Har varannan vecka. Har inträffat åtminstone tre gånger att när barnet var 4, 5, 6 att mamman somnat ifrån barnet och barnet ringde mig "pappa, kan inte somna och mamma vaknar ej". Har vetat om detta och en av gångerna var jag i Frankrike men den andra gången åkte jag till dottern o pratade genom de öppna lägenhetsfönstret medans mamma sov p.g.a sitt drickande. Incidenterna ovan har jag inte bemött mamman med mest p.g.a. undvika konflikter.

Detta fick jag ångra då dottern hade en vän över som skulle sova över. Mamman till dotterns kompis ringer till mig i panik 22.30 och står utanför dörren till min dotters mamma som inte svarar på telefon eller öppnar dörren, alltmedans min dotter och hennes kompis leker. Jag får förklara tidigare incidenter för kompisens mamma på telefon och mitt i detta öppnar mamman -som jag anade- mkt riktigt berusad. Ioch med detta har ju hennes drickande inte bara drabbat min dotter utan hennes vän och hennes mamma också. Vännens mamma ville ta upp detta med min dotters mamma men "det har aldrig funnits tid" enligt den senare.

Under våren har stora röda eksem och svullnader, samt även stora sår uppkommit på mamman. Detta i samband med över de senaste fyra fem åren en kraftig viktökning, vi talar om från normal kroppsbyggnad till verkligen överviktig. Jag har mina aningar om att rodnaderna, såren samt fetman är allt kopplat till alkoholen ("spritfet") samt såren och utslagen "vinsår" som kan drabba kvinnor som dricker mycket.

Senaste incidenten var att på mammans vecka fick jag åka till akuten för att hämta dottern då mamman var tvungen att åka till akuten mitt i natten för andnignsproblem, samt svårigheter att gå ("benen känns tunga"). Hon blir inskriven flera dagar med diagnon, initalt för lågt kalcium och låga c-vitaminvärden.

Jag anar att allt detta ovan är symtpom som kan hänföras till överdrivet drickande, medans hennes svar är "stress". När man nämner läkarjournal blir hon aggresiv och arg, trots att det är jag som räddat situationen får vårt gemensamma barn när hon är på akuten för "stress" åkommor.

Hon hävdar att hon inte dricker alls när man konfronterar henne. 1177 reokmmenderade Soc då läkarjounaler är strikt sekretess på. Jag hade gärna velat se varför alla dessa åkommor kommer upp, hon är itne ens 40 år fyllda än.

Min dotter är drabbad som får skämmas inför hennes kompis och kompis mamma, följa med på akuten mitt i natten med mera. Detta måsta får ett slutt :(

Jag har sedan flera år slutat dricka helt då jag även måste vara på min vakt under "mammaveckorna" då alla incidenter ovan hänt på "mammaveckorna".

Tacksam för råd!

Anxiete

Vilken oro du måste leva med när barnen har mammaveckor ! Det är inte ok någonstans och jag håller med 1177. Du måste agera då mamma tyvärr är för långt in i förnekelsen av sin sjukdom. Sätt dej ner och skriv ner händelser och hur de har påverkat barnen. Du kan även be kompisens mamma att göra en orosanmälan . Inga barn ska behöva ha det såhär(inte du heller såklart ) och vem vet om det även kan hjälpa mamman...
Stor kram till dej och kottarna !!

hmmmm

Situationen känns inte bra :/

Hur kan man verifiera de medicinska åkommorna är relaterade till alkohol? Har väldigt svårt att tro att bara stress liker bakom allt detta hon råka ut för.

Anxiete

såvida hon inte ger dej tillgång till sina journaler.
Däremot kan du se till barnens bästa . Notera vilka tillfällen barnen ringt. Är det sent, borde de sovit, har de varit ledsna oroliga rädda, hur mår de när de kommer till dej, hur mår de när de ska lämnas till mamma Vad säger förskolan om hur de är under mammaveckan? De har en skyldighet att anmäla om de tror att behovet finns.
Oavsett varför mamma inte vaknar så mår ju inte barnen bra om de måste ringa dej för att mamma sover för hårt, gör en orosanmälan eller ring och prata med soc så kan de säkert råda dej .
Lycka till

hmmmm

Tack.

