Hur börjar man? Min man är grav alkoholist sedan flera år tillbaka men lyckas ha heltidsarbete. Vi pratar om det, han vill intellektuellt sluta men klarar inte av att ändra sitt beteende. Vi är nu på långsemester och jag ser hur allt blir värre. Hur får man vändning? Jag är rädd att han blir riktigt sjuk om han slutar dricka.

Anxiete

Ingen enkel situation du /ni befinner er i
Egentligen så tror jag att en läkare borde svara på din fråga. Du benämner din man som grav alkoholist så jag förmodar att han dricker från morgon tills han somnar på kvällen? De kan bli allvarligt sjuka om de slutar tvärt , nu vet jag inte hur bekanta ni är med landet och språket ni befinner er i men kolla upp hur sjukvården fungerar och vad er försäkring säger.
Ett alternativ, om han nu verkligen vill, är att börja trappa ned och hålla det på en acceptabel nivå tills ni kommer hem igen. Men det är ingen lätt uppgift , min man har försökt många gånger ....
Hoppas du kan koppla av iaf!!
Skriv gärna här och berätta hur det går för dej !

Krls

Tack för omtanke! Det är en tunn lina att balansera på just nu och med kärleken som finns emellan oss går det på något sätt. Jag hoppas att vändpunkten kan komma snart och jag tänker som du at nedtrappningen måste ta tid. En stund i taget. Kloka ord från andra som vet hur det är hjälper!