Jag har druckit förmycket länge. Min läkare tog prover och ”avslöjade” mig. Jag dricker mest vin och 3,5. Nu har jag hittat, efter att ha varit nykter i 10 dagar, tre öl som jag hade gömt. Sitter och glor på dem...hur blir jag av med suget?

Hej camjoh, och varmt välkommen till forumet!

Först och främst vill jag säga grattis till tio nyktra dagar, bra jobbat! Du har tagit ett beslut att avstå alkoholen och vänder dig nu hit för stöd. Du har kommit till rätt ställe, här finns det många som har erfarenheter som kan vara värdefulla för dig!

Jag förstår det som att du efterfrågar konkreta tips på hur du ska hantera suget. Avledning är något som fungerar för vissa, att du förbereder dig med en aktivitet (t ex promenad, träning, någon hobby, meditation, eller vad som helst som du tycker om att göra) som du sätter igång när du känner att suget kommer. Andra tycker att det är hjälpsamt att ringa upp en vän eller familjemedlem och prata om suget, eller bara om vad som helst. Upplevelsen av alkoholsug kan skilja sig mycket åt från person till person, och du kan behöva prova lite olika saker för att se vad som blir bäst för dig. Vad tror du skulle passa dig att prova först?

Vänliga hälsningar

Kristoffer

Alkoholhjälpen