Hej,
Har kollat forumet ett tag men registrerade mig först nu, tror inte jag behöver hjälp för det gör jag aldrig - bra karl reder sig själv... eller.. kanske har jag haft fel i hela mitt liv...

Supit i kanske 11-13 år, vill nog säga dagligen dessa år.
Dom senaste åren kanske 1 liter rött som bas med några 7.5% som komplement per dag - alltså supit mig till sömns varje dag.
Skild (naturligtvis), utflyttade barn, bra jobb som jag klarar på rutin men inte sköter, ytterst begränsad social insyn osv..

Jag har gjort ett tappert försök till nykterhet och varit torr i tfyra månader.
Jag har alltid tänkt att jag ska kunna dricka måttligt och vid sociala tillfälle.
Idag var det ett antal problem/orosmoln, små i sin karaktär - men som gjorde att jag åkte till systemet.
Känns nästan lite som en ursäkt för ett under medvetet driv att åka till bolaget..

....
Det känns så trist.

Sommarflickan2018

Va bra att du hittade hit och startade en tråd. För jag anser inte att "en bra karl reder sig själv". Man kan vara bra även om man har problem men oftast behöver man hjälp när man har att göra med alkohol och andra beroendeframkallande substanser. Och såklart även andra saker i livet. Det är absolut inte fel att ta hjälp, det är smart och modigt!

Jag tycker att du har varit grym som varit torr i fyra månader. Vad var det som fick dig att åka till systemet igår? Alltså inte specifikt utan hur tänkte du.
Hur mår du idag?

Och vet du vad, de där fyra månaderna har du fortfarande innanför västen, det kan ingen ta ifrån dig. Att du ramlade igår förhindrar inte dig från att resa dig igen, borsta bort småstenarna i händerna och gå vidare på den fina väg du slagit in på.

Fortsätt skriv, fortsätt läsa och låt oss finnas här som ett stöd. Ensam är inte stark, tillsammans är vi starka.