Jag letar så desperat efter en bekräftelse på att jag inte är ett ensamt freak. Att jag inte är den där enda kvinnan i hela världen som misslyckats under den viktigaste perioden i mitt liv. Finns det någon fler som precis som jag inte har fyllt 40 men lyckats trilla dit på alkoholhelvetet? Som har ett familjeliv som rullar på parallellt med ett smygsupande/vinpimplande eller vad som nu dricks? En omgivning som är ovetande? Ett jobb som sköts utan anmärkning?

Eller är det bara jag i hela världen?

Hejsan
Jag är ju visserligen inte mamma och under 40 år. Men jag kan lova dig att det finns massa mammor och pappor som smygsuper, pimplar vin och dricker för ofta och för mycket. Som har familjer, där inte deras omgivning vet och sköter sina jobb klanderfritt.
Du är verkligen inte ensam ❤️.
Men vet du vad ? Du kan inte ändra på det som varit, men jävlar vad du kan göra skillnad för dig och dina nära och kära framöver. Try it you will like it, its non alcoholic ??.
Kram S69

Ångerfull 4ever

Ja, tänk vad det skulle hjälpa andra om det kunde finnas en öppenhet i samhället kring problemet. Jag skulle inte känna mig helt misslyckad om jag bara kunde peka ut någon fler "vanlig" person med samma problem.

Dag 22 idag och ångesten äter upp mig. Vad har jag gjort???!!!! Kan jag bli förlåten om jag berättar? Kan kroppen förlåta mig eller har jag skadat den för alltid? Får man en levertransplantation om man supit bort sin lever? Är andfåddheten och den dåliga konditionen jag haft under våren ett tecken på alkoholrelaterad hjärtsvikt?

Gaaah!!! Jag vet inte om jag fixar detta!!!!

Märthan

För jag har fyllt 40 men jag har haft mina troll i kroppen sen innan 30... du är inte ensam... Jag har funnits här på forumet sen 3 el 4 år tillbaks...

Sköter mitt jobb perfekt, hög status. Inga vänner vet, jo en. Missar aldrig möten eller måsten. Utåt sett perfekt. 2 mindre barn.

Ångerfull 4ever

Jag riktade mig egentligen inte bara till kvinnor under 40. Tiden löper på och jag blir ju också äldre. Tänkte främst på någon i samma livssituation, vilket du verkar vara.

Önskar ibland att jag hade misskött något så att jag hade blivit avslöjad. Vad annars kan få saker att vända tänker jag?

Lever du ihop med pappan till dina barn?

Märthan

Vi lever ihop, han har ett beroende han med men på ett annat sätt. Jag smygsuper jag med, även om jag inte ”måste”, konstigt egentligen. Ja vi har väldigt lika bakgrund utefter det jag läst, jag är dock inte lika rädd som du, tyvärr.

Tycker du gör ett bra jobb som avstår helt, var snäll mot dig själv ♥️

Ångerfull 4ever

Hur går dina tankar Märthan? Känner du att du har ditt drickande under någon sorts kontroll eller dricker du inte sådana mängder att du tror att det är skadligt?

Jag fick svart på vitt att jag förgiftar min benmärg eftersom mina röda blodkroppar var förstorade. Det skrämde skiten ur mig rent ut sagt.

Fortsätter jag så kommer jag att dö, så enkelt är det. Förmodligen inte imorgon, eller kanske ens om 10 år, men jag kommer ju inte att få träffa mina barnbarn det är ett som är säkert.

Märthan

Mina röda har samma svar som dina, även övriga levervärden... men rädd, Nej inte på det sätt som du, återigen tyvärr. Men det är Bra att du reagerar och agerar, faktiskt. Varför har du inte berättat för någon om dina andra farhågor, vad de än må vara? Lufta dem här annars, där du är anonym, för prata är viktigt. ♥️

