet att det går fort utför och jag varken får eller har fått nån riktig kick av alkohol.. jag dricker för att få ro i själen och tillsist har man druckit bort allt omdöme och all sans och vett. Kick eller ej, alkohol är ett farligt jäkla gift.

Ignoramus

Skulle det verkligen hindra mig från att dricka är vad jag tänker på, antabus alltså? 3 av mina släktingar har druckit fast de tagit antabus - det har gått hur bra som helst för dom att dricka sig redlösa ändå - tror antabus-chocken släppte efter 3 groggar eller så.

Det är inte så att jag vill ha en "ursäkt" att dricka , jag har hört mest bra saker om naltrexon, och sämre om antabus. Campral har jag förstås läst om, att det ska dämpa suget att dricka, vilket vore bra nu MEN det känns så överdrivet att man måste ta 6 tabletter om dagen i minst ett halvår "jaha, nu ringer mat och sovklockan igen". Det har gått bra utan medicin så här långt, så det får fungera ett tag till helt enkelt. En dag i taget blablabla.

Jag tycker det är strålande gjort att inte smygsupa när du ändå var så pass nära, uppriktigt imponerad - hade jag varit i samma sits den här helgen hade jag börjat supa igen, den saken är säker.

Angående varför, så kan det väl vara hela grejen - man har nåt ärende i stan och så ser man folk sitta på uteserveringen och dricka öl och ha det trevligt.
Jag har ju aldrig suttit så där i alla fall, det har INTE gått tillräckligt lång tid för mig för att jag ska kunna lura mig själv till att jag har suttit så där avslappnat och "bara för att det är gott" - sånt gjorde jag aldrig.

Dagarna lunkar och så vidare.

/M

Anthraxia

Det är en hel jäkla vetenskap det där - och fruktansvärt intressant.

Naltrexone i sig självt hindrar varken sug eller drickande, men Sinclair-metoden SKA fungera så att man tar ett piller (50mg) och väntar en timme, SEDAN dricker man. Efter 3-4 månader ska drickandet sakta börja avta av sig självt.

Naltrexone Vitaflo, som vi har i Sverige, är filmdragerade, så man får bryta av dem på mitten och ta bägge halvorna, eller vänta 1.5-2 timmar.

Risken med den metoden är väl just att kicken uteblir, och att man därför slarvar med att ta sitt piller.

Sinclair-metoden rekommenderas INTE till människor som lyckas vara nyktra av sig själva, men har du inget bättre för dig så kan du ju läsa The cure for Alcoholism - Roy Eskapa medan du ändå tänker på saken. Det finns mycket intressant där, även ur ett nyktert perspektiv.

Om du lyckas vara nykter då tycker jag att du ska fortsätta med det - risken finns att du är en av de 22% det INTE fungerar för - och då har du fastnat i beroende igen helt i onödan. Håll dig nykter, käka B-komplex och L-glutamin mot suget, och lycka till :)