Jag dricker rödvin varje dag, iallafall 5 glas. Min son är snart 1 år, hjälp! Min sambo dricker knappt nånting, 1 öl i veckan max. Hur slutar jag?! Vill inte prata med någon eftersom jag skäms. Jag hade inga problem med o sluta med vin eller snus när jag blev gravid, men nu har det nått en orimlig gräns. Idag var första gången min sambo kom hem o ifrågasatte hur många glas jag druckit egentligen eftersom "jag älskar o ta ett glas när jag lagar mat". Han tyckte jag sluddrade. Hade säkert tagit 3 innan han kom hem. Jag var alltså spiknykter i 9 månader utan problem o innan dess var det inte så här illa. Vad ska jag göra?!

John-Erik

Hej!

Bra att du skriver här och välkommen!
Du måste försöka sluta.Det är allvar.. Sök hjälp om du inte klarar det här. Dessutom är mängden på tok för hög.
För din sons skull måste du ordna till detta. Ge din son en nykter mamma under sin barndom.
Jag har levt med en drickande mamma från tidig ålder och jag är märkt för livet och detta har
följt mig under varje stund, varje minut som en ryggsäck att bära på. Man kommer aldrig att bli fri
från de traumatiska händelserna p.g.a av en drickande mor. Jag har skämts under hela min barndom,
Gick inte att ta hem kompisar o.s.v. Gör det rätta för din son. Drick inte mer..

I all välmening. Det slutar inte bra om du inte tar tag i detta omgående
Du kan ju försöka själv här och nu. Börja räkna nyktra dagar och var ärlig med
nykterheten, den enda du lurar är ju dig själv eller hur. Börja nu vet jag

Kram och lycka till

//John

Åh fy vad jag behövde höra det! Tack!! Jag ska INTE bli en mamma han ska skämmas över. Iaf inte pga alkohol. Jag ska börja kämpa nu på en gång. Kommer förmodligen skriva av mig här, både upp- och nedgångar..

Knaskatten igen

Jag har också druckit för mycket vin under för lång tid. Har en man som är måttlig och hälsosam och en dotter som är underbar.
Fem glas om dagen är inte att leka med.
Kan du prata med din man om att hålla upp? Inte ha vin hemma, ta en vit månad? Du behöver sluta. Precis som jag. (Dag 2 idag, inte första gången...)
Lycka till!

John-Erik

Fråga en gång för mycket och helt rätt: skriv av dig.
Härligt att du ska köra nyktert nu. Superhärligt vännen.

Ta nu hand om familjen och sonen

Största kramen jag har ger jag dig nu

Skriv och berätta sen

Hälsn. John

Jag tror att jag kan prata med min sambo utan problem, han skulle aldrig komma på tanken att döma mig, men jag skäms för mycket. Jag vill tro att allting kommer ordna sig när jag börjar jobba i september igen, för då jobbar jag både dagar o nätter o kan alltså inte dricka. Men jag vill inte sluta dricka helt.. låter det idiotiskt? Jag vill kunna dricka rimliga mängder någon helg. Är det helt otänkbart? Är de senaste 4 månaderna jag druckit som jag gör nu

John-Erik

Det är bara bra att prata öppet med din sambo. Du behöver inte skämmas. Det blir bara ytterligare en ryggsäck att bära på om du går
omkring och skäms. Alla kan trilla dit och du är inte ensam. Läs i trådarna här så får du mer kunskap.
Mycket lättare att vara öppen med problemet .Du kan nog dricka helger senare men det känns som att du behöver bryta mönstret
nu direkt och bibehålla en längre period av nykterhet ex.vis lika lång tid som du överkonsumerat, 4 mån.
Känns det realistiskt? Sätt upp ett mål om i alla fall tre veckor till att börja med. Du kommer snabbt att känna att det är rätt väg.
Du behöver en längre tids nykterhet helt klart. Risken är att du annars blir alkoholiserad och då är det mycket svårt att bryta vanan med A

Lycka till Biggie

//John

Knaskatten igen

Jag vill inte heller sluta dricka för alltid. Men inser att OM det ska finnas en chans att jag kanske eventuellt ska kunna dricka något alls så måste jag bryta helt nu. Annars kommer jag att bli alkoholist ”på riktigt” (om jag nu inte redan är det?).
Det är samma för dig.
Fortsätter du såhär kommer du krascha relationer och dig själv.
Vänta inte på att jobbet ska rädda dig. Börja nu!
Kram!

