Hej allihop!
Jag är helt ny här men inte ny i medberoendevärlden tyvärr.
Min man har stora problem med alkoholen och jag undrar hur länge en människas kropp egentligen håller?
Nu har han druckit nonstop sedan 1.5 månad på grund av flera anledningar ( finns ju alltid en anledning att skylla på ) Då pratar jag om stora mängder kan vara en 70 cl sprit varje dag. Hur länge klarar man det? Kroppen måste ju snart gå sönder??!! Fy fasen så jobbigt det är att vara jämte och se detta och leva med oron. Vi har ju inget liv någon av oss :(

hmmmm

Jag tycker jag kan se på mitt ex (kvinna i snart 40 års åldern).

Kraftig viktökning, från normal till riktigt tjock, särskilt med utstickande mage som hon skulle vara gravid. Vet itne om levern packat ihop elelr bara fettet / sockret i alkoholen.

Röda exem på benen och händerna.

Stora sår på kroppen "vinsår" antar jag.

Och nu sist akuten med svaga ben, svårt att gå, samt precis innan akuten andingssvårigheter och 150 i blodtryck.

Jag gissar bara men tror allt ovan endast är relaterat till alkohol, men hon säger "stress".

Man undrar hur långe kroppen orkar leva så :(

väldigt olika det där, lite som lotteri! En del kan supa hela livet och lever tills dom är 90! En del får fysiska (och psykiska) besvär tidigt! Men oavsett så drabbar det ju relationer och livskvalitet! Kajsalisa du undrar hur länge din mans kropp orkar! Har du funderat över hur länge din egen kropp orkar? Är helt övertygad om att både kroppen och själen tar stryk om man lever i ett destruktivt förhållande! Vänd fokus till dig själv och fråga dig själv: hur länge orkar jag? Man har ett liv, en liten stund här på jorden! Synd att slösa bort det på ett destruktivt förhållande! Kram och önskar dig mycket styrka! ☀️

Ja det är nog rätt sim du säger Nordäng. Det sliter minst lika mycket på den som är bredvid och lever med den ständiga oron. Är han full när hag kommer från jobbet? Kan jag prata med honom? Är han aggressiv idag? Det går ju inte en timme utan att alla tankar kretsar runt honom. Som jag skrev innan så har han druckit 70 cl starksprit varje dag senaste 2 veckorna. Fatta hur dyrt det är också. Nu ville han att jag skulle åka o köpa 35 cl till för flaskan är snart tom...... Jag har bestämt mig för att hämta alla flaskor som jag tagit från honom sista åren och ställa fram. VARSÅGOD!!!! DU HAR GJORT DITT VAL .
Blir så himla trött på allt

Ja det är så otroligt att de inte kan se att det dåluga måendet beror endast på en sak ich det är alkoholen. Vi har varit hos alla möjliga läkare med högt blodtryck,spräckta revben, blödande magsår och till o med his neuvrologen för att undersöka varför fingrarna darrar. Men inte npgon frpfar: Hur har du det med alkohol? Och själv förnekar han att han är bara dålig. Jag skulle nog råda dig om jag får..... att inte vara tyst som jag var när jag följde med till doktorn. Säg som det är hos läkaren ( jag ångrar mig ) och då håller jag alla tummar att polletten ramlar ner. Kram

hmmmm

Ja precis, att det inte äruppenbart. Handkakningar o konsiga åkommor påexet trots hon inte ens är 40. Klart det är alkohol. Vad ska det annars vara?

Det är helt otroligt att ingen ser det när det ändå är så uppenbart. Aty de själva förnekar och inte kan erkänna det ör en sak men sjukvården är faktiskt riktigt dåliga på att ta upp alkohol frågan. Man kan nästan tro att de inte vågar.
Hoppas att det ordnar sig för er. Kram

hmmmm

Fick docl bekräftat idag att läkarna frågade "hur är det med alkoholen" och de har satg in c vitaminbehandling dadligen nu med sprutor. Även blodprov tas med det tror jag knappt på.

Däremlt när de vet att det inprincip fara för.liv och att de VET att det är en mamma med tioårigt barn som kom in på akuten i en tisdag kl 03 har de ingen skyldighet att informera den andra vårdnadshavaren (jag)?

Anxiete

de är skyldiga att informera dej,däremot så borde(?) de göra en orosanmälan ( tycker jag)
Men om du tänker efter, du kan hjälpa både ditt barn och mamman( vilket i förlängningen hjälper ditt barn) jag förstår inte riktigt varför du tvekar?

hmmmm

Jag skakontakta socialen. Mitt mål är dock inte atr få hel vårdnad utan mamman ska bli jvktt sin sjukdom. Total åteehållsamhet från alkohol.

Det är bra att du kontaktar socialen. De har ett ansvar enligt lag att hjälpa henne(er). Hoppas verkligen att hon tar emot den hjälpen som de erbjuder.
När det gäller sjukvården så får de inte säga något till dig pga sekretess,tyvärr. I ett sånt hör läge borde den faktiskt inte gälla tycker jag.
Din chans att få vara med är om ni båda skriver på ett typ av samtycke som gör att du får ta del av information. Det måste dock göras på alla avdelningar för ett papper gäller inte för hela sjukvården.
Var stark:)