Oj vad du INTE är ensam Ångerfull 4-ever❤️ Jag började skriva här för snart ett år sedan, då var jag 37 och hade druckit dagligen sedan min yngste son slutade amma. I fem år alltså. Innan han blev till hade jag förstås också druckit för mycket, i alla år sedan jag var 16. Men jag är duktig, duktig på allt så ingen förstod vidden av problemet.
Jag har druckit innan föräldramöten, innan jag hämtat mina barn hos kompisar, innan jag handlat osv... Samtidigt som jag skött allt jag ”ska” har jag spytt för att bli nykter, gömt alkohol som jag druckit bara för att bli normal i umgänget med andra, jobbat och kört barnen till skola och dagis med skakande händer och bakisyrsel, bett till någon diffus övre makt att ingen märker. Hört mig själv ha problem att formulera vettiga meningar för att hjärnan är som trögflytande gelé...
Nej, du är inte ensam, du är inget freak, tvärtom tror jag att vi är många. Men hur ska vi klara oss när vi i verkligheten är allt annat än det vi förväntas att vara? Duktiga mammor som fixar allt. Grejen är att vi ÄR fantastiska men något gör att vi dricker, vi flyr från något. Min egen nykterhet var totalt stabil under de första ca 9 månaderna, jag var som min andra tråd heter ”Hög på min förmåga”. Jag var okrossbar. Men livet är som livet är och jag föll för att jag gick sönder och hopplösheten tog över. Men jag reste mig och det är det man gör, man ger inte upp utan man fortsätter framåt. Har man blivit fast i ett alkoholberoende kommer livet aldrig bli lätt, det har jag insett och ibland gör det mig förtvivlad men det jag vill säga är att vi är många och du kommer inte dö om 10 år. Hur vet jag det? För att jag är som du och jag är inte unik och alkohol dödar inte så snabbt, gör du något åt din konsumtion nu kommer du med lätthet se dina barnbarn växa upp❤️
Du är här och det innebär ett stort steg i rätt riktning. Kan jag så kan du, det vet jag!!
Många kramar till dig och om du vill kan du se om du kan hitta min första tråd som heter ”Allt dåligt i mitt liv är direkt kopplat till alkohol” den finns i forumet ”Förändra mitt drickande”. Där står det om min första tid i nykterhet, kanske kan det vara till hjälp. Önskar dig all styrka!
Kram Amanda??‍♀️

Ångerfull 4ever

Jag har en medicinsk utbildning i bakgrunden så jag kan tyvärr inte gömma mig bakom ”det är extremt ovanligt med bestående skador”. Jag vet allt för väl vad alkohol gör med kroppen. Jag har bl.a tidigare arbetat med att bedöma intyg och alkoholmarkörer.

Så komiskt att jag satt där själv som alkoholberoende och diagnosticerade andra.

Hur ofta kollar du dina värden Märthan? Har du några längre vita perioder?

Skulle du bli rädd eller av någon annan anledning bestämma dig för att sluta så stöttar jag dig gärna.

Ångerfull 4ever

Så underbart att höra att det finns fler. Missförstå mig inte, det är förstås fruktansvärt att alkohol förstört så mycket för så många.

Jag ska leta upp din tråd och läsa den direkt. Det kan inte vara för sent!

Märthan

Är medicinare... har haft 5v som längst ett par ggr under dessa år... Har stor koll över vad skiten gör och inte och allt däromkring, mycket sk fakta är ifrågasättbar ur flera synvinklar, forskning är mycket fuffens....

Ångerfull 4ever

Mjo...håller med till viss del vad gäller forskningen.

Tror dock att alkoholen är ett av våra största hälsoproblem.

Ganska komiskt att jag ätit LCHF/lowcarb, tränat, tagit miljoner med tillskott och i övrigt levt ett på ytan hälsosamt liv samtidigt som jag förgiftat kroppen.

Med tanke på mitt yrke/position så blir det dessutom väldigt svårt att söka hjälp inom sjukvården eller socialtjänsten. Omöjligt skulle jag nog säga om jag inte vänder mig till ett annat landsting.

Om jag inte uppfattat fel när jag läst dina inlägg så vill du inte sluta, utan försöka dricka "normalt"? Har du testat läkemedelsbehandling, Campral eller liknande?

Märthan

Är en ”hälsoguru” för alla som inte kommit mig in på skinnet, lowcarb, tillskott mm mm mm mm... utbildat mig utöver inom näringslära mm... ändå som du där, tokigt...

Kan inte heller söka hjälp inom generell vård, för ”känd” och Big NoNo, det går bara inte. Yes jag vill hitta tillbaks till balans, Campral var en tanke men jag tror jag säger nej där ändå, ogillar allt som läkemedelsindustrin pysslar med...

Vad är Din lösning för Dig?

Ångerfull 4ever

Bra att du har insikt! Har du gjort någon förändring eller är det bara tankar än så länge?

Ångerfull 4ever

Jag kan inte låta bli att dra på munnen åt våra likheter.

Jag har tidigare funderat på läkemedel då jag velat behålla det sociala drickandet. För mig känns det inte aktuellt längre då jag känner att jag måste sluta helt.