Jag förstår precis vad du säger. Inget är värt att förlora pga alkohol. Samtidigt som jag vill säga att idag blir min första dag utan alkohol på flera veckor så känner jag att det kommer bli så jäkla svårt. Vi är bortbjudna på middag både idag o imorgon, vill inte behöva förklara mig för alla andra. Min sambo kommer jag prata med förr eller senare, men just nu känns det som ett så stort hinder att förklara sig för vänner. Ibland tycker jag det är skönt att vara någon annanstans sent på kvällen, för då jag kör skulle jag aldrig få för mig att dricka en droppe

Knaskatten igen

Om du kör ikväll och i morgon så behöver du ju inte förklara dig för vänner? Du kan ju bara säga till din sambo att du inte känner för att dricka ikväll och till vännerna att det är din sambos tur att dricka och att du kör. Så behöver du inte förklara någonting mer.
Det kommer att gå bra! <3

Dit vi ska både idag o imorgon ligger alldeles för nära tyvärr, så att ta bilen är inte ens ett alternativ.. Men jag känner mig på riktigt bra humör just nu, känns som detta kommer gå bra! Har kommit fram till att försöka ha en deal med mig själv; att inte dricka ensam igen! Sen om jag kommer klara det eller inte, är ju en annan femma, men att ha det som en liten regel kan ju vara bra. Och att få skriva av sig här och läsa alla era egna historier och få peppning o stöd är alldeles underbart! Man har ju alltid vetat att man inte är ensam om sånt här, men ibland känns det så. Tack alla! O massa kramar till er allihop

Femina

Tänk inte så långt fram. Tänk en dag i taget. "Just idag ska jag vara nykter". Imorgon är en ny dag. Morgondagens val får du ta när den kommer. Du kan säga att du just nu har en "vit vecka". Inget konstigt med det. Kan du skylla på att du behöver gå ner i vikt? Det gjorde jag själv för ett tag sedan för jag ville se vad som hände på vågen. Det höll bara två dagar då men idag firar jag en hel vecka nykter och har gått ner 1,5 kg. Eller så tackar du helt enkelt nej till vinet och du behöver faktiskt inte förklara varför. Du behöver ingen ursäkt. Om de undrar säger du bara igen, vänligt men bestämt, att du föredrar mineralvatten eller vad du nu kommer att dricka. Svara helt enkelt inte på "varför" för det är ganska oförskämt om de fortsätter att fråga. Lite som att fråga folk varför de inte "skaffat barn".

Ja jag har tänkt på det där också, jag har ganska många kilon att gå ner så min tanke är att dra ner på godis o sötsaker också. Härligt att du klarat en hel vecka! Är ditt mål att sluta helt eller dricka kontrollerat? Jag tror att jag i mitt huvud gärna skyller på att folk skulle ifrågasätta varför jag inte dricker, försöker på nåt sjukt sätt komma på en anledning till varför jag måste dricka.. aahh..

John-Erik

Bra tips och råd från dem.
Och håller med om målbilden. Ta en dag/vecka i taget om det känns för tufft.
Det som jag känner nu på min 22:a dag är att det är lättare och hjärnan kräver
inte berusning. Om du tar dig så långt så blir det lättare att ta beslut
om framtida dryckesmönster Det märks att du har självinsikt och resonerar
bra i din text. Det kommer att gå bra..

Styrkekram

John

Kärleksguden

Jag drack som du. Om vi byter ut vinet mot starköl. Jag drack 4 starköl tre gånger i veckan.

Jag är nu 91dagar nykter och har haft mycket tid att tänka på hur jag vill ha det. Jag är precis som du att jag vill kunna dricka då och då.

Det jag kan leva med är 20dagar nykter och 1 dag onykter. Då har jag inte för många fylledagar och jag kan hitta på saker under de flesta helger samtidigt som jag håller veckodagarna rena.

Det är vad som skulle kunna funka för mig när jag bryter mina vita månader. Vad som är bra för dig får du tänka över själv. Men jag skulle rekomendera att du tar 1-2månader helt så du får tid att tänka.

Flickansom

En dag i taget!
Och ge upp skammen du känner. <3
Fokusera på det viktiga här.. Ditt välmående och din sons välmående!
Inget annat spelar roll, och om du lägger manken till så kommer du fixa detta hur bra som helst!

Middagen igår gick bra, drack vatten o alkoholfri cider. Min sambo frågade om jag var sjuk.. Om än på ett skämtsamt sätt, men jag tänker ju bara om han visste hur rätt han har.. Sen när vi kom hem igår så tog jag lik förbannat två glas vin?!
Men nu sitter jag här vid frukostbordet med min lille pojke o har precis hällt ut allt rödvin som fanns hemma ner i slasken. Känns på något konstigt sätt väldigt skönt och befriande? Jag har ännu inte bestämt hur jag ska göra med festligheterna med tjejkompisarna ikväll, antingen hänger jag med ut o tar det som min "sista kväll", eller så stannar jag hemma o skyller på migrän eller nåt. Men det känns som att kampen att inte köpa hem mer rödvin kommer bli tuff..

Det där du skrev med att ens barn förknippar sin mammas doft med alkohol tänker jag med på ibland..
Kram

Wow!! Så sjukt bra jobbat! 92 dagar nu då? Snyggt!
Ja det upplägget lät som nåt även jag skulle kunna anamma, 21 dagar mot 1. Heja dig kram