Jag har börjat inse hur mycket alkoholen förstör för mig. Min fru är gravid och jag vill verkligen inte att mitt barn ska uppleva en alkoholiserad förälder. Jag vill inte heller att min fru ska lämna mig pga alkoholen.

För några månader sedan var några kompisar hemma och vi drack. Det slutade med att jag flirtade med kompisens tjej och efter det har vi förlorat vår vänskap.

För 2 veckor sedan var jag på en klubb i Polen och köpte en öl. Jg blev även serverad en shot utan kostnad som jag givetvis drack. Klubben drogade mig genom att lägga något i glaset och länsade mitt kontokort på hela min lön.

Igår var en kompis hemma och vi drack. Han blev väldigt full och började slåss. Min fru fick panik och grannarna kom. Jag fick ringa efter någon som hämtade honom.

Min fru är väldigt arg på mig och har sagt att hon vill lämna mig. Hon vill inte att vårat barn ska växa upp i en sådan miljö. Jag håller med och jag säger som jag sagt många gånger tidigare, nu är det färdigdrucket.

En del saker som har inträffat är kanske inte mitt fel men det skulle inte ha hänt om jag inte drack.

Jag dricker nästan varje dag efter jobbet men sköter jobb så jag har inte sett problemet med att dricka tidigare. Jag vill själv sluta dricka helt och hållet men jag är rädd för att jag bara klarar några dagar och sedan är det kört igen. Jag skulle vilja ha lite tips på hur man kan motstå skiten.

Tack

En bra start och ett tydligt tecken på att du vill något annat.

Ett par tips/verktyg.

1. Ha koll på HALT, står för Hungry, Angry, Lonely, Tired. Många med mer eller mindre alkoholproblem är extra känsliga för dessa situationer. D v s man tar till bedövningsmedlet alkohol när man är Hungrig, Arg, Ensam och Trött. Poängen är då att vara medveten om detta, och se till att vara mätt, utsövd, i balans emotionellt och helst inte ensam (om man nu tycker det är en risksituation). Personligen har jag inget problem med att vara ensam, kan ju handla om att man känner sig ensam.

2. "Spela hela filmen", betyder att man tänker efter och känner hur det känns att vakna upp ännu en morgon med torr mun, bakisögon, dålig lukt, ångest o s v. Visst kan det kännas härligt ett par timmar efter några öl. Men sen då, hur känns det dagen efter, eller när du vaknar på natten och svettas?
Man kan också använda den i ett längre perspektiv, som du verkar redan vara inne på. Vilken typ av pappa kommer du att vara om du fortsätter med alkoholen? Vad kan hända? Hur kommer det att kännas för ditt barn att ha en pappa som är beroende av alkohol? o s v

Ett sista tips är att läsa trådar i detta forum och skriva i din egen.

Lycka till på din resa och på återhörande!

Knaskatten igen

Att du är här och att du vill ta tag i saken.
Jag tror att du helt enkelt måste bestämma dig för att låta bli alkoholen. Det är väl egentligen ditt enda alternativ? Vi är många här i samma situation, och alla har sina strategier. Men något som har funkat (tidigare, nu är jag på dag 1 igen...) för mig är att gå in här varje dag. Skriva, läsa, interagera och förändra sin syn på alkohol.
Ta en dag i taget och bestäm dig för att just den dagen ska vara nykter. Kram!

Femina

Du har allt att vinna på att sluta dricka, låter det som. Ta hjälp. På riktigt. Läs AA litteratur och besök ett "öppet" AA-möte omgående. Då kan du bara sitta och lyssna om du vill. Det går inte att göra resan mot nykterhet ensam. Du har kanske en massa invändningar och fördomar mot AA? Man behöver inte vänta tills hela ens liv gått åt pipan och man förlorat allt innan man går dit. Det enda kravet är att du vill sluta dricka. Och tänk inte för långt fram i tiden. Det blir för mycket. Tänk idag, och ta en dag i taget. Det finns människor som förstår där. Du har ju ett barn på väg och en fru. Det finns ingen större motivation än dem. Ni blir en familj. Och tänk inte på det där med Gud om du inte vill. Gud/Universum/Högre makt eller kalla det vad du vill. Det spelar ingen roll. Jag brukar tänka att om du sitter i ett flygplan som är på väg att störta så kanske den mest hängivna ateist vänder sig till "något" med en bön
Tänk inte efter för mycket, bara gå dit.