Väldigt länge har jag trott att jag inte är alkoholist. Mina vänner har alltid sagt att så är det inte. Jag jobbar och sköter mitt men gillar verkligen att dricka.
Är ofta ute på puben för i den miljön hittar jag musiken jag älskar o själ utför. Inser att jag inte kommer klara av att fortsätta dricka såhär. Har provat ofta o lite, sällan o mycket. Timmar av tankar runt alkoholen hela tiden. Vet inte riktigt hur jag ska göra, vill inte få in i allmänna journaler att jag dricker.
Klarar inte riktigt "guden" i AA, så jag försöker träna, ta nya tag, bryta gamla vanor men det är jätte svårt. Jag har hitills inte alls ofta missat pga av alkoholen men det har ju hänt. Jobbar fixar o donar men alkoholen snurrar där i mitt huvud för ofta.

Hej och heja dig!
Jag är i ungefär samma situation. Vanedrickare ihop med andra i många sociala sammanhang. Min man dricker mer än jag, så då "kan ju inte JAG ha problem". Jag har varit alkoholfri några dagar nu och vill fortsätta så, eller hålla konsumtionen mycket lägre än hittills (vet inte om det går).
Har köpt en råsaftcentrifug. Blandar spännande selleri- och rödbetsjuicer.
Precis som du gillar jag puben, och även att äta gott med ett fin vin på restaurang. En vana sen många år.
Det är väl detta man måste bryta, hitta alternativ till.
Jag vill inte bli en plufsig tant som mina barn (vuxna nu) oroar sig för eller skäms för.
Det är en stark drivkraft.
Tiden, stämningarna i tiden, är bra för oss som vill ändra våra vanor.
Det är inte konstigt att beställa en alkoholfri drink på krogen idag, tvärtom.
Och för mitt vardagsdrickande hemma är de här grönsaksjuicerna ett bra substitut. Vet inte om det är nåt för dig, förstås, men för mig funkar det som en grej att styra tankarna till istället för alkohol.
Lycka till!

Blues65

Ledig från skift jobb o ska till Öland för att spela på 2 ställen. Direkt förknippas det med alkohol och förhandlingen i min hjärna börjar. Sitter redan med en folköl i handen, den smakar fantastiskt bra. Vill verkligen hålla mig till en mycket sparsam konsumtion. Orkar inte vakna bakfull i en varm stuga med bandet o ha ångest över att vara bakfull igen. Att ha svikit mig själv på nytt.......
Jag satsar just nu på ett glas av alkohol + ett glas vatten. Varför ska det vara så jäkla svårt att låta bli helt ? Måste jag låta bli helt. Har fastnat i mitt snurr runt alkoholen. Damn if you do, Damn if you dont..............

Blues65

Dag 1 ok. Dag 2 ok. Dag 3 ,jävlar! Nä, nu igen ,och sen hela lördagen sabbade...... ångest över mitt beteende. Gråter, hånglar med helt fel man......Usch. lika förbannat sitter jag här med en öl i handen igen........

Vi alla här vet ju hur det känns att försöka avstå, något som inte är enkelt. Kan du stanna vid en öl ikväll? Kram

Blues65

Lyckas inte bryta. 2 glas vin och en wisky. Plus lite mer rökning. Planerar upp min morgondag ordentligt. Ska jogga, yoga och gå på ett möte. AA mötet hjälper tycker jag. Det jobbigaste för mig att kapitulera och lägga livet i händerna på "gud".