Hej alla,

Har läst igenom många trådar här och i och med det funderat på mitt egna drickande.

Jag vet att jag ibland tappar kontrollen över det, i alla fall när det kommer till mängden per tillfälle och frekvensen.

Jag jobbar i en branch där det förekommer nolltolerans angående påverkan under arbetstid och det följer jag till punkt och pricka, problemet är när jag är ledig, vilket ofta är ganska långa sammanhängande perioder om 4-5 dagar, då kan det spåra ur och jag är så trött på att ständigt vakna bakfull. Jag säger till mig själv varje morgon att -Ikväll blir det nyktert- Ändå händer det att jag sitter där med en öl några timmar efteråt när jag börjat må bättre och så är det igång igen.

Jag anser att jag får unna mig när jag väl är ledig, jag unnar mig gärna varje dag då jag är ledig och jag upplever det som att mina tankar på alkohol och nästa berusning tar upp mer och mer tid.

Jag var helt nykter i ett år fram till januari i år och därefter har det igen blivit mer och mer, jag vet inte om jag vill klassa mig som alkoholist då jag lyckades vara nykter i ett år men att det därefter så många gånger som tidigare spårar ur med mängd och frekvens. Jag vet att viljestyrkan finns där men jag är uppenbarligen väldigt lättövertalad av mig själv och därmed orolig över min konsumtion som jag vet inte är hälsosam.

Det som oroar mig mest är att tappa kontrollen helt, komma till jobbet berusad, eller att förlora vänner och familj pga attt jag inte kan kontrollera min alkoholkonsumtion. Just nu har det aldrig hänt men skräckscenariot är ju ändå runt hörnet.

Jag ber om ursäkt för virrigt inlägg.

Li-Lo

Fint att du hittat hit, det låter som att du söker stöd för att förändra dina alkoholvanor och funderar mycket på hur det där med ledighet & alkohol hänger ihop för dig. Du har uppmärksammat ett mönster som liksom skaver. Jag gissar att du har mycket egen erfarenhet eftersom du valt att vara alkoholfri under en längre period. Samtidigt är det klokt av dig att ta del av andras berättelser. Ibland ser vi på oss själva på helt nya sätt genom att just sätta ord på saker. Se sin egen berättelse som om det hade varit någon annan. Ditt inlägg är allt annat än virrigt. Du skriver öppet och med värme. Blir rörd av att du vill dra i handbromsen nu. Du har mycket att ta vara på. Dig själv framför allt.

Det kan ta ett tag innan en tråd får fart så att säga. Skriv gärna mer.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen