Min sambos syster har en man som gillar att dricka. Han dricker gladeligen extra mycket under semestertider och helger.
Han pratar ofta och mycket om öl, wishey, viner, olika alkoholstinna drinkar. Han har uttryckligen sagt att det är det bästa sättet att koppla av på. Han erbjuder alltid någon alkohol haltig dricka när vi är där. Han har för övrigt ett hett och väldigt pendlande temperament. Jag tror inte deras barn mår särskilt bra de gånger han dricker. Elr gånger då han inte dricker (dricker och blir glad i hågen)
Tror min sambos syster märker av mitt förhållningssätt till hennes man och helt ärligt tror jag hon själv tycker det är jobbigt att leva med honom stora delar då han dricker.
Ska tilläggas att jag nyligen fick barn och har blivit betydligt intolerant mot dessa typen av beteende mönster.

Jag har börjat säga vad jag tycker och jag är av den uppfattningen att man inte måste dricka för att umgås och ha roligt.
Och mannen vet om vad jag tycker men erbjuder ändå alltid dricka samt verkar tycka det är roligt att jag blir på tvären och han sköter nog fullständigt i om jag och min sambo börjar bråka pga allt detta. Tror han blir glad för han själv har det så dåligt.
Jag ser aldrig längre fram emot att komma till dom för alkohol och dricka är ngt som alltid kommer på tal på ngt vis. Och jag vill inte ha dom som barnvakt i framtiden. Då denna man har varit tillsammans med min sambos syster i ca 12 år så har han nog haft en påverkan på honom och har nog fortfarande att:
-det är inte farligt att dricka man måste få njuta av livet och ha roligt.
Jag är.trött på att alkohol ska vara en diskussion varje gång. Och jag tycker inte man bör ta mer än 1 glas vin om man har småbarn hemma. Pga omdömet och om det händer ngt, tex måste till sjukan etc.
Och att barn känner av när vuxna är lite annorlunda.
Jag har själv en förnekande alkolist till moder och en bror som var missbrukare innan han åkte in på.rättpsyk för mord. Så visst har alkohol påverkat mig negativt.
Man får gärna ta tex ett glas vin men min sambo tycker inte om att 'begränsa sig. Men jag har sagt att man måste göra det när man har småbarn. Annan sak om man går ut själv med polare på krogen.

Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta. Kanske ngn som upplever likadant?

Jag tycker du låter sund.
Har bra koll på läget och sätter upp tydliga och rimliga gränser för vilka miljöer dina barn ska vara i.

Din man tycker och agerar annorlunda.
Vilka gränser kan du hålla fast vid och strida för?
Hur vill du ha det runt dig och dina barn när det gäller alkohol.
Tyvärr så rår man inte på en annan människas värderingar.

Jag har inga bra råd att ge annat än ovanstående.
Jag tycker du resonerar rätt.