Jag är idag 26 år gammal. Jag började att dricka vid 12 års ålder trots att jag har haft en bättre uppväxt än många andra i området jag växte upp i.
Det började eskalera vid 14 års ålder då jag tog en drog som heter DOI vilket kan likna LSD. Enda sedan dess har jag druckit och tagit diverse andra droger mer eller mindre varje dag. Jag har förstört otaliga förhållande pga mitt missbruk som främst är alkoholen men som ofta resulterar i att jag tar andra droger om det finns tillgängligt.
Jag har till och från hamnat på psykakuten vilket har resulterat att jag har fått gå diverse behandlingar som jag har valt att hoppa av då jag jobbar mycket säsongsarbete. Jag har bara dåliga erfarenheter av psykvården därifrån jag kommer, både av personliga anledningar och närståendes. Det längsta uppehållet jag har haft var under en månads tid för 6-7 år sedan och jag kan bara minnas hur bra jag mådde och hur mycket mer skarp och klartänkt jag blev när jag var nykter.
Efter att i förrgår tagit ett återfall på amfetamin resulterade det i att jag var vaken lite för länge och var allmänt sliten i huvudet igår men det är inget som jag inte har klarat av förut. En av mina 2 chefer bad mig att gå hem och sova istället. Jag gick hem, hällde ut alla öppnade flaskor med sprit och sa till mig själv för 1000e gången att nu får det fan räcka. Det har jag gjort så många gånger så att jag knappt tror på mig själv längre. Idag när jag var på jobbet bestämde jag mig helt och hållet under nyktert tillstånd att jag inte orkar mer. Jag fick en panikattack vid 9tiden. Chefen satte mig i bilen och körde hem mig. Han tror att anledningen till att jag är så trött är för att jag jobbar cirka 12-14 timmar om dagen. Jag bad han följa med in till min lägenhet, jag började tokgråta och lade korten på bordet; jag är alkoholist. Jag gav bort all min sprit och all min öl och sa att han kan få behålla det, för nu har jag bestämt mig.

Jag har tagit bort alla mina kontakter från min telefon som har med droger eller alkohol att göra. Närmsta systembolag är 6 mil bort och jag har inget körkort så nu har jag inget val. Min alkoholkonsumtion har ökat extremt det senaste året men för 2 månader sedan så har det gått till en överdrift som inte ens jag klarar av.

Så vad gör jag nu när jag har bestämt mig? Att gå från cirka 10 starköl och 1 70cl flaska sprit varje dag till att inte dricka någonting öht? Har redan under natten som varit och under morgonens pass svettats ur mig en hel del vätska. Har inga direkta vänner här att vända mig till eller att öppna upp mig för, ingen som förstår iallafall. Har skummat igen många inlägg här under morgonen och det verkar vara ett bra gäng och många bra råd. Men jag är nog inte ensam med att känna att "ingen går igenom det jag går igenom nu så varför skulle andras tips och råd hjälpa mig". De beroendeterapeuter jag har haft kontakt med som säger sig vara experter inom området missbruk har inte gett mig ett enda bra tips på hur jag ska gå vidare från att dricka till att leva ett normalt liv. Hur handskas jag med mina panikattacker?

Sorry för ett långt inlägg och tack på förhand.

Nybäddade lakan

Kan även tillägga att jag under 2 års tid har stått på en väntelista på att få göra en utredning för ADD eller ADHD men psykosociala enheten i min hemort är överbelastad och urusel. Jag har haft som morot att när jag väl får en ordentlig utredning så jag sluta med alla berusningsmedel men den dagen har inte kommit ännu vilket får mig att känna mig ännu mer utanför och bortglömd.

DetGårBättre

Alla tuffa stunder som kommer så gäller det att hålla ut bara. Det går över. Men försök ha fokus på sig själv att det kommer bli bättre. Jag har varit ute och traskat i ren panik men det går inte att gå ifrån sin känsla. Ofta blir det upp från sängen, ner i sängen och upp igen inom loppet av sekunder. Men det blir bättre med tiden. Sen kan det vara jobbigt även om ett halvår men då får man bara försöka acceptera att det känns skit och gå med små steg framåt.

I en övergång just nu skulle jag själv rekommenderat stesolid för att få lite lugn i kroppen då det är en påfrestning för kroppen av att sluta tvärt med alkoholen. Så försök få tag i det via psykakuten t ex samt några zopiklon så du kan sova och återhämta dig!

Drick mycket vatten och fyll på med mycket b1 och b12 vitaminer främst. C-vitamin kan också vara bra men inget "livsviktigt".