Jag har druckit varje kväll (öl) i x antal år. Har gått upp 25 kg kanske. Första åren var det gott att dricka. Det här ruset ni vet. Idag är jag bara trött, olycklig, deprimerad, dricker för att, kroppen känns inte bra. Dragit mig undan från det sociala. Umgås sällan med någon. Massa saker till.

Om jag slutar dricka är detta besvär som kommer bli bättre med tiden? Hur lång tid?

Ni som druckit öl varje kväll i flera år vad hade ni för besvär? Vad fick er att sluta?

MrUrgel

Hej

Det tog mig en vecka att gå igenom det värsta. Jag märkte att jag fick problem att sköta jobbet på ett sätt som jag förväntade av mig själv. Min son och fru var missnöjda. Den ända som fick mig att må bra var öl. Därför tyckte jag att det var dags att göra något.

Jag känner igen mig i vad du skriver. Själv har jag druckit varje dag i 8 år. Haft ett vitt år i mitten av kaoset med hjälp av antabus och min vårdcentral. Nu har jag varit vit i 4 månader (också med hjälp av antabus). Så jag tror att jag förstår vad du har att vänta.

Jag tror att det här är svårt att klara på egen hand. Speciellt om du känner dig ledsen och deprimerad, det krävs en del energi för att ta sig igenom det värsta. Jag föreslår att du gör som jag och går ner till din vårdcentral och berättar om ditt problem. Se till att du får Sobril utskrivet. Ät Sobril i en vecka, det tar udden av det värsta. OBS! Ingen öl under den här tiden OBS! När en vecka har gått så går du till vårdcentralen igen och pratar med din läkare så får ni komma överens om hur ni ska gå vidare. Så har jag gjort och det har fungerat ganska bra. Det jag tyckte var svårast var att berätta för en okänd person att jag har alkoholproblem, när det väl var gjort så har det funkat bra.

Det här är inte lätt.....och inte speciellt roligt häller. Det är ju ganska gott att vara lite småfull, i alla fall tycker jag det.......och risken finns ju att vi aldrig kan dricka öl igen.

Det finns en rolig grej i allt eländet, jag har gått ner 8 kilo på de här fyra månaderna. Det känns bra.

Lycka till
/Ola

MrUrgel

Hej Alkoholfen.

Hur går det. Har du tagit tag i ditt drickande? Jag lovar, du kommer inte att ångra dig. Skitjobbigt de två första månaderna men sen går det lite lättare.

Håller tummarna
/Ola

Hej. Kul att du frågar. Det går bättre. Men har inte slutat helt. Dricker betydligt mindre men ska sluta helt och hållet. Hösten är på gång och jag ser positivt på framtiden :)

MrUrgel

Hej

De lät så ledsen och allt lät hopplöst. Jag blev orolig. Jättekul att det går bättre. Fixar du det själv?

/Ola