Dotterns kompis mamma var inne på att göra en orosanmälan till soc, men jag har fått bara råd att inte dra igång något med socialen. Min dotters kompis mamma var ju där kl 22.30 och mamman öppnar dörren efter en halvtimme (efter MÅNGA samtal till henne samt ringt på dörren) klart påverkad. Dagen efter gråter ut i telefonen till mamman men sen total förnekelse och ignorans.

Orosnivån har ju gått upp ett par nivåer denna vecka nu då man hämtar dottern på akuten för mamman har både lågt kalcium och c-vitamin, allt detta orsakas av stress. Inte alls alkohol enligt henne men jag har mina tvivel.

Jag får ringa soc anonymt och be om råd. Minst tre gånger har hon somnar från dottern på hennes vecka.

Har vart tvungen att förklara för dottern om alkhol, "pappa, är det svårt att sluta att dricka alkhohol" osv. Och det är ju bara att svara som det är, hon är i tioårsåldern nu och verkar förståp att mamman har ett problem med vin / alkohol ibland. Till detta nu alla "stress" åkommor.

Anxiete

De kan må väldigt dåligt utan att säga något, av rädsla att göra sin förälder illa så har hon frågat om alkohol så undrar jag iaf om hon inte försöker berätta något för dej?
Vad händer om du frågar exet rakt ut och berättar att det är snart dags för en orosanmälan ?

Rymmaren

Barnen har bott med mig och en pappa som druckit rejält under många år. Det har lett till flera orosanmälningar från dagis/skola och det har ändå varit skönt att få svart på vitt att det inte är JAG som hittar på allt utan socialen har träffat o pratat med barnen. Socialen är bra att prata med, de stöttar och kommer med råd.
Jag kan bara hålla med Anxiete att barn mår mycket dåligt med en förälder som dricker även om de inte visar det alla gånger. Min son pratar med kuratorn på sin skola emellanåt för att få ventilera allt som händer och hänt och jag är öppen med att prata om pappas ”sjukdom”. Men ändå kan han plötsligt bli väldigt arg och har till och med sagt att han inte vill leva längre.... DET skär i ett mamma-hjärta att få höra!
Nu har ju vi flyttat och vi träffar pappa ofta, men sonen sover inte där än. Har gjort klart för fd sambon att det är inte aktuellt om han dricker när sonen är där.
Hoppas du kan komma på ett bra sätt att få hjälp, det vore ju bra om kompisens mamma kunde göra en orosanmälan i detta fall.

Vem ska skyddas?
Är det barnen eller den beroende.
Var någonstans är det acceptabelt att somna ifrån sitt barn pga berusning.
Men vi anhöriga skyddar också vår beroende då denne är sjuk.

Men vem skyddar barnen?
Vem normaliserar att en förälder är så berusad att de inte borde få vara nära och framför allt inte ha ett ensamansvar över barnen?

Jo vi anhöriga.
Jag har gjort det
Själv, med mina barns säkerhet som insats.

Varför det?

Jo för anmäler vi till soc så ligger hemligheten öppen för beskådan.
Vi tappar kontrollen på vad dom sker då samhället får insyn.

Men vad händer om den beroende får rätt hjälp vård avlastning och stöd.

Slipper sitt dåliga samvete, får koncentrera sig på tillfrisknande alternativt gå in i dimman tills de når den berömda botten.

Men nej, vi fortsätter likt den beroende tro på förbättring och insikt och låter våra barn sitta emellan.

Förlåt...men jag blir bara så arg när jag ser oskyldiga barn som utsätts för detta systematiskt och varken vi anhöriga eller samhället kan göra så värst mycket så länge den beroende fortsätter i sin sjukdom utan att söka eller erbjudas hjälp.

Det är helt enkelt en djla sjukdom och vi drabbas alla så hårt.

Värd_bättre

Det är klart att du ska göra en orosanmälan. Det bästa är faktiskt om det kommer från dig, för då ser soc att du förstår allvaret. Och ännu bättre är det om både du och kompisens mamma gör det. Jag förstår inte hur den som ger dig rådet att inte "dra igång något med socialen" tänker! Du måste göra det för barnens skull. Det är också en chans för deras mamma att få den hjälp hon uppenbarligen behöver.

hmmmm

Att tala om med orosanmälan kommer bli dom en krigsförklaring, det kan jag inte lägga fram.

Men alla henes åkommor nu går ju ut över dottern, der är soklart så jag börjar må dåligt själv att man inre gör ngt mer.

Sa tidigare "du dricker völ inte med när du har barnet" och då tvärflrnekar hon.

