Hej på er! Jag är ny här... jag har samtalat med alkohollinjen ett antal gånger.... vilka fantastiska människor.
Mina problem har pågått i många år, druckit varje dag, alltid blivit fullast på fester, ramlat omkring och blivit en helt annan människa, minnesluckor mm.
För 5 år sedan slutade jag dricka i veckorna, höll mig till helger och drack aldrig då jag skulle upp o jobba.
Sedan julen 2017 har jag slutat dricka helt då mitt drickande börjar få konsekvenser... min familj, vänner och sambo orkar inte längre och kommer att stänga ute mig ifall jag fortsätter att dricka.
Jag har inga problem att vara utan alkohol, det är skönt och jag är mycket piggare.... men så kommer den där dagen som nu i helgen då jag var själv hemma... å vad händer, jo, jag tror att jag kan ta ett glas hemma hos grannen, hur slutade det??? jo jag blev givetvis full. När ska man fatta att jag aldrig kan ta ett glas???? Det blir alltid flera.. Hur dum är man egentligen.. Någon som känner igen sig?

Femina

Uppsök ett "öppet" AA-möte. Du behöver inte ens prata om du inte vill. Du kan bara lyssna. Ta hjälp. Läs AAs Stora bok. Du verkar ju ha lyckats förr. Du kan göra det igen. Och tänk efter Varför du tackade "ja" till det där glaset hos grannen. Verkligen tänk efter. Var det bara att du var själv hemma eller fanns det flera andra orsaker som gjorde att du föll för frestelsen? Det kan vara nyttigt att verkligen tänka igenom det för att förebygga att det händer igen.

0.0

Tack för svar Femina ! Jag ska verkligen fundera över det där glaset... och ja, jag tror att det va för att jag var själv hemma. Jag har lite svårt för AA... men det är väl bara för att det känns pinsamt och för att jag bor i en liten stad. Jag vill verkligen inte bli full igen.