Ska om en månad påbörja utredning för en (ej alkoholrelaterad) sjukdom. Kommer att bli massor med undersökningar och provtagning och jag är livrädd att bli avslöjad. Det enda jag kan tänka på är att alkoholmarkörerna bör vara nollade innan dess då det gått 6 veckor. Vet inte hur jag ska förklara MCV och leverenzymer dock. Kanske GGT sjunkit men det är inte helt säkert.

Kan inte lägga korten på bordet för någon just nu då jag inte vill att familjen vänder mig ryggen. Om jag är sjuk i den andra sjukdomen behöver jag dem mer än någonsin.

Har du testat några tillskott som du tycker fungerar Märthan? L-Glutamin har man ju hört men har själv aldrig tyckt att det fungerat mot sug.

Märthan

Ärligt? Om du berättar, vad tror du ska hända? Du vet ju? Vad pratar du om för differentialdiagnos? Familjen måste inte veta om du inte vill ♥️

Ångerfull 4ever

Det är en (ovanlig) ärftlig neurologisk sjukdom. Så initialt börjar man med "neuropatiprover", vilket jag tagit de första redan via VC. B12, folat, homocystein var normalt. Sköldkörtel likaså. Eller på gräns till överfunktion snarare. Röda blodkroppar inte normalt. Leverprover togs inte men kommer väl att tas när jag kommer till neurologen.

Grejen är att jag inte tror att mina symtom är alkoholrelaterade utan vill på fullaste allvar utredas för vår släktsjukdom. Däremot kan ju utredningen avslöja mitt drickande eftersom de prover som ingår innefattar leverstatus. Finns det något som skulle tyda på sjukdomen blir det ju mer omfattande undersökning med kontroll av organen med biopsier och liknande. Är jag sjuk i den neurologiska sjukdomen så är alkoholen mitt minsta problem...

Märthan

Så psykiskt påfrestande att inte veta. Men jag tror du kan lugna dig ang leverproverna ändå, homocystinet var ju ok och även B balansen, eftersom du dessutom varit vit ett tag nu så oroa dig inte i onödan för att bli ”avslöjad”. Om du skulle bli det, vad är det värsta som kan hända, du har ju sadlat om ?

L-glut har jag i mitt saltsyratillskott, men har inte grottat in mig på ODI där än, får väl leta fram min bibel (Peter wilhelmssons bok).

Ellan

Hej,
Jag förstår din känsla... men du är långt ifrån ensam. Jag är dock inte under 40... fyller 44 i år och blev nykter vid 41. Har barn i mellanstadiet och levde, ett till utåt sett, vanligt familjeliv. Jag drev dock mitt beroende så pass långt så att det uppdagades på mitt arbete. Jag hade då gjort otaliga försök att sluta på egen hand och via VC. Jag ville inte för mitt liv att någon på mitt arbete skulle få veta något. Aldrig i livet! Jobbar i finansbranschen och aldrig att jag ville tappa ansiktet inför ledning och kollegor. Uppvaknandet blev brutalt. Men jag är nykter och är kvar på samma arbetsplats. Har tom blivit erbjuden ”bättre” tjänster och jag vet att flera kollegor ser det som en styrka att ta sig ur ett dåligt mående. Att blotta sig och visa sig svag, be om hjälp, har istället blivit en vinst. Nog om det.
Jag förstår din känsla av skam och skuld. Jag har många gånger tänkt; hur i helvete kunde det gå så fel?! Jag har unnat mig stunder av sorg och självömkan men jobbat på för att ta mig vidare. Att våga prata med andra om sin skit är inte lätt. Alla är inte helt bekväma med sanningen men jag är ”lagom” öppen. De som vet har fått veta av en anledning. Och jag har fått en enorm stöttning av vänner och familj. Trots att jag sårat och svikit dem när jag drack. Mina barn är en stor drivkraft i detta och av dem får jag oxå höra sanningen. Den är tuff och hård men oxå väldigt kärleksfull. Idag är jag en närvarande mamma (inte bara fysiskt) och behöver inte fundera på gömda vinglas, kaffemuggar med kvarglömda skvättar eller bli stressad av att hinna till bolaget.
Jag lämnade regelbundet prover på VC under ett års tid. Mina levervärden förbättrades snabbt och i övrigt så har mina magproblem och min ångestproblematik minskat nästintill helt.
Så ta ett djupt andetag och känn dig stolt. Du har fattat grejen, du har insikten och du har alla möjligheter att vända detta. Att leva ett liv utan alkohol är varken tråkigt eller grått. Och jag tror inte du skulle peka ut mig som alkoholisten om vi träffades och inte tycka att jag var särskilt tråkig.
Så kämpa på och lycka till. Du är värd det!
Kram
Ellan ❤️