Hej har startar min resa . Har hållt upp en vecka med A. Min fråga till er som gått vidare i livet , kan man få den härliga könnslan i kroppen igen som ja får av vin på ett naturligt sätt igen? Skulle kännas aå mkt lättare om man kunde få ett facit innan hur bra man kan må igen när man slutat med A .

Li-Lo

Så mänskligt du skriver om en saknad/längtan efter en stark känsla, eufori. Precis som du skriver påverkar alkohol vårt belöningssystem såväl på kort som på lång sikt.Ett facit, jo det vore skönt samtidigt är vi lite olika funtade vi människor. Jag blir lite nyfiken på hur det var innan alkohol fanns i ditt liv. Vad gjorde dig glad, uppsluppen, nöjd, pirrig osv

Kanske det är ditt facit?

Hoppas du får fler svar och andra berättar om sina erfarenheter.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Ellan

Hej,
Jag brukar beskriva det som att känslan inte blir densamma då kemiska substanser är just konstgjorda. Däremot upplever jag den naturliga känslan av lycka och eufori som mer äkta. Det låter flummigt men det blir inte samma känsla men den blir bättre. Ärligare, äkta och intimare. Jag kan uppleva det i vardagen, i samtal med andra människor, när jag inser hur fri jag är, när jag spontant skrattar åt något och det inte finns något som skaver, när jag umgås med mina barn och jag känner att de litar på mig till 100 procent. Ja det finns mycket i mitt liv idag som får mig att känna äkta lycka och eufori. Sedan är det som Studenten skriver, träning, sex och för mig yoga/meditation.
Absolut störst är dock känslan av frihet.
Kram
Ellan

PP

Som kommer i samband med berusning kan inte uppnås på annat sätt. Tyvärr bara att glömma! Men det finns många andra saker som blir bättre, så på totalen blir du en vinnare. Tänk bara på friheten, slippa ångest och att ev. faktiskt lyckad ha bra sex !?
Lycka till!
//PP

Jag blev intresserad av din fråga men insåg att jag inte kan svara utan vidare. Jag kom inte på nåt bra! Så ser jag vad Ellan och PP skriver och jag håller med. Just den känslan är svår att uppnå. Första halvåret som nykter var jag ofta hög bara på det. Stolt och glad och ofta väldigt nöjd. Njöt av det enkla. Såg det vackra i naturen, njöt av sånt jag jagat förbi tidigare. Men eufori, nja.

Däremot kan jag säga att allt det som jag slipper numera ofta gör mej lycklig. Ingen skam, ångest, baksmälla, minnesluckor. Inget stressande till systemet för att få hem tillräckligt. Det finns oändligt mycket som jag är glad över att slippa. Det uppväger många gånger om för den korta stund av eufori vid det första och andra glaset. Frihet säger de andra och det är verkligen mitt nyckelord också. Att vara fri, det är värt allt. Sen, visst hittar man lyckokänslor både här och där. Som är riktiga och inte konstlade.
Nu 6 år nykter!

He he närå. Men lyckan sitter inte i alkoholen. Den bara hjälper dig att slappna av snabbt så du kan få tillgång till lyckan som redan finns där i situationen. Utan alkohol måste du hitta ett nytt sätt att komma åt ”den härliga känslan”. Det blir annorlunda ”härliga känslor”. Men ett rakt svar är nej, du kan inte bli salongs utan att bli salongs. Men härligt är det att inte bli det!