"De kan må väldigt dåligt utan att säga något, av rädsla att göra sin förälder illa så har hon frågat om alkohol så undrar jag iaf om hon inte försöker berätta något för dej?
Vad händer om du frågar exet rakt ut och berättar att det är snart dags för en orosanmälan ?"

hmmmm

Detta var välformulerat nedab. Tar det tilmig. Det har junredan gått för långt när hon tre ggr somnat ifrpn barnet varav en gång med dotterns kompis närvarande. Sen var ju eskaleringne denna vecka med hänta dottern som var på akuten mellan 03 och 07 för mammans porblem med anding, hjärta samt gång. Är helt säkert pp att det är alkoholrelaterat men kan inte bevisa det. Fan.

Men en anmälan från mig anonymt samt en från dotterns kompis mamma som ockdp bevittnat detta. Det är fördjävligt det som sker pp mamans veckr mot min dotter faktiskt.

"Slipper sitt dåliga samvete, får koncentrera sig på tillfrisknande alternativt gå in i dimman tills de når den berömda botten.

Men nej, vi fortsätter likt den beroende tro på förbättring och insikt och låter våra barn sitta emellan."

hmmmm

Och blir mer och mer rädd för hennes fysiska, kroppsliga tillstånd.

Dottern återberöttade att mamma hade börjat blöda från foten vilket är skrämmande likt info jag hittade nyss om alkolisters kroppsliga symtom:

"Eftersom utöver alkohol stör den normala ämnesomsättningen av fett, fettlösliga vitaminer som A, D, E och K är också malabsorbed. Brist på dessa vitaminer kan leda till blindhet, överskott blödning, dålig sårläkning och uppmjukning av skelettet. "

Detta nännde ju inte mamman.Men detta vara samma kväll hon tog taxi med dottern till akuten. Bara vitaminbrist (ska få sprutor idag, hln var på nsjukhuset från tisd natt ills fredag).
http://www.halsatips.com/ogon/2014/12/vitaminbrist-orsakas-av-alkoholis…

http://www.halsatips.com/ogon/2014/12/vitaminbrist-orsakas-av-alkoholis…

Så uppenbart att det spårat ur för länge sen men man låtit det gå för konflikträdsla.

Idag gick hon som hon var 90 nedanför trappan, balanssinnet är påverkat :/ Undra om det blir bra med vitaminer?

Hon har även brutit fotem för några år sedan vilket ocksp stämmer in på högt intag av alkohll :( Kusligt vad nycket slm stämmer in...

"
Domning. Hos alkoholberoende kan stickningar och domningar i händer och fötter, s k polyneuropati, förekomma. Både känselnerver och nerver till muskler angrips. Känselnedsättning kan bidra till att man trampar snett så att en fotledsfraktur uppstår."

Vidare har hon redan haft o har psiorisisliknande stora rlda rodnader kring fötterna och händerna. Detta såg jag redan i våras och då är standarsvaret såklart "stress".

Under sommaren hade hon tydligen stora varande sår som vad jag förstår kan uppnå av när man slutar dricka och kroppen får reaktiner på detta. (redigerat av admi pga osäker källa)

Har knte läkarna en SKYLDIGHET stt informera andra vårdnadshavaren när de ser alla dessa närapå direkt alkoholrelsterade symptim?

hmmmm

Uppdatering. Mamman ville faktiskt ha skjuta till sjukhuser för C vitaminspruta. Det ställde jag upp på och konfronterade henne.

Hon erkände att det hade med alkohol att göra och läkarna har inlett ett program med total avhållsamhet fråm alkohol.

Jag ville hälla ut den alkohol hon hade hemma men det protestersde hon emot så det var en varningssignal...

Däremot tckye jag det var positivt med läkaren som tar tag i det (två st) men det skrämmande är att det är hennes kropp som sagt ifrån och inte hennes huvud... Jag liar inte på att hon slutat dricka.

Hon hävdar att hon ska ta random blodprov under denna behandling. Stämmer detta?

För kontakt med soc.
Berätta om din oro för dina barn och din fd.

Hon är ju riktigt sjuk i alkoholism och jag tror tyvärr att spritsuget är starkare än omsorgen över barnen.
Det rår hon inte för utan det beror på att det är så sjukdomen fungerar.

Skydda dina barn så gott du kan och se om du i samråd med henne kan få ta vårdnaden om barnen tills hon är på benen igen.
Det kanske ger henne utrymme att tillfriskna och ägna kraften åt sin egen kamp mot alkoholen.

Gladis

Anmäl, anmäl, anmäl varje gång sådana incidenter som du just beskriver händer. Prata med din oro för vänner och familj. Få ljus på det hela. För du gör just nu det lilla du kan vilket är jättebra men det hela måste få komma ut både till myndigheter så du kan få hela vårdnaden samt att släkt och vänner förstår läget. För anteckningar när saker händer. Skriv. Ta bilder. Filma.

hmmmm

Nu möte gemensamt möte med soc (tydligen på hennes iniatativ?).

Jag ör mest orolig för att hon håller sitt löfte om att vara helt nykter framöver. Hur kan man befästa det med soc? Jag ser gärna att det kontorlleras mpnatligen med doktor eller liknande? Alt. månatlifa uppföljningsmöten ngt år framåt?

Vad mer ska jag tönka pp med Soc? Jag vill att alkohol kommer ur bilden de veckor (varannan) mamman har barnet. Är inre ute efter att ha hel vårdnad.

Tack för all er hjälp!

hmmmm

Fösta veckan efter möte med soc så är barnet på mammans vecka hos barnets kompisar på fredagen. Mamman uppdaterar om "AW" och jag talade intwlefon mwd hwnnw vis 22 tiden och verkar klar berusad.

Mwn har ju inte barnet förrän dagen efter.

Verkar som totalförbudet av alkohol inte verkat gå så bra. Däremot verkar det respekteras när hon har dottern.

Bara avvakta och se hur levervärdena är från doktorn framöver :/

hmmmm

För ett år sedanpå den vecka jag inte hade dottern blev mamman hämtad av ambulans efter vart nära hjärndöd med dottern i flera dagar. Dottern försökte i pankik försöka få mamman bra.

Patientsekretess har maman sagt så jag får ej reda på något.

Men har lyckats få svaret korsakoff sjukdom / alkoholdemens. Permanent icke reversibel hjärnskada.

Har några frågor:

-Vilken hjälp kan min dotter få av anhörigstöd. Jag som pappa är tydligen inte anhörig till modern då patientswkretess råder.

-Jag misstänker att eventuell sen behandling av sjjkvården med tillförelae av tiaminledde till den permanenta hjärnskadan. Jag kan inte anmäla det till Inspektilnen för Vård och omsorg för jag är inte anhörig. Kan barnet göra fet trots det inte är myndigt?

-Jag har fått råd av specialister på Ersta Vändpunkten att barn ej ska vara ensamma med någon som har Korsakoffs sjukdom så dottern bor heltkd hos mig.

Trlligen dricker mamman fortfarande och snitttiden för att överleva Wernicke Korsakoff är fem år. Nu har det gått ett år sedan diagnosen.

Så lärdomen är att ta i med allt ni har inkl. anhöriga för ett totalt krig mot den som ör fast i alkoholen för det enda andra slutet är döden.

hmmmm

Kan lägga till att jag ett halvår innan sjukdomen inträffade hade möte med anhörigstöset via Soc oxh de sa att det inte går att tvinga mamman till något med kontroll av alkohol eller liknande.

Vi bokade in ett gemensamt anhörigmöte med berowndecentrum men det kom mamman inte till. Sen ett halvåt senare var det permanenta skador tyvärr.

Det finns inte ord för detta.
Jag är så ledsen för din dotters skull att det slutade på detta sättet.

Det är en fruktansvärd sjukdom och vi som anhöriga är helt maktlösa inför det. Lever de i förnekelse och saknar insikt så finns det ingenting att göra.
Jag har under många år följt med min man och försökt stötta men det har inte fungerat alls. Han har total förnekelse och det har gjort mig så frustrerad att läkarna inte kunde se igenom hans lögner. Sättningar, depression och alla möjliga fallskador. Inte en enda gång frågade de eller kollade om hur han hade det med alkoholen.
Sekretessen gör ju att vi som anhöriga blir helt bortkopplade också.

Min man har druckit vansinniga mängder som inneburit många skador, förlorat körkort genom grov rattfylla, avskedas från jobbet, ambulanser, polisutryckningar och nu hemkommen 2 dagar sen från LVM under 6 månader.
Han har ändå inte fått insikt och jag har nu lämnat in om skilsmässa. Orkar inte följa med på hans resa längre.

Ta väl hand om dottern och dig själv ?Kram Azalea