Hej!
Jag är en ung vuxen som funderar kring mitt drickande. Kan gå i 1-2 månader utan att vara sugen på att dricka, eller att ta en endste öl till nåt speciellt tillfälle.

Sedan i nån månad eller två så kan jag bli jättesugen på att dricka! Då blir jag full varje helg (antingen med vänner ute eller hemma framför datorn) och kanske dricker 2 öl under vardagsveckan (som vardagslyx).

Detta roterar ibland, och ibland är jag inte inne i någon period alls utan dricker mig full någon helg i månaden när man är ute med vänner.

Tillägger också att jag gärna dricker för något positivt när jag är sugen. Ibland bara för att det är gott (som någon bärs på en onsdag till exempel).

Försöker lista ut om detta låter oroväckande eller om jag bara kan ignorera det o se det som normalt att man är mer eller mindre sugen i perioder!

(Jag har sårbarhet i familjen för alkoholism och försöker tänka på detta när jag hamnar i en period då jagär extra sugen)

Du har börjat fundera kring ditt drickande, det låter som du till viss del tycker att det fungerar bra och att det ibland blir mer problematiskt. Det ger dig en viss oro.

Att vända sig hit är ett steg på vägen för dig att kanske tillsammans med andra vrida och vända på hur det är för dig.

När du är i en period då du är mer sugen påminner du dig om att det finns beroende i familjen om jag förstår dig rätt, jättebra! Det visar också att du aktivt är handlingskraftig. Behöver du ändra något kommer du hitta sätt att göra det.

Varmt välkommen igen, fortsätt gärna läs och skriv! Ibland kan det ta lite tid innan man får svar.

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet